Cum scapi de părul gras. 12 remedii naturiste care funcţionează de minune

Cum scapi de părul gras. 12 remedii naturiste care funcţionează de minune

În perioada sezonului rece, părul nostru are foarte mult de suferit din cauza  temperaturilor scăzute, a vântului şi a umidităţii din aer. Astfel, podoaba ta capilară îți pierde din strălucire, fineţe şi elasticitate. În acelaşi timp, de parcă toate acestea nu fi fost de ajuns, scalpul secretă și sebum în exces. Rezultatul? Un păr gras, uleios, tern, cu un aspect neîngrijit şi care nu stă deloc la coafat. Ce e de făcut? Te ajută tratamentele naturiste! Uite ce soluții ai la îndemână!

gel aloe vera1.Gel din Aloe Vera

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva părului gras este gelul din aloe vera. Toarnă o lingură de gel de aloe vera în şamponul pe care îl foloseşti, iar apoi adaugă o linguriţă de suc de lămâie. Spală-te pe cap așa cum o faci de obicei, iar apoi aşteaptă câteva minute pentru ca ingredientele să-şi facă efectul. La sfârşit, clăteşte părul cu apă călduţă.

galbenus2.Gălbenuş de ou

Gălbenuşul de ou hrăneşte firul de păr în profunzime şi ajută la eliminarea sebumului în exces. Este un remediu vechi, folosit de bunicile noastre şi care funcţionează de minune. Nu trebuie decât să separi două ouă, iar peste gălbenuşuri să adaugi o linguriţă de suc de lămâie. Omogenizează bine compoziţia şi aplică tratamentul pe părul ud. Masează uşor şi lasă masca să acţioneze 30 de minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă. Tratamentul ar trebui repetat de două, trei ori pe săptămână.

otet de mere3.Oţet de mere

Oţetul de mere te va ajuta să scapi de excesul de sebum şi de părul care se îngraşă foarte repede. Atenţie, însă! Oţetul de mere, înainte de a fi folosit, se combină cu apă. Adaugă două, trei linguriţe de oţet de mere într-o cană cu apă şi amestecă bine. Clăteşte părul cu această soluţie de fiecare dată după ce te-ai spălat pe cap şi vei vedea că secreţia de uleiuri naturale va scădea semnificativ.

pudra de talc4.Pudră de talc sau pudră de bebeluş

Dacă, dimineaţa, înainte de a pleca de acasă, nu mai ai timp să te speli pe cap, poţi recurge la un truc: aplică pe păr şi scalp puţină purdă de talc sau pudră de bebeluş, aşteaptă câteva minute, iar apoi elimin-o folosind o perie, un pieptăn sau uscătorul de păr setat la o temperatură joasă. Pudra va absorbi sebumul, iar părul tău îşi va recăpăta fineţea şi strălucirea ca şi cum ar fi proaspăt spălat.

ceai verde5.Ceai verde

După ce te-ai spălat pe cap aşa cum o faci în mod obişnuit, clăteşte părul cu ceai verde. Acesta trebui să fie călduţ şi preparat din pudră sau funze uscate de ceai. Lasă-l să acţioneze timp de 30 de minute, iar apoi clăteşte cu apă călduţă. Ceaiul verde va acționa asupra scalpului și va echilibra secreția de sebum.

pahar cu vodka6.Vodkă

Se ştie că alcoolul elimină depunerile de sebum, însă este recomandat să recurgi la acest tratament numai în cazuri de maximă necesitate. Motivul? Alcoolul deshidratează foarte tare, iar acest lucru poate face mai mult rău decât bine. Totuşi, în cazuri excepţionale, tamponează scalpul şi părul cu o soluţie formată din două căni de apă şi o cană de vodkă. Lasă tratamentul să acţioneze timp de cinci minute, iar apoi clăteşte bine, cu apă călduţă.

miere7.Miere

Şi mierea te va ajuta să scapi de părul gras, însă va trebui să urmezi tratamentul pentru un timp mai îndelungat. Amestecă două linguri de miere cu două gălbenuşuri şi aplică această compoziţie pe scalp şi toată lungimea părului. Masează câteva minute, iar apoi înfăşoară capul într-un prosop şi lasă masca să acţioneze 20 de minute. La sfârşit, clăteşte bine cu apă călduţă din abundenţă. Acest proces ar trebui repetat de două ori, trei ori pe săptămână, timp de câteva luni.

suc de lamaie8.Suc de lămâie

Stoarce o lămâie şi amestecă sucul obţinut cu 250 ml de apă. Adaugă două linguriţe de miere şi amestecă în continuare până când compoziţia devine omogenă. Aplică această mască pe scalp şi păr şi las-o să acţioneze 5 minute. La sfârşit, clăteşte bine părul cu apă călduţă. Repetă operaţiunea de două, trei ori pe săptămână, pentru rezultate vizibile imediat.

ulei masline9.Henna şi ulei de măsline

Pune trei linguri de pudră de Henna într-un bol din sticlă, adaugă un ou, două linguri de miere, două linguri de ulei de măsline şi puţină apă călduţă. Amestecă bine compoziţia şi aplică tratamentul pe părul ud, după ce te-ai spălat pe cap. Aşteaptă 30 de minute pentru a-şi face efectul, iar apoi clăteşte bine părul.

bere10.Bere

Berea este unul dinte cele mai puternice remedii împotriva părului gras, dar ar trebui folosită ca şi tratament numai diluată cu apă. Amestecă deci un pahar cu bere cu un pahar cu apă şi clăteşte părul cu această compoziţie. Aşteaptă 5 minute, iar apoi clăteşte părul cu apă caldă.

bicarbonat de sodiu11.Bicarbonat de sodiu

Un alt remediu extrem de popular şi utilizat îl reprezintă bicarbonatul de sodiu, care poate fi folosit în foarte multe moduri. Cel mai simplu ar fi să amesteci una, două linguri de bicarbonat cu 250 ml de apă şi să clăteşti părul cu această soluţie. O altă variantă ar fi să adaugi o lingură de bicarbonat de sodiu în şamponul pe care îl foloseşti de obicei.

henna pudra12.Henna pudră

Pudra de Henna te va ajuta să ai un păr fin, moale şi strălucitor. În acelaşi timp, produsul elimină sebumul, lăsând părul curat şi aerisit. Amestecă şase linguriţe de pudră de Henna cu 250 ml de apă. Pasta care s-a format va trebui aplicată pe scalp şi întreaga lungime a părului. Aşteaptă până când se usucă, iar apoi clăteşte părul cu apă caldă.

COMENTARII

Lasă un răspuns