Cum scapi de petele de pe faţă? Trei remedii naturale pentru un...

Cum scapi de petele de pe faţă? Trei remedii naturale pentru un ten perfect curat

0 3757

Mai ales vara, din cauza soarelui şi a razelor ultraviolete, tenul nostru devine încărcat, se pătează, ne apar coşuri, pistrui, puncte negre, pielea se usucă şi se descoamează. Mai mult, putem suferi de iritaţii, sebum în exces, roşeaţă şi alergii. Într-un cuvânt, pielea îşi pierde aspectul fin şi catifelat, iar tu pari îmbătrânită înainte de vreme. Cum să scapi de petele de pe faţă? Iată trei tratamente naturiste pe care să le încerci acasă. Chiar funcţionează!

patrunjel si lamaieCum scapi de petele de pe faţă – Loţiune cu pătrunjel şi suc de lămâie

Ingrediente: Sucul a două lâmâi, frunze de pătrunjel proaspăt, tocate cât mai mărunt, două linguriţe de apă termală, o linguriţă de alcool.

Mod de preparare: Toacă mărunt o legătură de pătrunjel, iar apoi pune frunzele într-un blender şi mixează-le până când ajungi la consistenţa unei paste. Transferă verdeaţa într-un bol din sticlă, adaugă două linguriţe de apă termală şi una de alcool. Ţine compoziţia în frigider pentru 24 de ore, iar apoi adaugă sucul a două lămâi.

Mod de întrebuinţare: Aplică loţiunea pe faţă, după ce te-ai demachiat şi las-o să acţioneze 15 minute. Clăteşte apoi faţa cu apă călduţă. Această loţiune este foarte eficace: tonifică pielea, ajută celulele să se regenereze, luptă împotriva radicalilor liberi şi are efect de albire. Cum scapi de petele de pe faţă? Foloseşte acest tratament naturist o dată pe săptămână şi vei observa o schimbare în bine a tenului tău.

femeie care se demachiazaCum scapi de petele de pe faţă: loţiune tonică pentru curăţare

Ingrediente: pătrunjel, 300 ml apă termală, 100 ml alcool etilic

Mod de preparare: Spală o legătură de pătrunjel, toacă fin frunzele şi codiţele şi pune verdeaţa într-un borcan. Adaugă alcoolul etilic, pune recipientul în frigider şi lasă compoziţia la macerat timp de 2 zile. Strecoară apoi soluţia folosind un filtru de hârtie şi adaugă peste lichidul obţinut apă termală.

Mod de întrebuinţare: Înmoaie un disc demachiant în soluţie şi tamponează faţa. Acest tratament naturist trebuie efectuat după ce te-ai demachiat foarte bine.

smantana si patrunjelCum scapi de petele de pe faţă: Mască facială cu smântână şi pătrunjel

Ingrediente: 3 linguri de pătrunjel tocat, 3 linguri de smântână

Mod de preparare: Amestecă bine cele două ingrediente. Pătrunjelul previne şi ajută la vindecarea mai rapidă a iritaţiilor, având efecte antibacteriene. Smântâna hidratează în profunzime, hrăneşte şi are efect de albire.

Mod de întrebuinţare: Aplică masca pe faţă, gât şi decolteu şi las-o să acţioneze pentru 30 de minute. Clăteşte apoi pielea cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână până când observi primele rezultate. Apoi, foloseşte masca o dată la 7 zile, pentru întreţinere. Iată cum scapi de petele de pe faţă care apar pe timp de vară!

 

 

COMENTARII

Lasă un răspuns