Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în ritualul tău de frumusețe. 10...

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în ritualul tău de frumusețe. 10 trucuri

0 9027

Cu toții avem acasă bicarbonat de sodiu dar îl folosim destul de rar, când și când, la curățarea diferitelor obiecte sau pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Ceea ce nu știi este faptul că bicarbonatul de sodiu ar trebui să fie un produs naturist de bază inclusiv în ritualul tău de frumusețe și îngrijire. Pentru că, din acest punct de vedere, face minuni! Iată 10 întrebuințări care te vor ajuta să fii o femeie atrăgătoare!

 

femeie acnee

1. Luptă împotriva acneei – Acneea se va vindeca foarte repede dacă prepari o pastă din bicarbonat de sodiu și câteva picături de apă sau zeamă de lămâie.

albire dantura

2. Albește dinții – Bicarbonatul de sodiu se află printre ingredientele multor paste de dinți. Pentru albirea danturii, folosește o pastă din bicarbonat și apă. Atenție, însă! Urmează acest tratament naturist de albire o dată pe săptămână, pentru a nu-ți distruge smalțul dinților.

femeie care bea apa

3. Reîmprospătează respirația – Apa de gură nu rezolvă problemele pe care le ai? Fă gargară în fiecare dimineață și în fiecare seară, înainte de culcare cu apă în care ai adăugat bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul va elimina bacteriile din cavitatea bucală și îți va reîmprospăta respirația.

4. Catifelează pielea – Dacă pielea mâinilor tale este uscată, fă un masaj cu un amestec din bicarbonat de sodiu, puțină apă și o linguriță de miere de albine. Vei avea din nou mâini fine și catifelate. Bicarbonatul îndepărtează și mirosurile neplăcute de pe mâini care apar după ce ai curățat ceapă, usturoi sau ai pregătit mâncăruri gătite.

Woman washing hair with shampoo

5. Curăță părul – Șamponul și balsamul pe care le folosești conțin chimicale ce pot afecta atât firul de păr cât și scalpul. Este recomandat să faci, din când în când, o pauză și să folosești în locul lor bicarbonat de soiu. Amestecă două, trei linguri de bicarbonat cu apă și folosește pasta la fel cum folosești șamponul. Bicarbonatul curăță foarte bine, îndepărtează impuritățile și sebumul. Atenție însă! Nu folosi acest tratament foarte des pentru că bicarbonatul are nivelul pH-ului ridicat.

 

CITESTE SI …56 de metode ingenioase ca să foloseşti bicarbonatul de sodiu

 

 

femeie baie

6. Este recomandat pentru îngrijirea pielii – Când faci baie, toarnă în apa din cadă o cană cu bicarbonat. Acesta va îndepărta stratul de sebum de la suprafața pielii și va preveni mirosurile neplăcute atunci când transpiri.

periute machiaj

7. Curăță micile ustensile pe care le folosești la machiaj – Cu bicarbonat de sodiu poți curăța periile pe care le folosești la aplicarea fardurilor și bureții cu care aplici fondul de ten. Nu trebuie decât să prepari o soluție din apă și bicarbonat și să lași micile ustensile la înmuiat timp de o oră. Apoi, clătește-le bine și pune-le la uscat.

ingrijire unghii

8. Recomandat pentru îngrijirea unghiilor – Masează unghiile cu o pastă formată din apă și bicarbonat de sodiu pentru îndepărtarea cuticulelor și a impurităților acumulate sub unghii. Folosește bicarbonatul atât pentru manichiură cât și pedichiură. Acesta va polișa unghiile netezindu-le suprafața și conferindu-le strălucire.

antiperspirant

9. Antiperspirant – Amestecă două, trei picături de ulei esențial cu patru lingurițe de bicarbonat de sodiu și folosește această mixtură pe post de antiperspirant. Bicarbonatul îndepărtează mirosul neplăcut al transpirației.

exfoliant

10. Folosește bicarbonat pentru exfolierea tenului – Amestecă bicarbonat cu apă și aplică pasta formată pe față. Masează circular și blând timp de un minut. Apoi, clătește cu apă rece. Bicarbonatul este un foarte bun exfoliant, ajutând la îndepărtarea celuleor moarte și la o bună circulație a sângelui.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns