Cum te ajută uleiul de măsline. 9 lucruri la care nu te-ai gândit
Pe lângă faptul că are o mulțime de beneficii pentru sănătate, uleiul de măsline te ajută în gospodărie dar îți este un aliat de nădejde și în ritualul zilnic de înfrumusețare. Iată nouă trucuri pe care să le încerci atunci când nimic nu pare că mai funcționează!
1. Curăță de grăsime aragazul și cuptorul
Înmoaie un burete de bucătărie non-abraziv în puțin ulei de măsline și freacă suprafața aragazului sau interiorul cuptorului. Petele de grăsime de la mâncarea pe care ai gătit-o se vor înmuia și se vor putea șterge rapid, fără a lăsa urme. Același lucru îl poți face și în ceea ce privește vasele foarte murdare sau caserolele. Apoi, folosește pentru eliminarea totală a petelor de grăsime puțin detergent de vase.
2. Degresant natural
Deși vorbim despre un ulei, află că uleiul de măsline ajută la curățarea și eliminarea petelor de grăsime și a celor de ulei industrial. Adaugă în uleiul de măsline puțină sare și freacă pata până la dispariția acesteia. Rezultatul te va surprinde.
3. Curăță și conferă strălucire mobilierului
Fie că sunt din lemn sau piele, obiectele de mobilier din locuința ta pot fi curățate cu ulei de măsline. Acesta va elimina murdăria și va da materialului strălucirea de odinioară. lemnul va fi hrănit, iar pielea hidratată în profunzime. În acest fel se vor evita uscarea sau scorojirae materialelor. Uleiul de măsline este un agent de curățare blând pe care ar trebui să-l folosești ori de câte ori ai ocazia.
4. Lubrifiază balamalele ușilor și ferestrelor
De câte ori nu ți s-a întâmplat ca atunci când închizi ușa sau fereastra să auzi cum scârțâie? Nu trebuie decât să picuri puțin ulei de măsline în jurul balamalelor, iar zgomotul va inceta pe loc. Mai mult, cu ajutorul uleiului de măsline poți debloca fermoarele anumitor produse de îmbrăcăminte sau ale genților.
5. Este bun și pentru animalele de companie
Dacă vrei ca pisica sau câinele tău să elimine natural firele de blană din stomac sau vrei să previi acest lucru, dă-le animalelor, din când în când, puțin ulei de măsline. Vei scăpa de-o grijă și vei evita ca prietenii tăi blănoși să se îmbolnăvească.
6. Este un hidratant natural
Dacă pielea ta este deshidratată și uscată, te va ajuta tot uleiul de măsline. Nu trebuie decât să-ți masezi pielea corpului, insistând în zonele coatelor, genunchilor și călcâielor. Dacă nu suporți mirosul uleiului, poți adăuga și câteva picături de ulei esențial de lavandă. Pielea va deveni fină, moale și catifelată.
7. Un demachiant natural
Uleiul de măsline poate fi folosit și pe post de demachiant, pentru că elimină ușor mizeria și impuritățile care se adună zilnic pe fața ta. De asemenea, înlătură orice urmă de produse cosmetice: fond de ten, pudră, blush. Aplică-l pe față și masează tenul cu un disc demachiant evitând conturul ochilor pentru a nu suferi de reacții adverse.
8. Te ajută când te epilezi cu lama de ras
Înainte de a folosi lama de ras, aplică pe piele un strat subțire de ulei de măsline și masează până când produsul este absorbit în totalitate. Lama de ras va aluneca mult mai bine, vei evita tăieturile dar mai ales iritațiile și roșeața.
9. Remediu împotriva durerilor de gât
Simți că te doare în gât? Este posibil să fie începutul unei răceli. Pentru a ameliora durerea și iritația, ia zilnic două lingurițe de ulei de măsline, una dimineața și una seara, după micul dejun, respectiv cină. Poți amesteca uleiul de măsline cu puțină miere. Vei observa că durerea și inconfotul vor dispărea.