Cum te machiezi în sezonul primăvară-vară 2015. 10 tendinţe din care să...

Cum te machiezi în sezonul primăvară-vară 2015. 10 tendinţe din care să te inspiri în alegerea perfectă

0 1358

Ca în fiecare sezon, marii designeri dau tonul tendinţelor în materie de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii. Dar, foarte importante sunt şi trendurile în ceea ce priveşte machiajul. În această primăvară şi vară vom avea de ales dintr-o paletă extrem de variată de stiluri de la cele naturale, până la cele extravagante. O noutate o prezintă liniile artistice cu care ne vom contura pleoapele, dar şi culorile electrizante cu care ne vom pune în evidenţă privirea. Iată mai jos 10 idei din care să te inspiri în alegerea ta!

 machiaj natural1. Machiaj natural

Nici un machiaj nu se poate compara cu cel perfect natural. Până la urmă, să nu uităm că machiajul a fost conceput tocmai pentru a ascunde imperfecţiunile tenului, pentru a pune ochii şi buzele în valoare dar în aşa fel încât să nu se observe. În acest sezon, machiajul natural revine în forţă şi, dacă este aplicat corect, te va întineri cu ani buni fără ca cineva să bănuiască trucul tău. Nu ai nevoie decât de fond de ten, pudră, un fard de obraz în tonuri naturale, mascara ţi pudră de obraz. Poţi opta pentru un look bronzat aşa cum vedem în colecţia Donna Karan sau pentru unul fresh, precum cel prezentat în colecţia BG Max Azria, care a ales să folosească un fond de ten şi farduri de obraz în nuanţe de piersică. În schimb, designeri precum Alberta Ferretti şi Gucci au preferat stilul minimalist, folosind un fond de ten apropiat nuanţei naturale a tenului.

cat eye 1

cat eye 22. Cat Eye

Stilul Cat Eye rămâne şi în acest sezon în actualitate, dar este cumva dus la extrem, reinventat. Observăm linii îngroşate, foarte curbate şi culori neobişnuite: albastru deschis, roşu, nuanţe metalice. Acest gen pune accentul foarte mult pe ochi şi privire, restul machiajului fiind unul cât se poate de natural.

linii artistice 1

linii artistice 23. Linii artistice

Nu ai nevoie decât de un creion de ochi cu care să conturezi pleoapele cât mai artistic. Alege culori deschise dar puternice precum bleu sau verde mentă. Dacă ai curaj, poţi opta pentru culori stridente cu care să conturezi pleoapele inferioare pornind de la baza ochilor. Te poţi juca cu imaginaţia şi poţi experimenta mai multe variante, alegând-o pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine. Aşa au procedat foarte mulţi makeup-artisţi care au adus machiajul la un nivel superior, la nivel de artă. În creaţiile Oscar de la Renta vei observa că s-a folosit un contur de ochi lichid, negru, în timp ce în colecţiile Prada s-au folosit creioane contur. Emilio Pucci a optat pentru un gen extrem de sofisticat, aplicând contur atât pe pleoapele superioare cât şi inferioare. Se remarcă şi machiajul pentru care a optat Fendi – o nuanţă bleu, vie, srălucitoare dar şi stilul adoptat de Christian Dior – o culoare verde pastel, aplicată pe pleoapele de sus.

machiaj anii 604. O reinventare a stilului anilor ’60

Stilul anilor ’60 în materie de machiaj este absolut fabulos, iar în acest sezon este reinventat: ochi mari, expresivi, un machiaj minimalist şi extrem de versatil. Foloseşte o nuanţă pastel pentru fardul de ochi şi aplică pe gene mascara. Nu uita de creionul care să dea un contur puternic pleoapelor inferioare.

machiaj glitter

machiaj glitter 25. Glitter

Acest stil de machiaj este recomandat pentru momentele-eveniment: o petrecere de seară sofisticată, o întâlnire cu prietenii în club etc. Culorile metalice şi nuanţele glitter sunt în tendinţe în acest sezon şi ar trebui să-ţi faci curaj şi să le încerci. Alege auriu, argintiu, bronz, cupru. De asemenea, poţi alege farduri pudră, lichide sau farduri de ochi cremă. Poţi opta pentru un machiaj în tonuri metalice şi atunci când vrei să-ţi pui în evidenţă buzele. În colecţia Dries Van Noten vei vedea că glitterul nu este folosit numai pentru machiajul ochilor, ci şi al buzelor – modelul poartă o bandă aurie, subţire pe mijlocul buzei de jos.

machiaj culori lila6. Culorile mov sau lila

Se pare că nuanţele mov şi lila au înlocuit culoarea maro, apărând în foarte multe prezentări de modă. Evident, nu puteau lipi din machiajul primăverii 2015. Avantajul acestei culori este faptul că reuşeşte să-ţi scoată privirea în evidenţă, fie că optezi pentru un stil dramatic, fie unul minimalist. Culoarea mov se potriveşte de minune cu ochii verzi şi albaştri.

machiaj culori bleu7. Albastru deschis, nuanţe îndrăzneţe

Nuanţe deschise, vii, puternice de bleu – iată un alt trend în materie de makeup al acestui sezon. Dacă nu agreezi culorile mov sau lila, poţi opta pentru acest bleu fabulos care nu te va lăsa neobservată. Dimpotrivă. Privirea ta va fi pusă în evidenţă fără a mai avea nevoie de alte „artificii”.

smokey 2

smokey8. Stilul Smokey

Stilul smokey rămâne în actualitate şi în această primăvară, dar este un gen care se potriveşe mai degrabă unei ţinute de seară sau atunci când te pregăteşti pentru o petrecere în club. Nu este recomandat, la modul general vorbind, să porţi un makeup smokey peste zi. În colecţiile Diane von Furstenberg, Tommy Hilfiger şi Tom Ford vei observa culori clasice precum negru şi nuanţe de maro. Makeup-artistul casei de modă Armani a optat pentru un stil nonconformist şi extravagant, neconvenţional: o îmbinare perfectă între nuanţe gri, metalice, accente maro, nuanţe de pământ etc.

gene expresive9. Gene expresive

În primul rând, se observă o mascara în culori cu care nu am fost, până acum, obişnuite: albastru deschis, puternic sau, de ce nu, chiar alb. Modul în care aplici mascara este iar unul iesit din banal şi cotidian: genele par a fi foarte încărcate, lipite, zburlite.

ruj rosu

ruj culori fructe de padur

ruj culori deschise10. Rujul: ce culori alegem în această primăvară

În ceea ce priveşte rujul, în acest sezon poţi opta pentru culorile roşu puternic, pasional, nuanţa fructelor de pădure şi culorile deschise, light precum orange, pink, lila dar şi tonuri apropiate de cel natural al buzelor.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns