Cum usuci încălțămintea

Cum usuci încălțămintea

Fie că porți adidași, teniși, ghete, pantofi sau botine, în încălțămintea ta poate pătrunde apă chiar și de la o singură ploaie. Nu mai vorbim despre zilele de iarnă mai călduțe când zăpada se topește, iar pe jos sunt bălți și noroaie. Cum usuci încălțămintea? Iată câteva trucuri care te vor ajuta să-ți păstrezi pantofii ca noi și picioarele uscate!

pantofi curati cefacemimi.roCum usuci încălțămintea: șterge-o cu o cârpă

Când ajungi acasă, scoate șireturile și șterge încălțămintea cu o cârpă curată din bumbac, presând ușor materialul textil pe suprafața pantofilor pentru a absorbi cât mai bine umezeala. Este primul pas pe care trebuie să-l faci dacă vrei ca la sfârșit să ai ghetele uscate. Insistă în zona capselor, a fermoarelor, îmbinărilor și cusăturilor dar și pe talpă.

adidasi cefacemimi.roCum usuci încălțămintea: scoate branțurile

Scoate branțul (bucată de piele, de carton sau de plută care se aplică în încălțăminte peste talpa propriu zisă) dacă pantofii sunt prevăzuți cu așa ceva. Cu o altă cârpă din bumbac, uscată și curată, tamponează bine interiorul până la vârfuri.

cum usuci incaltamintea cefacemimi.roCum usuci încălțămintea: la uscătorul de rufe

Există mai multe trucuri pe care le poți încerca pentru a usca pantofii. Dacă sunt din material textil, precum pantofii sport, adidașii sau tenișii, îi poți introduce în uscătorul de rufe. Pune-i în cuvă alături de mai multe prosoape uscate și setează uscătorul la o temperatură scăzută. Iată cum usuci încălțămintea cel mai rapid!

ventilator Cum usuci încălțămintea: cu ajutorul unui ventilator

O altă variantă ar fi să așezi încălțămintea din material textil lângă un ventilator setat pe jet de aer cald. Dacă ventilatorul este de dimensiuni mai mari, poți prinde adidașii sau tenișii de grilajul aparatului.

cum usuci incaltamintea cefacemimi.roCum usuci încălțămintea: cu hârtie de ziar

Dacă încălțămintea este din piele naturală, sintetică sau piele întoarsă, pune în interior mai multe ghemotoace de hârtie de ziar. Hârtia trebuie să ajungă până în vârful pantofilor și să acopere bine tot interiorul. Ziarul va absorbi apa dar și umezeala din încălțăminte. Înainte de asta, scoate șireturile. Ține pantofii peste noapte într-o cameră încălzită, împachetați în hârtie de ziar.

orez cefacemimi.roCum usuci încălțămintea: folosește orez

Pentru orice gen de pantofi poți încerca și trucul cu orez. Nu trebuie decât să pui în interiorul acestora o cană cu orez  (cantitatea variază în funcție de mărimea încălțămintei: pentru balerini îți va trebui o cantitate mai mică, pentru ghete, o cantitate mai mare). Orezul absoarbe apa și umezeala. Pentru îndepărtarea mirosului neplăcut poți amesteca orezul cu două linguri de bicarbonat de sodiu. Acesta este un alt truc despre cum usuci încălțămintea simplu și rapid, fără riscul de a o deteriora.

cum usuci incaltamintea cefacemimi.ro

Cum usuci încălțămintea : cumpără un uscător special

Da, există astfel de dispozitive și le găsești în magazinele care comercializează produse electrice și electronice dar și în lanțurile de hypermarket-uri. Noi am găsit un uscător pentru încălțăminte pe siteul magazinului Altex, la un preț redus de doar 19,90 lei dar și la Carrefour. Aici, produsul costă 69,90 lei. Uscătorul este foarte simplu de folosit. Se conectează la priză și funcționează pe bază de aer cald. Uscarea este lentă, pentru ca temperatura jetului de aer să nu deterioreze pantofii. Acest produs este foarte bun pentru uscarea oricărui tip de încălțăminte dar mai ales al ghetelor, bocancilor de iarnă și cizmelor UGG.

Cum usuci încălțămintea: Greșeli pe care nu trebuie să le mai faci

Nu usca încălțămintea pe caloriferul fierbinte! Talpa din cauciuc se va încinge iar, în timp, va crăpa. Materialul din care sunt confecționați pantofii se va usca, se va strânge, va deveni aspru – dacă  vorbim despre piele naturală, sintetică sau piele întoarsă.

Nu usca încălțămintea deasupra aragazului sau cu uscătorul de păr setat la o temperatură înaltă.

Nu usca pantofii în bătaia directă a soarelui. Materialul se va decolora.

Pantofii nu se usucă în balcon dacă afară este umezeală. Se țin într-o cameră încălzită și bine ventilată.

COMENTARII

Lasă un răspuns