Cum vopsești ouă de Paște folosind produse naturale

Cum vopsești ouă de Paște folosind produse naturale

0 2063

Vopselurile pentru ouă de Paște pe care le găsim în magazine sunt pline de chimicale. Dacă vrei să-ți protejezi sănătatea, dar să și experimentezi ceva nou, anul acesta poți încerca să dai culoare ouălelor folosind produse naturale. Este simplu, amuzant și, cel mai important, sigur pentru sănătatea ta. Iată mai jos cum obții ouă galbene, roz, bleu, portocalii și argintii.

În general, procedura este aceeași, indiferentde culoarea pe care vrei să o obții. Umple cu apă, pe sfert, o oală de dimensiuni medii și adaugă 2 lingurițe de oțet alb. Pune oala pe foc și așteaptă ca soluția să dea în clocot. Adaugă ingredientele naturale în funcție de culoarea pe care vrei să o obții, dă focul mic pentru două minute, iar apoi stinge aragazul.

Ouă de Paște galbene : adaugă trei linguri de turmeric în soluția obținută, iar apoi pune ouăle fierte și ține-le până când capătă culoarea galbenă. Atenție! Folosește mănuși de protecție, deoarece turmericul pătează pielea, iar culoarea va ieși destul de greu. Iată cum vei putea vopsi ouă de Paște în culoare galbenă!

Ouă de Paște de culoare roz: adaugă patru cești de sfeclă  roșie, tocată mărunt, în apa fierbinte și așteaptă 15 minute. Apoi, poți scufunda ouăle. Nu te îngrijora dacă, la început, ouăle vor avea o culoare maronie. La sfârșit, vor prinde o nuanță pastel.

oua de paste blue

Ouă de Paște bleu: adaugă în apa fierbinte 3 cești de varză roșie, tocată mărunt și scufundă ouăle în această compoziție. După 30 de minute vei observa că ouăle au prins o culoare bleu. Dacă vrei ouă de Paște într-o nuanță mai închisă, ar trebui să le lași peste noapte în soluție.

Ouă de Paște portocalii: Adaugă în apa clocotită 4 cești cu ceapă galbenă, tocată mărunt și scufundă ouăle. Lasă-le în compoziție peste noapte, iar dimineața vei avea ouă portocalii.

Ouă de Paște gri-argintii: Pune într-o oală patru cești de apă și patru cești de coacăze (le poți cumpăra congelate de la magazin). Lasă această mixtură la temperatura camerei, iar după 30 de minute strecoară lichidul. Scufundă ouăle și lasă-le peste noapte la frigider. Dimineața, vei avea ouă de Paște gri-argintii.

COMENTARII

Lasă un răspuns