De ce miros urât rufele? 6 motive la care nu te-ai gândit

De ce miros urât rufele? 6 motive la care nu te-ai gândit

0 24634

Ți s-a întâmplat vreodată să pui rufele la spălat, iar la sfârșit, să miroasă urât? Fie prind un miros stătut, fie chiar un ușor iz de mucegai. În nici un caz de parfum de la detergent sau balsam! Iată de ce miros urât rufele și cum să rezolvi această problemă!

detergent masina de spalat1. De ce miros urât rufele: Pui prea mult detergent

Să nu ai impresia că, cu cât adaugi mai mult detergent, cu atât rufele tale vor fi mai curate. Respectă cantitatea care este inscripționată pe cutie pentru că, altfel, o cantitate prea mică nu va face față volumului de haine, iar una prea mare va da rufelor tale un miros neplăcut. Asta, pentru că mașina de spălat nu va reuși să clătească, la un ciclu de spălare normal, suficient de bine. Reziduurile de detergent rămase în materialul textil vor da un miros stătut, iar tu vei fi nevoită să speli din nou. Iată de ce miros urât rufele!

femeie masina de spalat 12. De ce miros urât rufele: Pui prea mult balsam

Ți s-a întâmplat vreodată ca atunci când te afli într-un mijloc de transport în comun vecinul de lângă tine să miroasă nu a transpirație, ci a balsam de rufe? Dar atât de puternic încât îți trezește brusc la viață toate simțurile? Nouă da! Nu mai spunem că acel miros este amestecat cu mirosul de parfum sau deodorant. Groaznic! Atenție mare la cantitatea de balsam pe care o folosești atunci când speli! În primul rând, ca și în cazul detergentului, mașina de spălat nu va reuși să clătească bine hainele, iar ele vor prinde un miros ….ciudat. În al doilea rând, află că una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate face o femeie dar și un bărbat este să poarte haine care miros puternic a balsam sau detergent și, în același timp, să folosească și parfum.

femeie masina de spalat rufe3. De ce miros urât rufele: Nu le clăteşti bine

Când speli hainele la mână, indiferent de materialul textil din care sunt confecționate, trebuie să le clătești cât mai bine! Evident, cu cât rufele sunt mai groase, cu atât vei avea mai mult de muncă. Detergentul din haine trebuie eliminat în totalitate! Iată de ce miros urât rufele un alt motiv pentru care va trebui să le speli din nou!

femeie masina de spalat 44. De ce miros urât rufele: Le laşi ude în cuva mașinii de spălat

Și le lași cu orele…O mare greșeală pe care o fac multe persoane este să pună în funcțiune mașina de spălat, iar apoi să plece de acasă și să se întoarcă după ore bune, după jumătate de zi sau chiar seara. Mediul umed și cald în care stau hainele este mediul în care bacteriile se dezvoltă cel mai rapid. Hainele tale vor mirosi a stătut, a murdar, chiar vor avea un ușor iz de mucegai.

haine la uscat5. De ce miros urât rufele: Le usuci în mediu umed

Adică, mai exact, în baie. Hainele trebuie uscate în aer liber, tocmai pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor. Dacă le ții în baie, pe lângă faptul că se vor usca extrem de greu, ele vor prinde mirosul din încăperea respectivă. Și în multe băi, mai ales cele de la bloc, nu miroase chiar a parfum. Asta, din cauza aerului închis, din cauza canalizării sau a scurgerilor de apă pe conducte fisurate. De ce miros urât rufele? Pentru că le ții într-un mediu umed, cald și neaerisit!

femeie masina de spalat 36. De ce miros urât rufele: Maşina de spălat este murdară

Da, și mașina de spălat se poate face vinovată de mirosul urât al hainelor abia spălate. Depunerile de piatră, de calcar sau chiar rugină, rezuduurile lăsate de detergenți sau balsam, mirosul neplăcut din interiorul cuvei te vor afecta, în primul rând, olfactiv. Folosește, la fiecare spălare, produse care previn și îndepărtează depunerile și nu uita să cureți cuva și hubloul după fiecare folosință. De asemenea, nu uita de filtrul mașinii de spălat care și el trebuie curățat periodic.

COMENTARII

Lasă un răspuns