De pe margine

De pe margine

0 1977
Șine de tren prin pădure

Ne obișnuim cu rutina – un cuibușor călduț, în care avem impresia că ne este bine, un drum drept pe care ni l-am trasat, poate, cu mare greutate la început, dar pe care mergem acum cu ochii închiși. E plăcut să știi că în fața ta nu sunt obstacole. Că ești cumva liniștit, că nu te mai așteaptă nici un bau-bau ascuns pe la colțuri.

Însă, vine o vreme când drumul pare atât de drept încât ai impresia că mergi în gol. Că nu te miști. Același peisaj ți se desfășoară ca o bandă rulantă zi de zi prin fața ochilor. Aceleași locuri, aceiași oameni, aceleași lucruri pe care trebuie să le faci, aceleași evenimente care se întâmplă, evident cu aceleași rezultate.

Dar parcă ai avea nevoie și de altceva. Însă, acel altceva presupune să-ți părăsești drumul și să te avânți în necunoscut. Alte emoții, alte surprize, poate alte dezamăgiri, alte frici, poate alte bucurii și împliniri. Dar e greu, nu? S-o iei de la capăt. Să pășești într-o zi dincolo…Când te trezești acolo fără voia ta nu ai ce face decât să înfrunți schimbarea. Dar să iei tu singur decizia, uneori e dificil. Chiar dacă acum universul tău e mic și îngust, măcar ai parte de liniște. Lucrurile vin și trec așa cum ar trebui să vină și să treacă, rutina de zi cu zi îți oferă satisfacțiile ei până la urmă. Dincolo, nu știi ce te așteaptă.  Dar oare ce e dincolo? Cum se simte acolo? Cum miroase acolo? Cum se vede lumea de acolo și cum se trăiește? Nu știi, îți imaginezi doar. Și-ți trăiești viața într-o scorbură, imaginându-ți de acolo lumea. În care tu nu ai curaj să pășești. Și mai e ceva…ți-e teamă ca nu cumva, într-o zi, să-ți fie dor de ce ai lăsat în urmă. Pentru că de întors, nu te mai poți întoarce. Ți-e teamă de regrete. Acum, când ești pe punctul de a vedea cu ochii tăi ce se ascunde acolo, parcă ți se face frică, parcă nu-ți mai dorești, parcă ai vrea înapoi. Și stai pe margine. Pășești sau te întorci? În ambele cazuri s-ar putea să regreți…

Însă, vine o vreme când trebuie să facem o schimbare, iar frica de necunoscut și de nou ar trebui să se transforme în bucuria și extazul cuceririi altor lumi și a altor universuri.

Sursa foto: Unsplsah

ALTE ARTICOLE

0 1232
Padure peisaj de iarna

0 1645
Copil sărman care stă pe jos și bea dintr-un pahar

0 2063
Fetiță care se joacă cu frunze

0 1930

COMENTARII

Lasă un răspuns