Desert de toamnă târzie: Mere coapte cu nucă şi scorţişoară

Desert de toamnă târzie: Mere coapte cu nucă şi scorţişoară

0 1606

Merele coapte cu scorţişoară sunt în acest anotimp rece vedete printre dulciurile pe care le prepari acasă. Mirosul ameţitor şi aroma delicioasă ne trimit cu gândul în trecut, în perioada copilăriei, când mama sau bunica ne pregăteau astfel de deserturi. Încearcă şi tu să le faci celor mici o surpriză la fel de gustoasă şi sănătoasă! Reţeta este simplă, rapidă dar de mare efect.

Ingrediente: 4 mere mari, 4 linguriţe cu unt, jumătate de ceaşcă de zahăr brun, jumătate de ceaşcă de miez de nucă, 2 linguriţe cu scorţişoară , un sfert de ceaşcă de zahăr pentru topping, un sfert de ceaşcă de stafide aurii, opţional.

mar copt cu scortisoara

Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 350 de grade Celsius. Taie fiecare măr pe sfert, în aşa fel încât partea superioară a fructelor, cea cu codiţa, să formeze un căpăcel. Apoi, scobeşte merele cu o lingură şi îndepărtează cât mai mult din pulpă. Aceasta se pune într-un castron adăugându-se untul, zahărul brun, nucile, stafidele  şi cele două linguriţe de scorţişoară. Se amestecă ingredientele până la omogenizare. Pune merele într-un vas termorezistent uns cu foarte puţin unt şi umple-le cu amestecul pe care l-ai pregătit. Apoi, acoperă merele cu căpăcelele tăiate. Presară deasupra puţin zahăr alb şi dă totul la cuptor pentru 15 minute sau până când merele se înmoaie.

COMENTARII

Lasă un răspuns