Designerul Dorin Negrău, cu o colecţie inspirată din portul românesc, la Fashion...

Designerul Dorin Negrău, cu o colecţie inspirată din portul românesc, la Fashion Week de la New York

0 2403
Sursa: zimbio.ro
Sursa: zimbio.ro

Designerul Dorin Negrău îşi va prezenta “Brides’S – the story continues”, o colecţie inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania, pe 19 februarie, la Mercedes-Benz Fashion Week de la New York, în aceeaşi zi cu creaţiile caselor Ralph Lauren, Calvin Klein şi Mark Jacobs.

Cea mai nouă colecţie a designerului Dorin Negrău este inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania.

“Cu ocazia acestui eveniment, am primit şi solicitarea reprezentanţilor Institutului Costumului din New York de a fi prezenţi la show-ul nostru, în vederea participării, respectiv selectării unor piese din colecţia noastră pentru o expoziţie viitoare din cadrul Metropolitan Museum”, a spus Negrău, citat de Mediafax.

Designerul prezintă o nouă colecţie eclectică, senzuală, romantică şi incitantă, valorificând sursele inepuizabile de inspiraţie ale costumului tradiţional al femeilor măritate din Transilvania.

Sursa: fashiontvromania.com
Sursa: fashiontvromania.com

Colecţia “Brides’S – the story continues” readuce în atenţie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui unde se află castelul lui Dracula şi unde tehnica acestor creaţii a fost moştenită de la străbunii locului, care le realizau pentru însuşi temutul vampir în semn de temere şi jale. Broderiile s-au perfecţionat în timp şi au devenit emblematice pentru acea zonă din România.

Dorin Negrău, prin colecţia “Brides’S – the story continues!”, atrage atenţia asupra diferenţelor contrastante dintre costumele oamenilor de rând care le brodau şi luxul fără de margini, plin de senzualitate şi romantism al domniţelor acelor vremuri, ţinute captive în castelele de piatră ale domnitorului Vlad Ţepeş.

COMENTARII

Lasă un răspuns