Dieta cu lămâie – ține-o 8 zile și vei purta blugi mai mici cu un număr!
Funcționează garantat, iar asta fără să te înfometezi și fără să-ți privezi organismul de vitamine, minerale și elemente nutritive. Dieta pe bază de suc de lămâie sau limonadă te va ajuta să slăbești în timp record fără să-ți fie afectată sănătatea. De ce în timp recors? Pentru că vitamina C accelerează metabolismul și grăbește arderile! Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi timp de o săptămână!
Meniul de duminică – Detoxifiază organismul
Când te trezeşti dimineaţa bea pe stomacul gol un pahar cu limonadă. La jumătate de oră poţi lua micul dejun: o salată de fructe sau un măr, o pară, un iaurt simplu. Între micul dejun şi prânz, poţi consuma un pahar cu limonadă, o banană, seminţe de floarea soarelui sau seminţe de dovleac neprăjite. Prânzul ar trebui să conţină o salată de linte sau de fasole cu lămâie, câteva picături de oţet şi ulei de măsline extravirgin. Spre după amiază, bea un pahar cu limonadă şi ronţăie legume crude: castravete, ridiche, ţelină sau fructe uscate. Cina trebuie să fie puţin mai consistenă: peşte la grătar cu lămâie şi legume preparate la aburi. Cu oră înainte de culcare bea încă un pahar cu limonadă caldă sau fierbinte.
Meniul de luni – Hidratare intensivă
La fel ca şi apa, limonada va hidrata organismul şi va ajuta la eliminarea rapidă a toxinelor. Dimineaţa, imediat ce trezeşti, bea un pahar cu limonadă fierbinte. Apoi, trebuie să continui procesul de hidratare pe tot parcursul zilei. Este indicat să bei între 6 şi 8 pahare mari de apă pe zi. Ce trebuie să conţină meniul din ziua de marţi? Un pahar cu limonadă fierbinte dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit, iar apoi, la micul dejun, ai de ales între o salată de fructe, un iaurt cu fulgi de ovăz sau 300 ml. lapte de soia. Între mese poţi mânca 8 migdale nesărate şi poţi bea un pahar cu limonadă. Prânzul ar trebui să conţină supă de legume și pâine neagră. Până la cină ai putea mânca două prăjituri de ovăz, câteva roşii cherry şi o lingură de brânză de vaci. Seara, prepară peşte sau pui la grătar. Mai poţi alege să mănânci brânză tofu cu puţin ulei de măsline, o linguriţă de zeamă de lămâie şi puţin usturoi pisat.
Meniul de marţi – Arde grăsimile!
Marţi este timpul să începi procesul de ardere a grăsimilor. Iar un ajutor de nădejde va fi vitamina C pe care o conţine lămâia. Deci, pe lângă limonada de dimineaţă, consumă peste zi cât mai multe fructe şi legume bogate în vitamina C. Dimineaţa bea limonadă fierbinte, iar la micul dejun consumă 1 ou fiert, o felie de pâine integrală cu unt şi o roşie la grătar. Mai poţi mânca un măr sau bea lapte de soia. Până la prânz, consumă două caise, alune nesărate şi suc natural de măr şi lămâie. Prânzul trebuie să conţină: o salată din boabe de fasole, năut şi roşii (peste care adaugi zeamă de lămâie), o felie de pâine integrală, salata verde şi 1 kiwi. Până la cină mai poţi consuma o prăjitură din ovăz, brânză de vaci şi căpşune. Pentru cină pregăteşte legume la aburi. La desert te poţi delecta cu o banană la grătar asezonată cu ciocolată neagră.
Meniul de miercuri – Echilibrează nivelul de zahăr din sânge
Din nou ne întoarcem la lămâie. Pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge consumă alimentele stropite cu zeamă de lămâie. De asemenea, poţi folosi zeama de lămâie pe post de ingredient dacă prepari ceva gătit. Pentru a ţine sub control nivelul de zahăr din sânge, consumă proteine la fiecare masă, mănâncă la intervale regulate şi nu sări peste micul dejun. Ce trebuie să conţină meniul zilei? Limonadă dimineaţa şi un shake din căpşune sau fructe de pădure amestecate cu 2 linguriţe de fulgi de ovăz şi 300 ml lapte de soia. Între mese poţi consuma salată de fructe stropită cu zeamă de lămâie sau 300 ml lapte de soia. La prânz poţi mânca o felie de pâine integrală cu unt, un iaurt natural şi o salată din boabe de fasole, linte şi năut. Până la cină consumă seminţe de floarea soarelui şi o jumătate de grapefruit. Cina trebuie să conţină somon file stropit cu zeamă de lămâie, pregătit la cuptor şi legume la abur.
Meniul de joi – mai puţin zahăr, mai mulţi carbohidraţi
În această zi trebuie să renunţi zaharuri. Zahărul stimulează producţia de insulină şi apetitul tău pentru alimente calorice va creşte. De asemenea, zahărul stabilizează depunerile de grăsime. Dimineaţa va trebui să bei paharul de limonadă, iar la micul dejun poţi opta pentru un milkshake din banană (se amestecă 300 ml. de lapte de soia cu un iaurt natural, două banane mici şi o linguriţă de stafide). Apoi, mănâncă o felie de pâine integrală cu unt. Între mese, poţi consuma seminţe sau fructe uscate. La prânz, alege cartofi copţi, o cutie mică cu boabe de fasole, o salată cu brânză rasă deasupra, o pară sau o piersică. Între mese, alege legume proaspete şi hummus. La cină poţi servi ardei umpluţi cu un amestec de orez basmati, arpagic tocat, roşii cherry şi 60 de g. brânză feta.
Meniul de vineri –consumă grăsimi bune
Grăsimile sunt bogate în calorii (1 g de grăsime conţine 9 kcal) dar sunt esenţiale pentru organism. Ar trebui ca 25% din caloriile zilnice pe care le consumăm să provină din grăsimi. Astfel, este recomandat ca în meniul zilnic să se regăsească seminţe de floarea soarelui, de dovleac, migdale, nuci, alune, peşte, ulei de măsline extravirgin. Care este meniul recomandat? Dimineaţa bea un pahar cu limonadă, la micul dejun consumă un ou fiert, o felie de roşie, o felie de pâine de secară şi câteva căpşuni. Între mese poţi consuma 3,4 nuci şi 300 ml de lapte de soia. La prânz poţi avea somon la cuptor cu castravete şi un iaurt simplu. Până la cină poţi mânca o piersică, un ciorchine mic de struguri şi seminţe de floarea soarelui. La cină poţi servi paste cu ton şi, ca desert, piure din pulpă de fructe uscate.
Meniul de sâmbătă – consumă alimente naturale
Este ziua cerealelor integrale. Acestea sunt pline de elemente nutritive esenţiale pentru pierderea în greutate, fibre, vitamine şi minerale. Nu conţin zaharuri şi nici E-uri. Dimineaţa bea un pahar cu limonadă, iar la micul dejun consumă salată de fructe, un iaurt natural în care ai adăugat 2 linguriţe de fulgi de ovăz şi 300 ml lapte de soia. Între mese poţi mânca o nectarină, nuci şi seminţe. La prânz alege avocado cu creveţi, salată cu suc de lămâie, ulei de măsline şi oţet balsamic. Până la cină poţi opta pnetru o felie de pâine integrală peste care ai presărat brânză rasă. La cină mănâncă o omletă din două ouă în care ai agăugat ciperci și 3 linguriţe de brânză rasă. La desert alege între o banană mică şi câteva căpşune.
Meniul de duminică – atenţie la sistemul digestiv
La finalul dietei trebuie să ai grijă de sistemul tău digestiv. O digestie defectuoasă va priva organismul de nutrienţii necesari metabolismului şi scăderii în greutate. Mestecă bine alimentele, mănâcă încet, liniştit, aşezat la masă, nu în picioare. Dimineața, când te trezeşti, bea un pahar de limonadă, iar la micul dejun consumă lapte de soia cu cereale integrale, fructe proaspete şi seminţe. Poţi opta şi pentru un pahar de suc de mere diluat cu apă. Până în prânz consumă o porţie mică de guacamole, 2 morcovi mai mici şi 300 ml de lapte de soia. Pentru prânz, prepară o pizza vegetariană din pâine integrală , sos de tomate, ciuperci, ardei iute, boabe de porumb şi o bucată mică de mozzarella. Până la cină poţi mânca o salată de fructe amestecată cu puţine seminţe de floarea soarelui. La cină consumă salată de fructe de pădure şi risotto (piept de pui, orez, brânză rasă, suc de lămâie, piure de tomate).