Dieta-minune: Urmează-o trei zile şi vei slăbi în timp record!

Dieta-minune: Urmează-o trei zile şi vei slăbi în timp record!

0 2997

Dacă vrei să slăbeşti în timp record, va trebui să mânânci mai puţin şi să ţii o dietă din care să excluzi total pâinea, zahărul, grăsimile şi prăjelile. Poate ţi se pare un regim sever, însă durează doar trei zile, iar efectele sunt garantate. Meniul este conceput în aşa fel încât să-ţi furnizeze toate vitaminele, mineralele şi nutrienţii de care ai nevoie. Dacă te încumeţi, iată ce trebuie să mănânci!

peste la cuptorZiua 1

Micul dejun: 2 roşii, 2 ouă fierte, o ceaşcă de ceai verde, fără zahăr;

Prânz: 120 grame de peşte gătit la aburi, albuşul de la două ouă fierte, o ceaşcă de ceai verde, fără zahăr;

Gustare: Un măr;

Cina: Legume preparate la aburi (broccoli, morcovi, conopidă, mazăre, fasole verde etc).

branzaZiua 2

Micul dejun: O banană,  2 ouă fierte, o ceaşcă de ceai verde;

Prânz: Albuşul de la două ouă fierte, 120 grame de piept de pui gătit la aburi, o ceaşcă de ceai verde;

Gustare: Un măr;

Cina: 120 de grame de brânză slabă, 1 biscuit digestiv, o ceaşcă de lapt slab.

oua fierteZiua 3

Micul dejun: Un pahar cu suc de roşii, două ouă fierte;

Prânz: 120 grame de carne roşie gătită la aburi, albuşul de la două ouă fierte, o ceaşcă de ceai verde, fără zahăr;

Gustare: Un măr

Cina: Salată verde, doi cartofi copţi, o ceaşcă de ceai verde.

femeie cura de slabireOuăle te ajută să slăbeşti

Ouăle sunt cei mai buni aliaţi ai tăi dacă vrei să scapi de kilogramele în plus acumulate peste iarnă. Sunt o sursă importantă de proteine dar, în acelaşi timp, conţin foarte puţine grăsimi şi calorii. Acesta este motivul pentru care ouăle îţi dau senzaţia de saţietate pentru mai multe ore. Dacă nu ştiai, află că albuşul conţine aproape 88% apă, 10% proteine şi 0,9% glucide. Potrivit unui studiu publicat recent în revista de specialitate „International Journal of Obesity”, consumul regulat de ouă la micul dejun te ajută să-ţi ţii sub control greutatea. Iar asta, pentru că sunt foarte săţioase şi nu vei mai simţi nevoia să ronţăi între mese. Dimpotrivă, ţi se va face foame abia la prânz. Şi, pentru asta, este suficient să mănânci câte două ouă pe zi, de trei ori pe săptămână.

mancare wokCum preparăm corect mâncarea

Pentru a slăbi sănătos, modul de preparare a alimentelor este esenţial.

Prepararea mâncărurilor la aburi – Este cel mai indicat mod de a prepara alimentele, mai ales când te afli la dietă. Aburii nu alterează vitaminele, mineralele şi nutrienţii de care organismul tău are nevoie pentru a funcţiona perfect. Dimpotrivă. Aceste elemente nutritive dar şi gustul natural al preparatelor culinare  sunt perfect consevate.

Prepararea mâncărurilor la wok sau în tigaie antiaderentă – Aceste ustensile de bucătărie îţi permit să prepari termic alimentele fără a folosi ulei. În acelaşi timp, legumele îşi păstrează gustul natural, iar textura lor este una crocantă.

Prepararea mâncărurilor la cuptor – Când găteşti la cuptor (peşte, legume, carne), foloseşti o cantitate mult mai mică de ulei faţă de cea de care ai nevoie când prăjeşti în tigaia obişnuită.

COMENTARII

Lasă un răspuns