Dulciuri de Crăciun: Fursecuri crocante cu afine și fulgi de ciocolată

Dulciuri de Crăciun: Fursecuri crocante cu afine și fulgi de ciocolată

0 1930

Vine Crăciunul, vin Sărbătorile de iarnă, vine din nou momentul în care vei deschide caietul cu rețete și vei încerca un desert cu totul și cu totul special. Noi îți propunem în acest an ceva nou și inedit, care va face cu adevărat senzație! Încearcă rețeta de fursecuri crocante cu afine și fulgi de ciocolată și îi vei da pe toți gata!

Dulciuri de Crăciun: Fursecuri crocante cu afine și fulgi de ciocolată

Ingrediente: Trei sferturi de ceaşcă cu unt la temperatura camerei, jumătate de ceaşcă de zahăr brun, jumătate de ceaşcă de zahăr alb, o lingură de extract de vanilie,1 ou, două ceşti de făină, 2 linguriţe de amidon de porumb, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, un vârf de cuţit de sare, o ceaşcă de afine uscate, o ceaşcă de fulgi de cicolată albă.

fursecuri-2Mod de preparare: Mixează într-un castron untul, cu zahărul brun şi zahărul alb până când ajungi la consistenţa unei creme pufoase. Apoi, adaugă vanilia şi oul. Continuă să mixezi compoziţia până când devine omogenă. Apoi, adaugă făina, bicarbonatul de sodiu, amidonul de porumb şi sarea. Amestecă ingredientele până când se formează un aluat fin, iar apoi adaugă afinele şi fulgii de ciocolată albă. Aluatul format se pune într-o folie alimentară şi se dă la rece, la frigider, pentru cel puţin o oră. Poţi să-l ţii chiar peste noapte, dacă vrei.

fursecuri-3Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul din frigider şi ia din el câte puţin cu o lingură. Formează mingiuţe şi aplatizează-le uşor în palmă. Aşază-le apoi într-o tavă, pe o foiae de copt. Lasă între fursecuri doi centimetri, ca să nu se lipească între ele, și coace-le timp de 8-10 minute. Atenţie! Fursecurile vor prinde o culoare albicioasă spre aurie şi îţi vor părea necoapte, însă această senzaţie este înşelătoare. Dacă le laşi mai mult, se vor arde.

fursecuri-4 Închide cuptorul şi scoate tava. Aşteaptă 10 minute pentru ca fursecurile să se mai răcorească, iar apoi scoate-le uşor din tavă şi aşază-le pe un platou. Presară peste ele fulgi de ciocolată albă.

COMENTARII

Lasă un răspuns