Durerea de spate – cele mai noi şi moderne metode nechirurgicale de...

Durerea de spate – cele mai noi şi moderne metode nechirurgicale de tratament

Durerile de spate anunţă, de cele mai multe ori, o afecţiune a coloanei vertebrale care nu trebuie ignorată. Cea mai nouă şi performantă clinică de vertebrologie şi ortopedie din Bucureşti – Coloana Medicală – apelează la o abordare multidiscliplinară a durerii de spate şi oferă tratamente inovatoare şi personalizate pentru toate afecţiunile coloanei vertebrale.

Cei mai mulți pacienți vin la medic cu dureri destulde mari, supărătoare și cu o calitate a vieții nu tocmai bună. Foarte important este faptul că de când am adoptat stilul de viață occidental, hernia de disc este apanajul vârstei adultului tânăr, în plină activitate și cu o viață socială activă. De aceea, recuperarea acestor persoane trebuie făcută repede și cu reintegrare rapidă. Cei mai mulți dintre pacienți nu necesită intervenție chirurgicală și se recuperează prin tratamente nechirurgicale. Foarte puțini pacienți vin într-o fază avansată însă și atunci sunt anumite criterii după care se indică sau nu intervenția chirurgicală.

Ce este și de ce apare hernia de disc?

Hernia de disc este una dintre cele mai frecvente și dureroase afecțiuni ale coloane vertebrale. Cum apare? Procesul este îndelungat, însă cauzat de factori greu de evitat, precum postura incorectă, minitraumatisme repetate, expunerea la frig, statul îndelungat în picioare, șocuri multiple, efort fizic etc.

Pacientul trebuie să urmeze o conduită adecvată afecțiunii spatelui. Câteva reguli generale ar fi: evitarea sedentarismului, a pozițiilor fixe, vicioase, evitarea frigului, a aparatului condiționat, a curentului. De asemenea, persoanele care suferă de hernie de disc nu au voie să ridice greutați și le sunt indicate doar exercițiile fizice moderate.

Tratamentul cauzal durează, într-o primă fază, 2-3 săptămâni, iar apoi este urmat de controale medicale periodice la anumite intervale de timp. Consolidarea rezultatelor prin întărirea musculaturii se poate întinde pe câteva luni în funcție de afecțiunile individuale.

Tratamentele sunt nedureroase

IMG_3_Coloana Medicala“Tendinţa în lumea medicală, la nivel mondial, este aceea de a trata problemele coloanei vertebrale prin terapii conservatoare, nechirurgicale, neinvazive. În cadrul clinicii “Coloana Medicală” practicăm şi noi aceste tipuri de tratamente inovatoare, care sunt realizate cu ajutorul aparatelor de top din domeniul fizioterapiei şi sub stricta supraveghere a personalului specializat. Aceste tratamente şi proceduri sunt folosite pentru afecţiuni ale coloanei vertebrale precum hernia de disc, spondiloza, discopatia şi constau în: decompresia tridimensională electronică a coloanei vertebrale – cu ajutorul căreia hidratăm discurile intervertebrale şi creăm premisele vindecării lor – mobilizarea vertebrală – prin care deblocăm segmentele discovertebrale, redresăm microcirculaţia, reducem spasmele musculare şi contribuim la corectarea posturii – fizioterapia şi kinetoterapia – extrem de importante pentru întărirea musculaturii la nivelul spatelui. De asemenea, utilizăm medicaţie orală şi injectabilă în scop antiinflamator, analgezic, miorelaxant pentru reducerea durerii, pentru creşterea complianţei pacientului şi pentru a-l reintegra cât mai rapid în viaţa socială. La fel de importantă este şi terapia biologică de tip PRP (platelet rich plasma), de regenerare biologică, pe care o utilizăm pentru recuperarea şi pentru refacerea cât mai rapidă a discului intervertebral şi a ţesuturilor învecinate (muşchi, ligamente) de la nivelul coloanei vertebrale, cât şi pentru tot ceea ce înseamnă afecţiuni articulare (genunchi, gleznă, umăr, cot) şi musculoligamentare. Tratamentele sunt nedureroase, cu o toleranţă şi complianţă a pacientului extrem de bună”, a declarat dr. Vasile Druţă, medic primar ortopedie şi traumatologie, Manager General al clinicii “Coloana Medicală”.

IMG_2_Coloana Medicala

Tratamentul durerilor de spate este personalizat

Specialiştii clinicii „Coloana Medicală” utilizează conceptul „back to school” sau „şcoala spatelui” prin care pacienţii şi toţi cei care vor să se ferească de problemele spatelui sunt învăţaţi reguli şi modalităţi de a-şi proteja spatele zi de zi, în scop profilactic şi terapeutic.  Câteva reguli generale ar fi: evitarea sedentarismului, a poziţiilor fixe, vicioase, evitarea frigului, a aerului condiţionat, a curentului, a greutăţilor mari, practicarea exerciţiilor fizice. În cadrul clinicii „Coloana Medicală” tratamentul durerii de spate este multimodal – funcţionând printr-o bună colaborare interdisciplinară a specialiştilor – şi personalizat, astfel încât fiecare pacient să beneficieze de întreaga aparatură tehnologică şi de cunoştinţe permanent conectate la tendinţele medicale moderne şi de actualitate.

IMG_4_Coloana Medicala

Despre “Coloana Medicală”

COLOANA MEDICALĂ este cea mai nouă şi performantă clinică de ortopedie şi vertebrologie din Bucureşti, unde sunt tratate nechirurgical probleme ale aparatului locomotor – bazin, membre superioare, membre inferioare – hernii de disc, dureri de spate, precum şi cauzele acestora.

Specialiştii noştri au peste 15 ani de experienţă în tratarea afecţunilor spatelui – de la simple dureri, până la discopatie, spondiloză, scolioză, cifoză, lombago, lombosciatică, spondilolistezis, maladia Scheuermann, hernia de disc în toate stadiile ei.

COMENTARII

Lasă un răspuns