Echipamentul de sală. Cum te îmbraci pentru randament maxim

Echipamentul de sală. Cum te îmbraci pentru randament maxim

0 380
echipament sală
Dacă vrei să faci sport, trebuie să ai un echipament adecvat activității pe care o alegi

Este vară, este vacanță și poate a venit timpul să-ți acorzi mai multă atenție..ție și corpului tău. Dacă te-ai decis să-ți faci un abonament la sală, trebuie să știi că pregătirile abia acum încep: trebuie să-ți alegi echipamentul de sală. Și trebuie s-o faci corect! Iată ce trebuie să cumperi!

Bustieră pentru susținere optimă

Bustiera face parte din echipamentul basic pentru orice activitate sportivă indoor sau outdoor. Pentru că îţi susţine perfect sânii, te ajută să te mişti liber şi să te concentrezi la exercițiile fizice pe care le efectuezi. Alege un model cât mai comod, în care te simţi bine şi cumpără din magazine cu profil sportiv, care comercializează îmbrăcăminte sportivă destinată diferitelor sporturi: atletism, aerobic, înot, ciclism, echipament fotbal etc. De bustieră vei avea nevoie mai ales dacă alergi pe banda sau faci aerobic. Iar peste bustieră poți purta un maieu sport sau un tricou. 

Tricou din materiale naturale

Și pentru că tot vorbim despre tricouri…pe lângă o bustieră de calitate, la sală ar trebui să porţi tricouri confecţionate din materiale uşoare, care lasă pielea să respire, care nu menţin umiditatea şi se usucă repede. Astfel de produse se găsesc atât în magazinele fizice cât şi online. Pe internet vei găsi tricou damă în modele variate: cu mânecă scurtă, cu mânecă lungă, colorate, albe sau negre, cu plasă pe laterale pentru o mai bună ventilaţie a aerului, din bumbac sau combinaţii de bumbac şi lycra.

Colanţi 

De preferat ar fi să-ţi cumperi o pereche de colanţi lungi sau trei sferturi. Pantalonii scurţi te-ar putea încetini pe banda de alergat sau ţi+ar putea îngreuna anumite mişcări când lucrezi cu greutăţi sau la aparate. Alege un model de colanţi care să se potrivească cu formele corpului tău. Evită modelele foarte strâmte dar şi pe cele care ţi se par prea largi. În colanţi ar trebui să te simţi comod, nu încorsetată. Atenţie la cusături. Nu ar trebui să le simţi sau să te deranjeze.

Încălţăminte sport cu talpă moale

Încălţămintea sport diferă în funcţie de activitatea susținută. Unele persoane aleargă pe bandă, altele fac aerobic, fitness, stretching etc. Dacă nu ştii exact ce să cumperi, fii atent la următoarele aspecte: talpa trebuie să fie moale şi flexibilă, încălţămintea trebuie să ofere susţinere gleznelor, materialul trebuie să fie unul uşor, care lasă pielea să respire şi permite ventilarea aerului. Alege modele cu șireturi în loc de barete cu arici, cât mai comode și nu în ultimul rând, ușoare. 

4 accesorii pentru sală

La sală vei avea nevoie și de câteva accesorii fără de care nu te vei descurca foarte bine.

Geantă sport

O geantă sport sau un rucsac unde să ții echipamentul sunt obligatorii dacă mergi la sală. Alege un model bine compartimentat, cu multe buzunare dar confecționat dintr-un material ușor. Optează pentru o geantă cu mânere dar și care poate fi purtată pe umăr.

Lenjeria intimă

Este extrem de importantă când mergi la sală. Odată ce depui efort, transpiri, iar odată ce transpiri ai nevoie de lenjerie intimă care să absoarbă umezeala, să lase pielea uscată și aerisită. Alege modele din bumbac și fără cusături. Sunt special create pentru sportivi. 

Cum alegi șosetele

Șosetele, ca și lenjeria intimă, trebuie să asigure confort, să lase pielea să respire, să nu rețină umezela și să nu provoace iritații. Atenție, de asemenea, la cusături! Și alege modele care depășesc puțin glezna în așa fel încât încălțămintea să nu atingă pielea și să-ți provoace bătături.

Mănuși de antrenament

Unele modele protejează încheieturile mâinilor atunci când ridici greutăți mari. Alte modele sunt mai simple și protejează doar palmele și previn apariția bătăturilor.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns