Epilarea Braziliană – Ce trebuie să știi despre îndepărtarea totală a părului...

Epilarea Braziliană – Ce trebuie să știi despre îndepărtarea totală a părului din zona intimă

E greu să te decizi să faci un astfel de pas deoarece vei resimți durere. Iar acest lucru nu-ți iese din cap. Trebuie să știi însă că, după câteva ședințe, epilarea braziliană va fi pentru tine floare la ureche. Iar asta pentru că firele de păr vor fi mult mai rare, mult mai fine și mult mai ușor de îndepărtat. Dacă ți-ai luat inima-n dinți și te-ai hotărât să încerci, iată ce ai de făcut înainte de a ajunge în fața cosmeticienei!

Epilarea Braziliană: Programează-te la momentul potrivit

Fă-ți programarea la salonul de cosmetică după menstruație. Pentru ca firele de păr să poată fi înlăturate mai ușor, iar durerea să fie de o intensitate mai mică, ar trebui să ajungi la salon la 7 zile după terminarea ciclului menstrual. Nu te programa cu o zi sau două înainte de menstruație, deoarece în această perioadă corpul tău trece prin anumite transformări, activitatea hormonală este mult mai intesă, iar durerea va fi mai mare.

Epilarea Braziliană: Hidratează bine organismul

Este foarte important, dacă te pregătești pentru o epilare braziliană, să ai organismul foarte bine hidratat. Înainte cu câteva zile de a merge la salon bea cât mai multă apă. Însă, atenție! Nu folosi local produse hidratante precum creme sau loțiuni chiar dacă sunt light. De asemenea, nu folosi, timp de 24 de ore înainte de a merge la salon, produse de îngrijire corporală pe bază de uleiuri.

epilare braziliana Epilarea Braziliană: Pregătește-te să te expui goală în fața unui străin

Ne referim, evident, la cosmeticiana care va avea grijă de tine. Dacă este pentru prima oară când experimentezi o astfel de ședință cosmetică, trebuie să știi că ți se va părea puțin ciudat. Cosmeticiana te va atinge în zonele intime și e posibil să-ți sugereze anumite poziții care te-ar putea rușina.

Epilarea Braziliană: Exfoliază pielea

Între ședințele de epilare braziliană va trebui să exfoliezi bine această zonă a corpului penru a evita creșterea firelor de păr sub piele. Nu trebuie însă să folosești produse cosmetice dure, foarte abrazive pentru a evita iritațiile și roșeața.

Epilarea Braziliană: Cât de scurte  trebuie să fie firele de păr

Dacă firele de păr sunt prea scurte ele nu vor putea fi îndepărtate în totalitate și nu vei obține rezultatele dorite. Lungimea ideală a firului de păr trebuie să fie de 5 milimetri. Dacă este mai mare, atunci cosmeticiana va trebui să le tundă, iar asta înseamnă mai mult timp petrecut la salon.

epilare braziliana Epilarea Braziliană: Oferă-i cosmeticienei informațiile de care are nevoie

Comunicarea între tine și cosmeticiană este esențială. Specialista trebuie să știe dacă nu cumva ai alergie la anumite componente care se regăsesc în ceara de epilat. De asemenea, înainte de prima ședință va trebui să eviți anumite produse de îngrijire în a căror componență se regăsesc elemente ce nu sunt recomandate. Toate aceste lucruri îți vor fi comunicate într-o discuție înainte de prima ședință de epilare.

Epilarea Braziliană: Evită alcoolul și băuturile energizate

Băuturi precum alcoolul, cafeaua sau sucurile energizante sunt o idee foarte proastă înainte de epilarea braziliană. Acestea îți închid porii pielii, iar firele de păr vor fi smulse mult mai greu. De asemenea, aceste lichide deshidratează puternic organismul, iar tu vei simți o durere mult mai mare.

epilare braliziana 1Epilarea Braziliană: Pregătește-te pentru durere

Nu putem sări peste acest sfat, oricât ne-am dori: pregătește-te psihic pentru durere, mai ales dacă încerci pentru prima oară acest tip de epilare. Recomandat este să programezi ședința dimineața, când nu ești la fel de stresată ca în cursul zilei. Evită să iei înainte aspirină sau Ibuprofen pentru că aceste medicamente subțiază sângele și există riscul să sângerezi mai tare. Prima ședință de epilare, indiferent de zona corpului, este și cea mai dureroasă. Însă, cu timpul, va fi din ce în ce mai bine de suportat. Asta, pentru că firele de păr se vor subția și vor putea fi înlăturate mai ușor.

Epilarea Braziliană: Atenție la lenjeria intimă!

După epilarea braziliană, pielea, care se va reface în una sau două zile, este foarte iritată. E recomandat să folosești numai lenjerie de corp din bumbac, să eviți chiloții tanga sau chiloții foarte strâmți care îți vor produce disconfort. Pielea trebuie să respire și să fie protejată de transpirație. „Chiloții bunicii” sunt ideali pentru astfel de momente. De asemenea, evită să porți colanți sau pantaloni strâmți! În schimb, poți opta pentru rochii, fuste sau pantaloni largi din materaile naturale: bumbac, in, mătase.

COMENTARII

Lasă un răspuns