Ești proaspătă mămică? Cum alegi cel mai potrivit biberon pentru copilul tău

Ești proaspătă mămică? Cum alegi cel mai potrivit biberon pentru copilul tău

0 1111
copil biberon

Dacă ești proaspătă mămică, chiar dacă acum alăptezi, știi că în curând va trebui să-l hrănești pe cel mic și cu biberonul. Copilul, odată ce va crește, va începe să bea apă, ceaiuri și chiar lapte formulă. Alegerea unui biberon este însă o mare provocare. Iată ce trebuie să știi!

Tipuri de biberoane. Avantaje și dezavantaje

Dacă te afli în căutarea unui biberon potrivit pentru copilul tău, pe piață vei găsi multe modele însă va trebui să alegi în funcție de câteva aspecte doar. În rest, ești liberă să cumperi în funcție de preferințe și gusturi. 

Biberoane din sticlă – Au avantajul că materialul din care sunt fabricate – sticla – nu conțin elemente chimice care ar putea fi transferate în lichidul pe care îl bea copilul. Așa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul anumitor plastice. 

Dezavantajul este că sticla cântărește mai greu. Prin urmare, dacă porți pe umăr o geantă cu cele necesare copilului – scutece, șervețele, suzetă, biberon…atunci s-ar putea săți se pară dificil de cărat. Nu mai spunem că sticla se poate sparge oricând. 

Biberoane din plastic – Sunt ușoare, facil de mânuit, se manevrează fără mari bătăi de cap pentru că nu se sparg. Însă, atenție! Cumpără de la firme de renume, care comercializează produse din plastic ce nu conțin BPA. Acest element chimic se regăsește în multe produse plastice – farfurii, boluri, castroane, caserole, sticle și alte recipiente. BPA se activează mai ales atunci când plasticul este încălzit și se transferă în alimente. 

Biberoane de capacitate mică sau mare – Un copil nou născut hrănit cu lapte formulă consumă o cantitate mică de aliment. Nu va trebui, pentru început, să cumperi biberoane de capacitate mare. Alege ceva la 60 ml. Sunt mai mici, ușor de manevrat, de spălat și de depozitat. Apoi, când cel mic mai crește și începe să bea mai mult lapte, poți cumpăra biberoane de dimensiuni mai mari, de 260 de ml.

Ce trebuie să știi despre tetine

Biberoanele se cumpără cu tot cu tetină, iar acest lucru te-ar putea dezorienta putin. Pentru că vorbim de mai multe tipuri. În principiu, trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

Una la mână – Tetinele nu trebuie să conțină BPA. Doi la mână – tetinele sunt și ele pe dimensiuni. Mai exact este vorba despre debitul cu care curge lichidul atunci când copilul se hrănește. Există tetine cu debit lent, mediu și rapid. De asemenea, există și tetine anticolici dar și tetine pentru mâncare densă. Acestea se aleg în funcție de cât de mic sau cât de mare este bebelușul. De exemplu, un copil de până în trei luni ar avea nevoie de tetine anticolici. În schimb, un copil de pste șase luni ar avea nevoie de o tetină pentru alimente dense. Este vorba despre supe sau diferite piureuri. 

Cum folosești biberoanele în siguranță

Biberoanele trebuie păstrate curate și igienizate. Cumpră un sterilizator pentru biberoane și o perie specială cu care să speli sticlele. Nu folosi bureți de vase clasici, pe care îi folosești zi de zi în bucătărie! De asemenea, ai nevoie și de un încălzitor biberoane care să încălzească laptele sau alte lichide la o anumită temperatură. Vei dori, poate, ca mâncarea să se păstreze caldă o perioadă mai îndelungată de timp. Pentru asta ai putea cumpăra huse speciale pentru biberoane care funcționează precum un termos: pui laptele cald în biberon, biberonul în husă, ai închis fermoarul și ai plecat! Când copilul va dori să mănânce va avea parte de o masă caldă și gustoasă chiar dacă nu vă aflați acasă. 

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns