EUROPAfest transformă Bucureștiul în scena jazz-ului mondial

EUROPAfest transformă Bucureștiul în scena jazz-ului mondial

0 2150
jazz

La 10 ani de la debut, EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition și-a câștigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artiști și specialiști. Prezentând stiluri de jazz diferite, artiști ai noului val și proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul și-a construit o identitate puternicăși în peisajul cultural autohton, aducând în sălile de concerte un număr ridicat de spectatori.

În 2016 se anunță o ediție aniversară de anvergură, în Semifinală intrând 25 de trupe de jazz într-o varietate de formule scenice: sextet, quintet, quartet, trio şi duo.

Artiști din 26 de țări – SUA, Olanda, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, dar și din Belgia, Canada, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Hong Kong – China, Indonezia, Japonia, România, Rusia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela, vor prezenta noile tendințe oferind un regal de jazz. Selecția trupelor, realizată de specialiști, a avut la bază atât valoarea artistică, cât și satisfacerea cerințelor publicului.

Poster_BIJC_2016

În perioada 14 – 21 mai, sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invită iubitorii de muzică la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăznețe și combinații surprinzătoare.O săptămână dedicată concertelor, workshopuri-lor și jam sessions animate de artiști de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se luptă pe scenă pentru câștigarea Marelui Premiu. Publicul va vedea cum sună jazz-ul american, alături de cel european, indonezian sau sud-coreean. Cu evenimente internaționale prestigioase în portofoliu, participanții vor transforma Bucureștiul în scena jazz-ului mondial.

Oricine iubește jazz-ul sau vreasă-l descopere este invitat de jmEvents la Bucharest International Jazz Competition. Pe lângă spectacole de jazz autentice, pline de bună dispoziție, își poate alegeși o trupă preferată pe care să o susțină până în Finală.

COMENTARII

Lasă un răspuns