Eurovision 2017: Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României, s-au calificat în finală

Eurovision 2017: Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României, s-au calificat în finală

0 1204
Sursa: escpedia.info

Joi seară, 11 mai, a avut loc cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2017, reprezentanţii ţării noastre fiind Ilinca şi Alex Florea, cu piesa ”Yodel It!”. Ei au intrat în concurs pe poziţia a cincea și s-au calificat în finala ce va avea loc sâmbătă, 13 mai, la Kiev.

Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României la cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision, s-au clasat în marea finală a concursului muzical, melodia „Yodel It” numărându-se printre cele 10 melodii selectate joi pentru a participa la finala de sâmbătă, 13 mai, transmite Mediafax. Finaliştii celei de-a doua semifinale a Eurovision 2017 sunt: Bulgaria, Belarus, Croaţia, Ungaria, Danemarca, Israel, România, Norvegia, Olanda şi Austria. Marţi, fanii din cele 18 ţări repartizate în prima semifinală şi cei din Italia, Marea Britanie şi Spania au decis, alături de juriile de specialitate, primii zece finalişti ai Eurovision 2017: Suedia, Austria, Belgia, Azerbaidjan, Portugalia, Grecia, Moldova, Cipru, Armenia și Polonia.

„Yodel It”, piesa cu care sperăm la un loc cât mai sus în clasamentul final

La începutul anului 2017, Ilinca Băcilă a început colaborarea cu Alex Florea şi a prezentat single-ul “Yodel It!”, compus de Mihai Alexandru și Alexa Niculae, care a cucerit publicul şi juriul la Selecţia Naţională Eurovision Romania 2017. „Avem o piesă foarte bună, doi artişti talentaţi şi un show pe măsură. Am mare încredere în şansele României la această ediţie Eurovision”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Kiev. România a intrat în concurs în prima parte din cea de-a doua semifinală, alături de Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lithuania, Estonia, Israel. „Mă bucur foarte mult pentru Moldova şi am avut emoţii în timpul show-ului. Când i-am văzut primii calificaţi, am sărit în sus de bucurie. Cea mai mare dezamăgire a mea este că nu s-a calificat Triana Park, din Letonia”, a declarat Alex Florea, la finalul spectacolului din prima semifinală.

yuliya-samojlova-rusia diez.md
Sursa: diez.md

Reprezentanta Rusiei nu a fost primită în Ucraina

Concursul din acest an are şi o componentă politică din cauza absenţei Rusiei, a cărei reprezentantă a fost împiedicată să intre în Ucraina pentru că aceasta cântase în Crimeea după ce teritoriul respectiv fusese anexat la Rusia. Ucraina a câştigat dreptul de a găzdui concursul după ce a câştigat ediţia din 2016 cu un cântec despre deportarea masivă din timpul perioadei staliniste a etnicilor tătari din Crimeea din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

ilinca si alex eurovision 2017 recentnews.ro
Sursa: recentnews.ro

Eurovision, cel mai longeviv program tv din lume

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2017 are loc la Kiev. Semifinalele au avut loc pe 9 şi 11 mai şi finala va avea loc pe 13 mai. Reprezentanţii României vor concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 41 de țări.

COMENTARII

Lasă un răspuns