Exerciții în aer liber? 7 sfaturi ca să să faci față caniculei!

Exerciții în aer liber? 7 sfaturi ca să să faci față caniculei!

0 1337

Urăști viața sedentară fiind adepta mișcării și a exercițiilor fizice? Dacă nu frecventezi sala și preferi spațiile deschise, în sezonul de vară ar trebui să-ți iei câteva măsuri de precauție atunci când ieși afară. Căci, cu canicula nu-i de glumit! Mimi îți spune cum să te aperi de temperaturile ridicate, cum să eviți deshidratarea și insolația. Ascult-o pe Mimi!

 

 

Îmbracă haine de culoare deschisă

Hainele de culoare închisă absorb căldura, iar temperatura la nivelul pielii va crește foarte rapid. Îmbracă un șort și un tricou în culori deschise și care să fie fabricate din bumbac. Acesta este un material natural, răcors, care absoare umezeala și lasă pielea să respire.

Acoperă capul

Poartă o șapcă cu cozoroc pentru a-ți feri capul și ochii de razele soarelui. În acest fel, vei evita să faci insolație. Sapca trebuie să fie, ca întreaga ta ținută, de culoare deschisă.

Poartă ochelari de soare

Dacă ieși în cursul zilei afară să alergi, ar trebui, așa cum îți protejezi capul de razele soarelui, să-ți protejezi și ochii. Efectul razelor UV este extrem de nociv și poate declanșa, în timp, afecțiuni oculare grave. Alege o pereche de ochelari cu protecție ridicată împotriva razelor UV.

Exerciții doar dimineața și seara

Este recomandat să alergi sau să faci exerciții fizice doar dimineața și seara, când afară este mai răcoare. În mijlocul zilei te vei topi de căldură, temperaturile ridicate solicitând la maximum organismul.

Hidratează-te!

Hidratarea organismului este cel mai important lucru de care trebuie să ții cont. Consumă multă apă plată dar care să nu fie foarte rece. Bea chiar dacă nu simți senzația de sete. Aceasta apare cu mult timp după ce organismul s-a deshidratat și este semnul că se află la limită.

Folosește cremă de protecție solară

Crema pentru protecție solară te va feri de razele UV, atât de nocive pentru pielea ta. Nu uita s-o folosești de fiecare dată când ieși în aer liber. Alege un produs cu factor de protecție 50 și aplică-l pe mâini, picioare, față, urechi și gât.

Aleargă numai pe la umbră

Dacă alegi să faci sport în aer liber, vara este recomandat să găsești locuri umbroase. Evită razele directe ale soarelui. Fă exerciții fizice în parcuri unde este mult mai răcoare

 

COMENTARII

Lasă un răspuns