Expoziție de design contemporan la Centrul Rus de Știință și Cultură București

Expoziție de design contemporan la Centrul Rus de Știință și Cultură București

0 29897
expozitie

Designerul român Carmen Emanuela Popa va expune, în data de 3 martie 2016, la Centrul Rus de Știință și Cultură București, o serie de obiecte vestimentare conceptuale care fac parte din noua colecție BD toamnă / iarnă 2016, dar și piese din prestigioasele colecții prezentate pe podiumurile internaționale din cadrul evenimentelor de profil cum ar fi Mercedes Benz Fashion Week Russia sau Athens Xclusive Designers Week.

Lucrări din colecțiile Woman N, Soldatul Necunoscut Contemporan sau piese din prima colecție semnată Carmen Emanuela Popa, vor fi însoțite de un număr de schițe originale ale designerului. De asemenea, un element surpriză al expoziției va marca vizual legatura artistico-afectivă a designerului de cultura și arta rusă. În cadrul evenimentului, vor avea loc un moment coregrafic susținut de Georgiana Dobre, un omagiu adus baletului clasic rus cu interferențe contemporane și, de asemenea, un recital pianistic oferit de Abel-Edison Corban. “Mulțumesc pentru această oportunitate extraordinară de a putea expune o parte din lumea mea interioară transfigurată în realități imediate, într-un spațiu atât de generos, prin amabilitatea D-nei Director Natalia Muzhennikova. Lucrările expuse în cadrul acestui eveniment sunt o formă de expunere directă a atașamentului meu față de arta și cultura rusă”, spune designerul român Carmen Emanuela Popa.

Expoziția poate fi vizionată în perioada 3 – 11 martie 2016.

 Despre Carmen Emanuela Popa

Designerul a fost, încă de la o vârstă fragedă, foarte atrasă de lumea înconjurătoare, având o viziune artistică profundă asupra reprezentării ei, fie prin desene acuarelă, apoi ulei pe pânză, ca ulterior personajele sale să îmbrace o haină metaforă care să spună totul despre modul în care acest caracter este impresionat de viață, sub toate formele ei de expresie, mărturisind de fiecare dată, în direct, felul lui de “a fi”.

Recent, Carmen Emanuela Popa a militat pentru pace, la Paris. Haina Soldatului Necunoscut Contemporan a fost îmbrăcată din nou, de această dată pe un podium real al străzilor, de Ziua Internațională a Păcii, pe 21 septembrie, 2015. Designerul a fost cuprins de emoție când scanda “vive la paix”, și parcă, glasul soldatului necunoscut contemporan era aidoma celui din trecut, în esență, universal. Carmen este absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design, din cadrul Universității Naționale de Arte, București, și de Master în fashion design – Strategii de Modă și Costum, în cadrul aceleiași universități.

Pentru începutul anului 2016, designerul a pregătit o nouă colecție, fundamentată ca de fiecare dată pe creionarea impresiilor lăsate de fenomenul maiestuos al trecerii ființei umane prin lume.

COMENTARII

Lasă un răspuns