Extensii de gene fir cu fir. Tot ce trebuie să știi despre...

Extensii de gene fir cu fir. Tot ce trebuie să știi despre genele false

0 4689
femeie cu ochi albastri si fata acoperita pe jumatate cu o esarfa albastra
Genele false se aleg în funcție de mărimea și forma ochilor

Vin sărbătorile și poate îți dorești ca la petrecerea de Crăciun sau Revelion să fii o apariție fabuloasă și de neuitat. Ai putea încerca o tunsoare nouă, o coafură șic, o vopsea care să-ți reîmprospăteze culoarea părului. Sau, ai putea trece la un nivel superior, nivel ce presupune procese de beauty ceva mai îndrăznețe. Ai încercat vreodată extensii de gene fir cu fir? Dacă nu, iată ce presupune această tehnică și ce rezultate spectaculoase oferă!

Ce sunt extensiile de gene

Extensiile de gene sau genele false sunt fabricate dintr-un material sintetic, hipoalergenic și se lipesc, una câte una, de fiecare geană naturală. Pentru asta, tehnicianul folosește un lipici chirugical care, în mod normal, nu ar trebui să provoace nici un efect advers. Aplicarea genelor poate dura intre 60 și 180 de minute, în funcție de modelul pe care îl alegi, dar în funcție și de experiența lash stylistului care efectuează operațiunea. În tot acest timp, tu vei sta întinsă pe un pat, cu ochii închiși și cu capul cât mai nemișcat. Așa cum scriam și în acest articol, extensiile de gene sunt o procedură foarte minuțioasă care necesită multă răbdare. Și nu este nici foarte comodă pentru tine. Dar…suferă baba la frumusețe, nu?

kit de gene false
Extensiile de gene fir cu fir îți schimbă total look-ul

Sfaturi de îngrijire și întreținere a genelor false

După aplicarea genelor false, va trebui să respecți câteva reguli esențiale de igienă și îngrijire a acestora. În caz contrar, dacă nu ții cont de sfaturile specialistului, genele false se vor deteriora, iar aspectul lor va fi unul ciufulit și neuniform. Apoi, vor cădea mai repede decât ar trebui să se întâmple în mod normal. Și este păcat, pentru că aplicarea lor este pe cât de anevoioasă, pe atât de costisitoare.

Teoretic, dacă nu intervine nimic neprevăzut și dacă respecți sfaturile de îngrijire, după trei săptămâni de la aplicare ar trebui să mergi din nou la salon pentru întreținere sau, eventual, pentru a le înlocui cu unele noi. Pentru că tot vorbim de îngrijirea genelor fase, iată ce ai de făcut ca să le prelungești cât mai mult viața.

Nu le uda în primele 48 de ore de la aplicare

După ce ți-ai pus gene false, trebuie să știi că acestea se udă timp de 48 de ore de la aplicare. Este interzis să bagi capul în apă – deci, piscina poate să mai aștepte două zile – este interzis să mergi la saună, să faci dușuri firbinți sau băi prelungite. Aburii și umezeala afectează adezivul, iar genele false ar putea avea de suferit. Asta nu înseamnă că nu te vei mai spăla pe față sau pe corp. O vei face, dar cu grijă și mai rapid. De exemplu, când te speli pe față, umezește pielea evitând zona ochilor și fosește apă micelară sau o loțiune de curățare care să nu conțină uleiuri. Apoi, clătește cu grijă în așa fel încât apa să nu atingă ochii și tamponează ușor cu un prosop moale și curat. Pleoapele necesită o grijă aparte în aceste două zile. Cu un bețișor pentru urechi umezit în apă călduță șterge ușor pleoapa superioară și cea inferioară, având grijă să nu atingi rădăcina genelor. Apoi, cu un alt bețișor uscat șterge ușor ca să elimini orice urmă de umezeală. Când ai gene false, igiena ochilor este extrem de importantă.

Nu trage de ele și nu încerca să le smulgi

Indiferent cât de mult ți-ai dori, încearcă să te abții să tragi de gene sau să le smulgi. Uneori par ciufulite, unele nu mai stau așa cum ai vrea și îți vine să le îndepărtezi. Însă, trebuie să fii conștientă de faptul că dacă tragi de ele, nu se vor dezlipi, ci se vor rupe luând cu ele și genele tale naturale.

Genele false trebuie periate

Pentru a le păstra forma, pentru a evita să rămână ciufulite, extensiile de gene trebuie periate cu o periuță specială, pe care o vei primi de la salon, odată cu instrucțiunile de îngrijire. Periajul se face zilnic sau ori de câte ori simți nevoia, însă fără să exagerezi. Mișcările trebuie să fie ușoare pentru a nu smulge genele.

Atenție cum dormi

Cel puțin în primele zile de la aplicarea extensiilor de gene, încearcă să dormi mai cu grijă, în așa fel încât să nu le atingi de pernă. Recomandat este să dormi mai mult pe spate, iar dacă preferi să dormi pe o parte, pune o mână sub cap,în așa fel încât genele să nu atingă nimic în jur: pernă, pătură, pilotă etc.

Nu te freca la ochi

Un alt sfat extrem de important: nu te freca la ochi. Încearcă să îți formezi noi obiceiuri. Dacă simți nevoia să duci mâna la ochi, asigură-te că atingi doar pleoapa, nu și genele sau rădăcina acestora. La început poate că îți va fi mai greu, dar, cu timpul, te vei obișnui.

Modele de extensii de gene

Ideal ar fi ca după ce ți-ai pus extensii de gene, persoanele din jur să creadă că sunt naturale, nu false. De aceea este extrem de important pentru ce model optezi. Este vorba despre lungime, grosime și curbură.

Gene potrivite pentru ochii mici și mari

Dacă ai ochii mari, poți alege niște extensii de gene mai groase și mai lungi, iar dacă ai ochii mici, genele false ar trebui să fie și ele mai subțiri și puțin mai scurte. În general, cele mai căutate modele sunt cele 2D și 3D asta însemnând că pe o geană naturală se atașează două, respectiv 3 gene false. În ceea ce privește lungimea genelor, în general aceasta se încadrează între 7 și 14 milimetri, iar grosimea între 0,05 și 0,15 milimetri. Curbura este un al factor extrem de important. O curbură aleasă greșit poate strica tot lookul. Iată câteva caracterstici generale.

  • Curbura C – este recomandată persoanelor cu ochii migdalați deoarece se mulează perfect pe curbura genelor naturale și scoate în evidență conturul ochilor. Extensiile de gene cu curbura C sunt folosite pentru un aspect cât mai firesc și cât mai natural.
  • Curbura CC – este recomandată persoanelor care au pleoapele lăsate sau căzute, pentru genele care cresc în jos sau pentru ochii adânciți. Curbura CC poate fi folosită la aproape toate tipurile de ochi și conferă expresivitate privirii.
  • Curbura D – este recomandată atunci când se dorește crearea unui efect dramatic. Este o curbură puternică și se folosește pentru a obține efectul „ochi de păpușă”. Cu ajutorul acestei curburi se deschide foarte mult privirea, iar acest model este recomandat persoanelor cu ochii mici.
  • Curbura L – este ideală pentru pleoapele căzute, lăsate. Acest model ajută la crearea unui efect de lifting sau eyeliner.

gaina alba cu gene

Evită genele foarte lungi și foarte groase deoarece, din cauza greutății, îți pot deteriora genele tale naturale

Indiferent de modelul de extensii de gene pe care îl alegi, asigură-te că este cel care te avantajează cu adevărat. Și nu uita: să exagerezi în ceea ce privește volumul, lungimea sau grosimea genelor este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Uneori, din dorința de a fi cât mai frumoase, devenim, din păcate, penibile, ridicole, stârnim zâmbete și priviri dezaprobatoare. Dacă vrei să ieși în evidență, dar în sensul bun al cuvântului, ghidează-te după expresia „less is more” și vei vedea că am dreptate.

Sursa Foto: Pixabay

Dacă ți-a plăcut articolul, vizitează și pagina noastră de Facebook! Un like din partea ta este răsplata noastră!

COMENTARII

Lasă un răspuns