Extensii de gene individuale. Tot ce trebuie să știi
Dacă ai de gând să încerci și tu extensii de gene individuale ar trebui să știi câteva lucruri înainte de a te decide. O să-ți spun din proprie experiență cât timp rezistă, cum îți afectează genele naturale, cât de periculoasă este aplicarea lor și cum să te pregătești înainte de a sosi la salon.
Extensii de gene individuale. Ce trebuie să știi înainte de a le aplica
Extensiile de gene individuale sunt o variantă pe care o poți lua în calcul dacă îți dorești gene lungi și curbate, așa cum vezi că pozează divele pe Facebook sau Instagram. Să nu fii geloasă privindu-le pentru că cele mai multe dintre vedete nu numai că au gene false, dar au și lentile de contact colorate și câte și mai câte intervenții chirurgicale estetice. Unele și-au remodelat nasul, altele și-au ridicat pomeții, au apelat la microblanding și și-au „confecționat” sprâncene perfect conturate, și-au aplicat extensii de păr, iar buzele lor senzuale sunt pline de botox. Mai mult sau mai puțin…chiar dacă atunci când sunt întrebate nu recunosc în ruptul capului că ar fi apelat la bisturiu.
Dacă în general tratamentele de înfrumusețare costă foarte scump și nu oricine și le permite, să-ți pui extensii de gene este la îndemâna oricui și pentru toate buzunarele. Însă, înainte de a le aplica, va trebui să știi că vin la pachet și cu câteva mici neajunsuri. Iată x întrebări și răspunsuri care te vor ajuta să te decizi dacă apelezi la această procedură sa nu este pentru tine.
Cât rezistă extensiile de gene individuale
Dacă sunt aplicate corect, dacă sunt de calitate, cumpărate de la magazinul de gene false și le întreții exact așa cum îți recomandă specialistul, extensiile de gene pot dura între 4 și chiar șase săptămâni. Unii spun că ar rezista și mai mult, până la două luni, dar nu te baza pe asta. De obicei genele false cad din două mari motive: fie pentru că pur și simplu se desprind de pe cele naturale, fie cad odată cu genele naturale care se regenerează. Însă, odată ce ai observat că începi să rămâi fără ele, recomandat este să nu mai aștepți și să mergi din nou la salon. Existe specialiști care ți le vor înlocui pe toate și specialiști care le pot înlocui doar pe cele lipsă. Este foarte important să știi dinainte cum lucrează și să spui exact ce-ți dorești.
Extensiile afectează genele naturale?
Evident că adezivul folosit afectează genele naturale…deci răspunsul este da, și ți-o spun din proprie experiență. După aproape 6 luni de extensii, am renunțat la ele și am făcut o pauză. Eram conștientă că am nevoie de o regenerare. După îndepărtarea extensiilor, genele sunt scurte și drepte. Cel puțin în cazul meu au avut nevoie de timp pentru a reveni la lungimea și forma lor naturală.
Ce se întâmplă de fapt? Din cauza extensiilor, care sunt mult mai lungi și mult mai dese, genele naturale se lasă sub greutatea celor false și își pierd din curbură. Greutatea extensiilor este și motivul pentru care genele tale naturale ar putea cădea mai repede decât în mod normal. Este vorba despre o alopecie temporară, sunt de părere specialștii oftalmologi.
„Nu se poate spune că extensiile de gene îți distrug genele naturale. Ar fi o exagerare” a declarat Zaina Al-Mohtaseb, medic oftalmolog și profesor la Colegiul de Medicină Baylor, din Huston pentru revista Cosmopolitan. „Genele naturale cad mai ușor ca urmare a greutății celor false, dar acest lucru este reversibil și nu este obligatoriu să se și întâmple”, a mai precizat medicul. „De obicei este nevoie de ani de zile timp în care extensiile nu sunt aplicate corect și nici nu sunt îngrijite corespunzător pentru a resimți daune pe termen lung. Așadar, sfatul meu este să apelați numai la specialiști cu drept de practică și să mergeți numai la saloane acreditate”, a mai spus Zaina Al-Mohtaseb.
Este foarte important nu numai tu să păstrezi igiena, ci și tehnicianul la care apelezi. Urmărește dacă se spală pe mâini înainte de procedură, dacă poartă mască de protecție, mănuși, dacă în cabinet este păstrată curățenia, dacă sunt folosite huse de perne de unică folosință și sanitare, dacă își sterilizează ustensilele și folosește perii de unică folosință pentru gene.
Aplicarea genelor fase, periculoasă pentru sănătatea ochilor?
Aplicarea extensiilor de gene individuale nu este periculoasă dacă tehnicianul urmează metoda corectă și folosește materiale adecvate. Înainte de a ajunge la salon, vorbește cu specialistul care urmează să-ți aplice extensiile și întreabă-l despre adezivul pe care îl folosește și ce ingrediente conține. Dacă nu știe, nu este de încredere și ar trebui să anulezi programarea. Dacă știi că suferi de alergii cu atât mai mult trebuie să cunoști care sunt aceste substanțe. Dacă, de exemplu, adezivul conține formaldehidă află că acesta este un iritant foarte puternic ce provoacă roșeață, mâncărimi, lăcrimare și pleoape umflate. Ar fi de preferat un lipici care conține cianoacrilat de butil sau cianoacrilat de octil în loc de formaldehidă – sunt mai puțin toxice pentru ochi.
Extensii de gene. Despre dimensiuni
Poate că-ți dorești gene lungi, dese și extrem de curbate, care să confere privirii profunzime și să-ți evidențieze ochii însă nu tot ce-ți dorești este și posibil. Dimensiunea extensiilor va fi decisă la salon, împreună cu tehnicianul care ți le va aplica. Lungimea și grosimea firelor ar trebui să fie alese în funcție de tipul de gene naturale pe care le ai. Niște gene lungi, dese și groase vor suporta o greutate mai mare a extensiilor.. Însă, niște gene fine, subțiri, scurte și rare nu vor face față unor extensii mai groase. Prin urmare, dacă totuși insiști, s-ar putea să te trezești cu extensiile căzute și genele rupte. Toate aceste lucruri ar trebui să-ți fie explicate la salon, de către specialist. De asemenea, tot la salon ți se vor prezenta mai multe tipuri de extensii: din fire de păr natural, din mătase, fire sintetice de nurcă sau de vizon. Firele din blană sitetică de vizon sunt mai scumpe, dar mai moi și arată mult mai natural. „În ceea ce privește densitatea și nivelul de curbură al extensiilor, tehnicianul va trebui să țină cont de forma feței tale dar și structura osoasă”, a declarat Clementina Richardson, fondatorul Envious Laches din New York.
Cum te pregătești înaintea ședinței de aplicare a extensiilor?
Când ajungi la salon trebuie să ai fața cu rată și să nu porți deloc machiaj. Asta înseamnă să renunți la fard de ochi, la creionul contur și, evident, rimel. Orice aplici înainte pe gene ar putea să afecteze adezivul, iar extensiile să nu se lipească corect
Cum te speli pe față când ai extensii de gene?
Cu mare grijă. Te vei obișnui, cu timpul, să nu mai freci ochii. De asemenea, specialistul de la salon îți va recomanda anumite produse de curățare a feței care să nu afecteze extensiile. De evitat sunt produsele pe bază de ulei. „Folosiți doar produse de curățare speciale, care să nu afecteze adezivul. În caz contrar, acesta se va deteriora, iar genele tale false vor cădea”, ne mai sfătuiește Clementina Richardson.
Sursa foto: Pixabay/Pexels