File de sibas cu spaghetti și sos mediteranean

File de sibas cu spaghetti și sos mediteranean

0 2210
peste file

Nu mai știi ce mâncare să pregătești pentru prânz? Te-ai săturat de veșnicele preparate grele, cu ulei și grăsimi? Poți încerca un file de pește cu spaghetti și sos mediteranean. Este delicios, simplu de preparat și foarte sănătos! Dacă te-ai hotărât să încerci, uite ce ai de făcut!

Ingrediente:

200 g file de sibas, 100 g spaghetti, 5 g pulpă de măsline klamata, 20 g pulpă de roșie, ulei de măsline, 100 ml zeamă de lămâie, 2 g capere, 2 bucăți ardei iute, 5 g usturoi, 5 g busuioc, sare, piper

file peste

Mod de preparare

Roșia și măslinele se curăță de coajă, iar pulpa de roșie și pulpa de măsline se taie mărunt. Caperele și busuiocul se toacă, iar o bucată de ardei iute se taie în bucăți mici. Se pun toate legumele tocate într-un castron, se toarnă ulei de măsline, zeamă de lămâie și se amestecă bine.

paste

Între timp, file-ul de sibas se crestează și se pune la prăjit în ulei de măsline, iar pastele se pun la fiert. A doua bucată de ardei iute și usturoiul se taie rondele. Se pun la prăjit în ulei de măsline, se adaugă pastele fierte, puțină apă, apoi busuioc și se lasă până încep să colocotească.

peste file cu paste

Mod de servire

Se pun pastele pe o farfurie, se adaugă file-ul prăjit și sosul de legume, ornându-se totul cu frunze de busuioc.

Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În aprilie, este promovată bucătăria mediteraneană, iar restaurantul partener al proiectului în această lună este La Senna.

Rețeta mediteraneană „File de sibas cu spaghetti și sos mediteranean” a fost oferită și preparată de restaurantul La Senna și poate fi degustată zilnic la restaurantul din strada Nicolae Caranfil, nr 33, sector 1, București.

Restaurantul gazdă:

La Senna este un loc al curajului, al explorării, al libertăţii şi purităţii întocmai calului al cărui nume îl poartă. Aici, explorarea gusturilor şi a preparatelor se îmbină armonios cu relaxarea şi căldura unei convivialităţi puternice în compania prietenilor dragi, alături de care te bucuri de experienţele ce ţi se aştern în faţă. Un cal pur sânge se îngrijeşte şi se preţuieşte. De aceeaşi grijă beneficiază şi preparatele culinare, detaliile şi atmosfera la care eşti invitat să fii părtaş.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns