5 flori aducătoare de noroc potrivit stilului feng shui

5 flori aducătoare de noroc potrivit stilului feng shui

0 718
Florile aduc un vibe pozitiv în orice locuință și atrag cele mai bune energii

Toamna este momentul ideal pentru a planta în grădină de care să te bucuri la primăvară. Dar există și plante de apartament, care cresc foarte bine și în ghiveci, flori aducătoare de noroc în casă – potrivit stilului feng-shui. Iată care sunt cele mai recomandate și ce simbolizează!

Flori aducătoare de noroc: bamboo
Bambusul Norocos, o plantă pe care trebuie s-o avem obligatoriu în casă

Lucky Bamboo sau Bambusul Norocos 

Este o plantă care reușește să înlocuiască cu succes și cel mai frumos buchet de flori mai ales că, potrivit principiilor feng shui, Dracaena Lucky Bamboo este o plantă aducătoare de noroc în casă. Vorbim despre o plantă ornamentală ale cărei tulpini se răsucesc în funcție de lumină și soare sub forma unei spirale. Fiecare tijă este unică în felul ei; practic nu există două plante care să se asemene. Atenție! Dacă oferi cadou o astfel de plantă, trebuie să știi că numărul de tulpini care se regăsesc în ghiveci determină tipul de energie pe care floarea îl atrage. De exemplu, două tulpini atrag norocul în dragoste, trei tulpini – în sănătate, bogăție și fericire, iar 10 tulpini atrag perfecțiunea.

Plante aducătoare de noroc: hortensia
Hortensia poate fi crescută în în ghiveci

Flori aducătoare de noroc: Hortensia

Dacă vrei să ai parte de noroc și energii pozitive în casă, include hortensiile în buchetele de flori pe care le păstrezi în vază. Hortensiile simbolizează abundența și prosperitatea. În lume există peste 70 de soiuri diferite, iar dintre acestea unele sunt perene și altele sezoniere. Hortensia comună ajunge la maturitate până la doi metri înălțime, este stufoasă și înflorește puternic din luna iunie și până în septembrie. Poate fi plantată atât n grădină, într-un loc luminos, cât și în ghiveci. Se numără printre acele plante de apartament care preferă un sol umed și hrănitor. Deci, nu uita să uzi hortensia dar evită ca apa să băltească în ghiveci. Mai bine o uzi puțin și des.

Flori aducătoare de noroc - bujori
Bujorii aduc un vibe pozitiv în orice încăpere

Bujorul, perla Asiei

Niște flori superbe, luxuriante, cu petale catifelate și culori explozive de roșu aprins și roz, bujorii simbolizează norocul, fertilitatea, dragoste și succesul. Originari din Asia, bujorii vin într-o varietate de soiuri, de la cei de talie mică, până la cei de talie mijlocie, cu flori parfumate, într-o mulțime de culori puternice. Bujorul poate fi plantat în grădină ori toamna ori primăvara, dar locul trebuie să fie unul luminos și însorit. Evident, îi putem aduce în casă sub forma unor buchete pe care să le păstrăm în vază. 

Crizanteme galbene
Crizantemele înfrumusețează orice balcon sau terasă

Crizantemele albe și galbene

Crizantemele sunt flori extrem de populare în Asia, și se spune că aduc noroc celor care le cultivă în grădină, în ghivece sau le păstrează în vază. mai ales cele albe și galbene. În China ele sunt și un simbol al longevității. Crizantemele înfloresc toamna, sunt flori de grădină, dar le putem păstra și în ghiveci, în casă. Important de știut este faptul că acestea rezistă bine peste iarnă, la temperaturi destul de scăzute, deci, dacă le ții pe terasă nu va trebui să muți ghiveciul peste iarnă în casă. Crizantemele sunt perfecte pentru decorarea balconului, alături de mușcate. Dacă te gândești la o amenajare balcon mic, alege crizanteme pitice pe care să le plantezi în jardiniere. 

Orhidee
Orhideea, una dintre cele spectaculase flori asatice

Flori aducătoare de noroc: Orhideea, pentru o iubire veșnică

Se crede că superba și exotica orhidee atrage iubirea, prietenia pe viață și armonia sufletească. În vremurile antice, orhideele erau asociate cu fertilitatea, motiv pentru care erau oferite proaspeților părinți.

Sursa foto: Pixabay, Unsplash

COMENTARII

Lasă un răspuns