Ghid de frumusețe: 10 sfaturi pentru îngrijirea mâinilor

Ghid de frumusețe: 10 sfaturi pentru îngrijirea mâinilor

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, fie că este iarnă sau vară, mâinile noastre sunt cele mai expuse agenților nocivi și iritanți din mediu. Pielea este afectată de razele ultraviolete, de frig și umezeală, de chimicalele din detergenți și chiar de anumite ingrediente care se regăsesc în produsele pentru întreținere și îngrijire. Și, pentru că mâinile sunt cartea de vizită a oricărei femei, va trebui să le acordăm o mult mai mare grijă. Uite ce ai de făcut pentru o piele fină, catifelată și tânără!

sapun cefacemimi.ro1. Evită săpunul antibacterian

Anumite tipuri de săpun, precum cele antibacteriene, usucă foarte tare pielea, deși, pe de altă parte, sunt foarte eficiente în eliminarea germenilor, a virusurilor și microbilor. Nu este recomandat să le folosim zilnic, ci doar atunci când, într-adevăr, avem mâinile foarte murdare. Evită săpunurile care conțin, printre alte ingrediente, triclosan – un element chimic ce afectează, în timp, pielea, și alege-le pe cele pe bază de ulei de eucalipt sau de arbore de ceai. Triclosanul este folosit în industria cosmetică și medicală pentru a distruge microorganismele periculoase, fiind folosit ca dezinfectant și agent antiseptic. Însă, triclosanul deteriorează pielea, iar mâinile tale vor fi aspre la atingere.

sapun maini cefacemimi.ro2. Nu te spăla cu apă rece sau foarte fierbinte

Apa foarte rece duce la contractarea vaselor de sânge, iar apoi la dilatarea lor. În urma acestui proces, pielea se înroșește, iar tu te vei trezi cu pete de care cu greu vei mai scăpa. Roșeața mâinilor ar putea fi chiar un efect permanent. Pe de altă parte, apa fierbinte usucă pielea prin eliminarea sebumului secretat. Vei simți nevoia să folosești produse cosmetice hidratante, iar acest lucru poate duce la dependență. Nu uita că și frigul și umezeala de afară, din sezonul rece, îți poate afecta pielea. Folosește, ori de câte ori ieși în frig, mănuși călduroase. Și încă un sfat: nu ieși iarna din casă cu mâinile ude! E cea mai mare greșeală pe care o poți face!

cuticule cefacemimi.ro3. Îngrijește-ți corect cuticulele

Când cuticulele cresc și se usucă în jurul unghiilor, aspectul mâinilor tale lasă foarte mult de dorit. Ai nevoie urgent de o manichiură la un salon! Însă, dacă nu mergi la salon și preferi să-ți faci manichiura singură, la tine acasă, află că tăierea cuticulelor poate cauza afecțiuni ale unghiilor dintre cele mai grave, printre care și infecții. Aceste pielițe care înconjoară unghia, îi protejează, de fapt, rădăcina de microbi, germeni și bacterii. Cum ar trebui să procedezi? Folosește în zona cuticulelor o cremă exfoliantă pentru mâini și masează bine. Apoi, cu ajutorul unui bețișor din bambus, împinge cuticulele către baza unghiilor. Următorul pas: pilește acest surplus de piele folosind o pilă foarte fină, iar apoi hidratează cu ulei de măsline.

crema de maini cefacemimi.ro4. Nu folosi produse cosmetice pe bază de alcool

Alcoolul deshidratează și usucă foarte puternic pielea, care va deveni aspră la atingere. Evită produsele cosmetice și de îngrijire care conțin, printre alte ingrediente, și alcool. În cazul în care, totuși, le folosești, nu uita să masezi pielea cu o cremă puternic hidratantă.

protectie solara cefacemimi.ro5. Protejează mâinile de efectul razelor UV

Pe timp de vară, folosim creme împotriva razelor ultraviolete dar uităm că și mâinile au nevoie de protecție. În caz contrar, pielea se va deshidrata, iar mâinile tale vor fi brăzdate de riduri și se vor pigmenta. Degeaba ai 20 de ani dacă mâinile tale arată de parcă ai avea 65. Exagerăm, evident, dar, până la urmă, cam acesta este adevărul.

femeie cefacemimi.ro6. Folosește pentru îngrijirea mâinilor creme de față

Este un truc la care poți apela și care funcționează de minune: în locul cremelor pentru mâini poți folosi creme pentru față, destinate tenului matur. Acestea sunt îmbogățite cu ingrediente active, care hidratează și hrănesc pielea în profunzime, ajută procesul de regenerare celulară, conferă pielii elasticitate și suplețe. Alege produse care conțin retinol și folosește-le seara, înainte de culcare.

acetona cefacemimi.ro7. Nu folosi acetonă!

Acetona este foarte periculoasă pentru sănătatea unghiilor și ar trebui înlocuită cu dizolvant care nu conține acest ingredient. Dacă îndepărtezi oja folosind acetonă, în scurt timp unghiile tale se vor deshidrata, vor deveni foarte uscate, casante, se vor exfolia și se vor rupe. Ele își vor pierde din suplețe și strălucire, vor avea un aspect tern și neîngrijit.

femeie manusi curatenie cefacemimi.ro8. Folosește mănuși de protecție

Atunci când faci curățenie sau te pregătești pentru anumite activități casnice, este recomandat să porți mănuși de protecție. În acest fel, mâinile nu vor veni în contact cu agenții chimici din detergenți sau alte produse periculoase. Mănușile îți vor proteja și unghiile care nu se vor mai rupe. Nu mai vorbim despre manichiură…

unghii pila cefacemimi.ro9. Atenție la cum pilești unghiile

În primul rând, trebuie să folosești o pilă de unghii foarte fină și delicată. Asta, pentru a nu produce fisuri în unghie și pentru a nu o rupe. Nu pili unghiile puternic, viguros! Mișcările trebuie să fie blânde și doar într-o singură direcție.

miere cefacemimi.ro10. Alege produse de îngrijire naturale

În locul cremelor din comerț, alege produse de îngrijire naturale. Prepară-ți acasă măști de întreținere, hidratante și hrănitoare folosind miere, Vitamina A, Vitamina E, ulei de măsline sau de ricin.

COMENTARII

Lasă un răspuns