Ghid inteligent pentru a alege canapeaua perfectă. 7 sfaturi de la specialiști

Ghid inteligent pentru a alege canapeaua perfectă. 7 sfaturi de la specialiști

Câteodată, petrecem atât de mult timp cu lucrurile mărunte și complicate legate de locuința noastră încât, adesea, tindem să trecem cu vederea aspecte mult mai importante. Alegerea canapelei potrivite este unul dintre aceste lucruri. Cu atâtea opțiuni nesfârșite, alegerea unei canapele care să se potrivească perfect nevoilor tale poate părea copleșitoare și derutantă. Specialiștii Mob&Deco îți dau câteva sfaturi de care să ții cont atunci când îți mobilezi locuința, pentru ca totul să fie în perfectă armonie, iar tu să te poți relaxa în voie după o zi obositoare de muncă.

perla
Canapea Perla – mobdeco.ro

Cumpărarea unei canapele noi înseamnă mai mult decât orice înțelegerea propriilor nevoi decât încercarea de a găsi cea mai bună ofertă. Cu siguranță, nu există o soluție pentru toate nevoile tale, însă poți economisi atât timp, cât și bani făcând alegeri inteligente, care să-ți definească locuința cu stil și bun gust pentru decenii de acum încolo.

bonnie
Canapea Bonnie – mobdeco.ro

Află dimensiunile problemei

Câteva principii de bază ale amenajărilor interioare nu se vor schimba niciodată, iar dimensiunile reprezintă unul dintre ele. Prima cerință care îți spune ce fel de canapea ai nevoie în locuința ta este cea legată de mărime. Nu te gândi doar la mărimea camerei, ci și la cât de lungă sau cât de scurtă vrei să fie canapeaua. În timp ce unii dintre noi preferă o canapea compactă care să fie în cameră doar pentru a facilita conversațiile, alții vor să transforme canapeaua într-un paradis personal, unde să se refugieze în timpul weekend-urilor. Locul în care vrei să așezi canapeaua influențează la fel de mult așteptările tale de la aceasta: vrei să fie rotundă, secțională sau minimalistă?

carina
Canapea Carina – mobdeco.ro

Stilul relevant pentru casa ta

Hotărăște care este stilul camerei în care vei amplasa canapeua înainte de a o cumpăra. Mulți dintre noi fac greșeala de a achiziționa o canapea doar pentru că arată bine în magazin sau pentru că au obținut o reducere de nerefuzat. O astfel de hotărâre îți va oferi o canapea care nu se potrivește cu decorul încăperii, iar curând îți vei dori să scapi de ea la un preț mai mic. Dacă încăperea are o temă modernă, alege o canapea simplă, din linii drepte și, de preferat, în culori neutre.

alma
Canapea Alma – mobdeco.ro

Colorează-ți lumea

Din moment ce recondiționarea unei canapele a devenit o opțiune mult mai ieftină, schimbarea tapiseriei este o idee foarte practică. Fie că nu-ți mai place materialul, fie că vrei să mergi pe un imprimeu mai modern, această alegere este cât se poate de accesibilă. Însă, te sfătuim să mizezi pe o nuanță puternică doar dacă ești încrezătoare pe paleta cromatică a casei tale. Pentru cei care acceptă cu dificultate culorile tari, este recomandat să aleagă o nuanță gri sau crem și să se folosească de pernele colorate pentru a se juca cu diferite accente de culoare.

chelsea
Canapea Chelsea – mobdeco.ro

Textura este importantă

Alegerea materialului canapelei este la fel de importantă ca și stilul, forma și culoarea. De fapt, este, probabil, chiar mai important decât acești trei factori, din moment ce va determina cât de confortabilă și familiară va fi canapeaua. Gândește-te la copiii și animalele de companie din familie înainte de a opta pentru acea canapea luxoasă din velur. Chiar dacă ideea acelei senzații de confort pare uimitoare, curând se va transforma într-o achiziție neinspirată dacă cineva din familia ta este alergic la acel material. Pielea este o opțiune care este atât la modă, cât și ușor de întreținut. În cazul în care canapeaua pe care o cumperi pentru camera de familie va petrece și ceva timp afară, pe timpul verii, atunci ar trebui să te orientezi către un material de exterior.

citoyen
Canapea Citoyen – mobdeco.ro

Ce poate să mai facă?

Canapelele sunt unele dintre cele mai versatile și ușor de transformat piese de mobilier. De câte ori nu te-ai uitat la un model și nu te-ai întrebat „Oare se extinde?”, „O avea ladă de depozitare?”, „Oare se rabatează tetierele?”, „O avea funcție de masaj, dar music player încorporat?”. În ziua de azi, funcționalitatea unei canapele nu se mai rezumă doar la abilitatea de a se extinde la dimensiunile unui pat sau de a avea un spațiu de depozitare unde să poți ascunde pătura și pernele pentru musafiri. Unele au sistem de masaj sau sistem audio încorporat. Decide mai întâi care sunt funcțiile pe care le dorești de la canapea și doar așa vei ști ce să cauți.

detente
Canapea Detente – mobdeco.ro

Calitatea are prețul ei

Ei bine, acesta este un subiect sensibil pentru mulți dintre noi. Unii vor spune că primești cât plătești, iar alții îți vor spune că trebuie să îți definești un buget și să îl respecți. Dacă trebuie să economisești luni sau ani de zile pentru a cumpăra o canapea care costă o avere, probabil nu merită efortul. Adevărul e că poți avea parte de calitate înaltă la un preț decent, dacă știi cum să alegi inteligent. Evaluează materialele, vezi dacă se încadrează în bugetul tău, iar apoi hotărăște dacă este potrivită designului casei tale. Nu vrei să-ți cheltuiești toate economiile pe o canapea sau să cumperi una de calitate îndoielnică, pe care să trebuiască să o schimbi după câțiva ani.

mika
Canapea Mika – mobdeco.ro

Unde-i graba?

Showroom-urile și târgurile de mobilier au rolul de a te împinge să faci o achiziție sub impulsul momentului. Dacă atunci când vine clipa să-ți cumperi o casă, o mașină sau un accesoriu scump îți acorzi timp din plin pentru a face cea mai bună alegere, atunci de ce să nu faci la fel și cu canapeaua? Înainte de a o cumpăra, studiază cadrul, textura șezutului, pernele și fii cât se poate de critic. Poate că ți se pare o abordare negativă, însă îți va asigura o achiziție care te va mulțumi mulți ani de acum înainte.

COMENTARII

Lasă un răspuns