Ghidul picioarelor fericite. 6 reguli de îngrijire pe timp de vară

Ghidul picioarelor fericite. 6 reguli de îngrijire pe timp de vară

Suntem în mijlocul verii, iar sandalele sunt vedetele garderobei noastre. Însă, nu întotdeauna ne putem mândri cu o pedichiură impecabilă, cu călcâie fine şi o piele catifelată. De multe ori, se întâmpă să nu fim mulţumite de aspectul picioarelor noastre şi să fim nevoite să purtăm încălţăminte sport sau balerini. Iată câteva sfaturi de îngrijire pe care ar trebui să le cunoască orice femeie! Pentru picioare fericite.

baie de picioareBăi cu ulei de arbore de ceai

Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faci măcar o dată pe săptămână este o baie călduţă şi revigorantă. Ţine picioarele pentru 10, 20 de minute în apă caldă în care ai adăugat câteva picături de ulei de arbore de ceai. Această procedură este, pe cât de utilă, pe atât de relaxantă deci, ai împuşcat doi iepuri dintr-un foc. Extractul de arbore de ceai este recunoscut pentru proprietăţile sale antiseptice, fiind un remediu împotriva fungilor.

exfoliereExfoliază pielea!

Exfolierea pielii este următorul pas pe care trebuie să-l iei în considerare pentru a avea picioarele fine şi catifelate. Poţi proceda în mai multe feluri: fie foloseşti creme exfoliante speciale, fie elimini celulele moarte utilizând piatra ponce, bureţi abrazivi sau pile speciale. Indiferent de metodă, efectul va fi unul uimitor, iar călcâiele tale vor arăta ca ale unui bebeluş.

crema hidratantaHidratează călcâiele!

Crema pentru picioare nu trebuie să lipsească din arsenalul tău de frumsueţe. Aceasta hidratează pielea în profunzime, o hrăneşte şi accelerează procesul de regenerare celulară. Aplică produsul în fiecare seară, după ce faci duş, insistând mai ales în zona călcâielor.

pedichiuraÎţi faci pedichiura singură? Respectă regulile!

Evident, îngrijirea picioarelor înseamnă şi o pedichiură ca la carte. Iar pentru asta nu trebuie să mergi mereu la salon. Pileşte unghiile folosind o pilă mai dură şi având grijă ca mişcarea să fie doar într-o sigură direcţie. Apoi, foloseşte ulei pentru cuticule şi împinge-le uşor către baza unghiilor. Următorul pas: foloseşte un base-coart, oja ta preferată şi un top-coat pentru o pedichiură perfectă.

incaltaminte comodaPoartă încălţăminte comodă!

Pentru a evita apariţia bătăturilor şi pielii îngroşate poartă încălţăminte cât mai comodă, cu talpa joasă şi din materiale care lasă pielea să respire. Nişte balerini uşori din pânză, o pereche de mocasini din piele întoarsă sau espadrile din material textil – iată câteva idei pentru picioare odihnite şi fericite. În acest fel, te vei pregăti pentru momentele în care va trebui să porţi sandalele tale superbe, cu toc.

femeie in picioarele goaleEvită mersul în picioarele goale!

Ai călcâiele crăpate? Ar trebui să foloseşti seară de seară creme puternic hidratante sau uleiuri naturale speciale pentru îngrijirea pielii. Un alt sfat de care ar trebui să ţii cont: evită să mergi prin casă în picioarele goale chiar dacă iubeşti senzaţia pe care o trăieşti când atingi gresia răcoroasă sau moliciunea covorului din living. Poartă întotdeauna o pereche de şosete care să-ţi protejeze picioarele.

COMENTARII

Lasă un răspuns