Greşeli pe care le faci atunci când speli rufele la maşina de...

Greşeli pe care le faci atunci când speli rufele la maşina de spălat

0 3258

Ai spune că fiecare dintre noi ştie cum să folosească corect maşina de spălat şi cum să spele rufele. Află însă că, deşi nu recunoaştem, facem greşeli care duc rapid la deteriorarea produselor de îmbrăcăminte. Iată care sunt cele mai frecvente dintre acestea.

Nu ştii cum să sortezi rufele

Cu cât sortezi mai bine rufele în maşina de spălat, cu atât ele vor fi mai curate. În primul rând, trebuie să separi hainele foarte murdare de cele mai puţin murdare, iar apoi trebuie să sortezi rufele în funcţie de materialul textil din care sunt confecţionate. Astfel, hainele din materiale mai dure şi mai rezistente nu trebuie spălate împreună cu cele fabricate din materiale sensibile. Blugii, de exemplu, nu se vor spăla niciodată alături de cămăşi sau bluze.

Foloseşti foarte des uscătorul de rufe

Ori de câte ori ai ocazia, usucă rufele în aer liber. Folosirea frecventă a uscătorului de rufe duce la deteriorarea ţesăturilor. Dacă, totuşi, nu poţi renunţa la uscător, este recomandat să nu umpli cuva până la refuz, ci doar pe jumătate. Apoi, după ce hainele s-au uscat, ele trebuie imediat scoase şi aşezate pe umeraşe pentru a preveni şifonarea lor.

sosete

Speli şosetele alături de alte produse de îmbrăcăminte

Te-ai săturat să pierzi şosetele şi să ai numai modele desperecheate? De fiecare dată când le speli împreună cu alte produse vestimentare, şosetele se amestecă cu rufele sau rămân lipite pe pereţii interiori ai cuvei. Astfel, există riscul de a le rătăci, de a le usca separat şi, în cele din urmă, de a le pierde.

Laşi fermoarele deschise

Un fermoar deschis poate agăţa celelalte produse de îmbrăcăminte şi le poate rupe pe cele fabricate din materiale delicate. Mai mult, există riscul ca fermoarul desfăcut să rămână fixat în orificiile cuvei şi, astfel, să se rupă. La fel se poate întâmpla şi cu capsele dar şi cu clipsurile sutienelor. Ce e de făcut? Înainte de a introduce rufele în maşina de spălat, închide fermoarul blugilor, pantalonilor, fustelor şi rochiilor.

rochie rosie

Nu verifici gradul de rezistenţă a culorilor la apă

Ai o rochie roşie pe care trebuie să o speli la maşina de spălat? Înainte de a o introduce în cuvă alături de alte rufe, verifică-i culoarea şi vezi dacă rezistă la apă. Dacă nu, vopseaua poate deteriora celelalte produse de îmbrăcăminte. Ce trebuie să faci? Umezeşte un colţ al rochiei şi freacă uşor această zonă umedă cu o bucată de material textil alb. Dacă pe material se transferă culoarea roşie a rochiei, este recomandat să o speli separat.

Nu cureţi filtrul

Filtrul maşinii de spălat se curaţă de scame şi alte impurităţi după fiecare ciclu de spălare. O dată pe an, acesta trebuie însă curăţat serios folosind o periuţă de dinţi cu care să-l freci şi detergent.

Şi, pentru că tot vorbim despre haine, îţi dăm un pont: după ce s-au uscat, şosetele se împachetează pentru a nu se piede şi pentru a nu te trezi cu ele desperecheate. Însă, nu este recomandat să le faci “ghem” pentru că, în acest fel, se deteriorează elasticul. În schimb, le poţi împacheta. Cum? Priveşte filmuleţul de mai jos şi încearcă să procedezi şi tu la fel!

COMENTARII

Lasă un răspuns