Horoscopul vinului. Află ce sortiment ți se potrivește în funcție de zodie

Horoscopul vinului. Află ce sortiment ți se potrivește în funcție de zodie

0 594
Spune-mi ce zodie ești ca să-ți spun ce vin preferi

Horoscopul vinului ne spune ce fel de sortiment ni se potrivește în funcție de zodia în care ne-am născut, fie că suntem mari pasionați ai vinului, fie băutori de ocazie. Iar asta te va ajuta să faci cea mai bună alegere dacă vrei să oferi cadou o sticlă unei persoane dragi sau unui prieten. Îi vei face o mega-surpriză! Dar și tu te poți bucura de această licoare cu adevărat magică dacă știi ce anume să cauți în magazine.

Horoscopul vinului.  Semnele de foc 

Berbecul, Leu și Săgetătorul sunt persoane active, pasionale, dedicate, curajoase, cu veleități de lideri. Sunt oameni de acțiune, entuziaști, cu o mare încredere în sine, energici și puși pe fapte mărețe.

Horoscopul vinului zodia berbec
Berbecii adoră ineditul și neconvenționalul

Berbecul (21 martie – 19 aprilie)

Persoanele din zodia Berbecului iubesc aventura, sunt adevărați deschizători de drumuri și lideri înnăscuți. Berbecul emană forță, dinamism, îți dă un sentiment de încredere dar, atenție! Pot fi uneori foarte impulsivi și temperamentali. În ceea ce privește vinurile, acest semn zodiacal va opta pentru o sticlă mare, împachetată frumos, într-un ambalaj care-ți fură ochii, ceva chiar inedit sau neconvențional. Li se potrivește un Zinfandel, Petite Sirah, Cabernet Sauvignon și Amarone. 

Leu (23 iulie – 22 august)

Leul este o persoană foarte mândră, născută pentru a conduc, are o inimă mare dar iubește să fie în centrul atenției. Leii sunt generoși și loiali, curajoși și înțelepți, dar și orgolioși, încăpățânați și ambițioși. Persoane competitive, leii trebuie să se desfete cu regele strugurilor de vin: Cabernet Sauvignon.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Săgetătorii sunt persoane care caută în permanență, explorează, învață, sunt autodidacte, își doresc să aibă un bagaj cât mai mare de cunoștințe și informații. Nativii sunt curioși, iubesc să cerceteze și să descopere, sunt dedicați trup și suflet studiului. Deschiși către tot ce este nou, ei vor fi încântați să exploreze soiuri de struguri mai puțin cunoscute precum Vermentino, Touriga nacional, Albarino sau Blaufrankisch

Horoscopul Vinului. Semnele de aer

Semnele de aer sunt intelectualele zodiacului. Gemenii, Balanța și Vărsătorul nu sunt însă doar mari gânditori ci și făuritori. Au o minte ascuțită, sclipitoare, o gândire limpede și o judecată rațională, iar acest lucru îi ajută să rezolve probleme complicate, să găsească soluții și să comunice extrem de bine cu cei din jur.

Horoscopul vinului, zodia gemeni
Gemenii iubesc vinurile spumante

Gemeni (21 mai – 20 iunie)

Gemenii sunt plini de viață, agili și se adaptează foarte ușor oricărei situații. Persoane vorbărețe, expansive, sociabile care se exteriorizează foarte ușor, Gemenii sunt deschiși și comunicativi. Ce vin crezi că li se potrivește cel mai bine? Unul care este la fel ca ei: exploziv și plin de vitalitate precum vinul spumant. Șampania nu se încadrează în buget? Poți cumpăra dintr-un magazin vinuri un Prosecco sau un vin spumant alb sau roze. 

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Persoanele născute în zodia Balanță sunt pacificatoare, caută liniștea și armonia, sunt echilibrate și calculate, calme și diplomate. Balanțele gândesc mult, analizează, nu iau decizii și nu acționează din impuls, nu riscă inutil și nu se aruncă cu capul înainte. Totul este într-un echilibru perfect în viața lor, iar dacă nu, vor căuta acest echilibru toată viața. Aceste persoane vor fi impresionate de un vin care să aibă toate elementele în echilibru, iar acesta nu poate fi decât un Riesling, cunoscut pentru aciditatea sa rafinată ce-l face perfect pentru o mare varietate de feluri de mâncare.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Vărsătorul este reprezentat în Zodiac de Purtătorul de apă – simbolul zeilor care aduc hrană pământului. Persoanele născut în această zodie sunt altruiste, se gândesc la binele majoritar și apoi la binele lor, având un mare spirit de sacrificiu. Nativii ar fi foarte impresionați de un vin cu arome de pânânt precum un Pinot Noir sau un Tempranillo. 

Horoscopul vinului. Semnele de apă

Racul, Scorpionul și Peștii sunt sensibili și sentimentali. Atât de sentimentali încât se atașează de anumite lucruri sau obiecte care le amintesc de oameni dragi din viața lor, de locuri frumoase pe care le-au vizitat sau de momente importante ce le-au marcat existența. 

Horoscopul vinului, zodia rac
Racii sunt persoane foarte loiale și familiste

Rac (21 iunie – 22 iulie)

Deși pot părea la prima vedere persoane dure, Racii sunt unii dintre cei mai loiali și protectori prieteni pe care îi poți avea. Conduși de lună, Racii sunt familiști convinși, oameni care preferă siguranța și confortul pe care le-o oferă căminul. În loc să le oferi un vin obișnuit, clasic, încearcă un Sangiovese, Barbera sau Cabernet Franc. 

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Scorpionii sunt persoane hotărâte, determinate, care caută neîncetat răspunsul unor întrebări fără răspuns, care văd dincolo de aparențe, oameni care nu se concentrează asupra a ceea ce au în față, ci asupra a ceea ce se ascunde dincolo de prima impresie. Aceste persoane preferă un vin care să nu se dezvăluie imediat. Un soi de struguri destinați să îmbătrânească frumos ar fi ideali pentru un scorpion. Oferă-i un Sirah condimentat și vei face alegerea perfectă. 

Pești (19 februarie – 20 martie)

Semnul zodiacal este reprezentat de doi pești care înoată în sensuri opuse. Se spune că nativii trăiesc în două lumi paralele, între iluzie și realitate. Însă trebuie să știm că sunt oameni foarte empatici și emotivi, motiv pentru care le place să evadeze în lumea lor imaginară. Iar acest lucru este minunat căci peștii sunt printre cele mai creative semne zodiacale. În ceea ce privește vinurile, vei găsi o mulțime de sortimente fabricate din mai multe soiuri de struguri, fie că vorbim despre vinuri rose, vinuri albe sau roșii. 

Horoscopul vinului. Semne de pământ

Semnele de pământ sunt cele mai pragmatice semne ale zodiacului. Persoane puternice, cu picioarele pe pământ, cerebrale, foarte disciplinate, ordonate și o gândire practică. Taurul, Fecioara și Capricornul apreciază lucrurile fine, de calitate în viață, nu se încurcă cu lucrurile mărunte, ieftine și meschine. Sunt riguroși în ceea ce fac, au un puternic simț etic și ar trebui să te simți norocos dacă îi ai ca prieteni. 

Horoscopul vinului spune că taurii preferă vinurile durabile
Taurii ar aprecia opulența unui Cabernet

Taurul (20 aprilie – 20 mai) 

Nativul zodiei este o persoană foarte încăpățânată dar și extrem de ambițioasă, tenace, determinată și rezistentă. De asemenea, Taurul este condus de Venus, iar asta înseamnă că iubește tot ce înseamnă lux în viață. Evident, va aprecia un vin structurat, durabil și opulent, un amestec care are la bază Cabernet sau Merlot-Bordeaux

Fecioara (23 august – 22 septembrie)

Fecioarele sunt extrem de atente la detalii și au un spirit de observație foarte fin. Au, de asemenea, și un puternic simț al umanității. Sunt atente, responsabile, cerebrale, cu picioarele pe pământ, de încredere și foarte loiale. Fecioarele sunt însă critice și pretențioase atât cu ele însele, cât și cu cei din jur. Greu de mulțumit, o fecioară este o persoană elitistă. Nativii pot fi mari deschizători de drumuri pentru ceilalți ajutându-i să-și atingă întregul potențial. 

Fecioarele ar aprecia calitățile unice al unui Sauvignon Blanc putând să recunoască aromele în funcție de locul în care sunt cultivați strugurii. Evident, dacă este un pasionat al vinurilor. 

Horoscopul vinului. Capricornul  (22 decembrie – 19 ianuarie)

Capricornii sunt persoane muncitoare, dedicate, determinate, calculate și cu veleități de lideri. Sunt tenace și nimic nu-i va opri să obțină ce-și doresc. Munca pare a fi scopul lor în în viață. Persoanele din zodia Capricorn sunt exigente cu ele însele, dar cu cei din jur. Pe de altă parte, sunt oameni foarte sensibili și cu o mare capacitate de sacrificiu. Ei vor prefera un vin de calitate superioară precum Chardonnay.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns