Așa cumperi cea mai bună hrană pentru câini. 5 sfaturi utile

Așa cumperi cea mai bună hrană pentru câini. 5 sfaturi utile

0 2142
hrană pentru câini pui de caine mox care roade un os in iarba

Cea mai bună hrană pentru câini conține toate mineralele, vitaminele și nutrienții de care animalul tău de companie are nevoie pentru a crește sănătos. Orice medic veterinar îți va recomandat atât hrana umedă, cât și cea uscată, fiecare variantă având avantajele ei. Iată 5 sfaturi pe care să le urmezi când alegi boabele sau conservele cu carne!

Cea mai bună hrană pentru câini. Tot ce trebuie să știi

Câinele trebuie să primească hrană de cea mai bună calitate. Asta presupune ca boabele pe care i le oferi sau conservele pe care le mănâncă cu atâta plăcere să conțină nutrienții esențiali de care organismul său are nevoie. Iată câteva sfaturi practice și utile!

Atenție la excesul de proteine!

Câinele este un animal omnivor, motiv pentru care va mânca cu plăcere atât carne, cât și legume sau cereale. El are nevoie de o gamă variată de nutrienți care să-i asigure o sănătate de fier, însă trebuie să știi că un exces de proteină îi va face rău. Ține cont de acest lucru atunci când îi alegi bobițele sau conservele din magazinele de profil! Dacă nu ai primit alte indicații de la medicul veterinar, încearcă să-i asiguri câinelui o alimentație cât mai echilibrată, sănătoasă și diversificată. Oferă-i câte puțin din toate: carbohidrații, de exemplu, îi vor da energie, iar animalul va dori să și-o consume în aer liber alergând sau jucându-se. Pe de altă parte, proteinele îi asigură creșterea și îi întăresc imunitatea. Însă, prea multă proteină îi poate dăuna animalului, iar acesta ar putea suferi, la un moment dat, de afecțiuni renale.

De unde cumperi cea mai bună hrană pentru câini

Alege cu mare grijă hrana pentru câini! Asta înseamnă să cauți firme producătoare de renume, branduri cunoscute, dar și magazine în care ai mare încredere. Dacă nu ești sigur, cere părerea medicului veterinar. El este singurul în măsură să-ți recomande ce este mai potrivit pentru prietenul tău cu blană. Însă, la modul general vorbind, sfatul nostru  este să alegi supermarketuri, hypermarketuri sau magazine tip petshop. De exemplu, cei de la petshop anima land comercializează hrană uscată, hrană umedă, hrană economică, dar și produse pentru animalele care suferă de anumite afecțiuni și au nevoie de o dietă bine pusă la punct.

Alege hrana în funcție de vârsta animalului

În magazine vei găsi foarte multe produse destinate câinilor: hrană umedă, hrană uscată, hrană tip recompensă, boabe pentru pui, adulți, câini bătrâni sau care suferă de diferite boli. Recomandat este să cumpCând mergi la cumpărături, alege în primul rând în funcție de vârsta animalului tău. Un câine mic, aflat în creștere, va avea nevoie de un anumit tip de nutrienți, iar un câine în vârstă de cu totul alte elemente nutritive. Puii ar trebui să consume alimente care îi ajută în procesul de creștere și care contribuie la dezvoltarea armonioasă a oaselor, în timp ce un câine adult are nevoie de cu totul alt tip de hrană.

Cumpără în funcție de bolile de care suferă patrupedul

Majoritatea producătorilor au în gama lor de produse și hrană pentru anumite afecțiuni de care ar putea suferi animalul: afecțiuni renale, afecțiuni hepatice, digestive, etc. În cazul în care știi că patrupedul este bolnav, respectă întocmai recomandările medicului veterinar și cumpără produse alimentare care să-l ajute să se recupereze și să se vindece cât mai repede.

Verifică cu atenție etichetele!

Indiferent că alegi hrană uscată sau hrană umedă, citește cu mare atenție eticheta produsului și vezi dacă este în regulă termenul de valabilitate. Nu cumpăra produse vechi, expirate sau care urmează să expire în curând! De asemenea, citește cu atenție eticheta nutrițională, dar și cea pe care sunt trecute ingredientele. Dacă observi că printre acestea se numără și foarte multe E-uri (arome, coloranți etc) recomandat este să cauți un produs mai sănătos. Cea mai bună hrană pentru câini nu conține chimicale, iar ingredientele sunt simple și sănătoase. Și nu uita: indiferent de animalul de companie pe care îl ai acasă, hrana este primul și cel mai important lucru de care trebuie să ai grijă!

COMENTARII

Lasă un răspuns