Iata cum cureti cele mai murdare locuri din locuinta ta!

Iata cum cureti cele mai murdare locuri din locuinta ta!


Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai murdare zone din casa?  Mimi l-ea descoperit deja, iar acum iti spune cum dar şi cu ce produse să le cureţi. Iată câteva sfaturi despre cum să faci casa lună folosind diverse soluţii pentru curăţenie. Ascult-o pe Mimi!

Gresia – Atenţie la cantitatea de spumă pe care o lasă detergentul!

Gresia se murdăreşte foarte repede din cauza prafului adus de afară pe încălţăminte şi a umezelii din baie şi bucătărie. Pentru îngrijirea ei se folosesc produse care să cureţe, să dezinfecteze dar care să nu zgârie sau să păteze. Pentru asta, ai nevoie de un aspirator, un mop sau un burete, o căldare şi detergenţi speciali. Mare atenţie şi la cantitatea de spumă pe care detergentul o lasă în urma sa. Cu cât este mai multă, cu atât se va îndepărta mai greu iar suprafaţa gresiei va deveni mată şi lipicioasă.

Parchetul – Evită soluţiile cu amoniac

Pentru curăţarea parchetului foloseşte numai produse speciale. Pentru început, aspiră-l bine, inclusiv prin colţuri. Apoi, cu o cârpă moale şi curată care este înmuiată în soluţie specială pentru curăţare, freacă suprafaţa până prinde luciu. Dacă nu foloseşti produse destinate parchetului, rişti să îl deteriorezi, să se zgârie, să se umfle şi chiar să se crape. Este interzis să foloseşti pentru spălarea lui produse pe bază de amoniac sau apă cu detergent lichid. Cumpără soluţii care să îngrijească lemnul şi să-l protejeze în timp.

Cuptorul – Foloseşte produse concentrate

Curăţarea aragazului şi a cuptorului poate fi o mare corvoadă dacă nu alegi produsele potrivite. În primul rând, foloseşte un burete umed cu care să înlături resturile alimentare. Apoi, pulverizează spray sau soluţii speciale concentrate peste petele de mâncare lipite şi aşteaptă câteva minute. Cu un alt burete curat, folosind de data aceasta parta sa mai abrazivă, elimină toate urmele de arsură, petele de grăsime şi ulei. Nu uita să foloseşti mănuşi pentru a-ţi proteja mânile deoarece majoritatea soluţiilor pentru curăţat cuptoare sunt foarte concentrate şi toxice.

Obiecte sanitare – Cumpara produse care curăţă şi dezinfectează

Vasul de toaletă, chiuveta şi cabina de duş, cada, robineţii sau bateriile sunt cele mai expuse bacteriilor. Acestea se află în permanenţă într-un mediu umed, care este propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Pentru curăţarea lor foloseşte produse cunoscute, fabricate de firme specializate în domeniul curăţeniei. Pe lângă o curăţare în profunzime, obiectele sanitare trebuie şi dezinfectate. Cumpără deci soluţii care să ablească suprafeţele, care să scoată petele de calcar şi rugină dar care să distrugă şi microbii.

Vase de bucătărie  – Spală vasele cu detergenţi bio

Oale, tigăi sau cratiţe arse, înnegrite sau pătate cu grăsimi şi ulei. Detergenul care le curăţă trebuie să fie special pentru îndepărtarea acestor resturi. Pentru a curăţa vesela înmoaie cratiţa sau oala în apă fierbinte cu detergent de vase şi, după jumătate de oră, freacă cu buretele folosind partea sa abrazivă. Nu freca foarte energic pentru a nu lăsa urme şi zgârieturi. În loc de detergent de vase poţi folosi şi alte soluţii degresante cu condiţa ca materialul din care este confecţionată vesela să nu se deterioreze. În cazul în care detergentul de vase îţi irită pielea de pe mâini, poţi folosi cu încredere detergenţi bio.

 Ce produse de curăţare alegem?

În domeniul curăţeniei, magazinele se întrec în produse care mai de care mai atrăgătoare. Dar ce să cumpărăm? Soluţii ecologice, bio, sau chimice? Concentrate sau diluate? Te vei decide după ce vei afla care sunt avantajele şi dezavantajele acestora.

 PRODUSE CHIMICE

Avantaje: Sunt ieftine

Cif, Domestos, Pronto, Mr. Proper sunt produse consacrate, care te ajută în curăţenie. Le găseşti pe toate rafturile, în orice magazin la preţuri mici sau medii. Acestea curăţă eficient şi au şi proprietăţi dezinfectante.

Dezavantaje: Îţi pot irita pielea

Trebuie să ştii însă că aceste soluţii sunt chimice, îţi atacă pielea, o irită şi poţi să suferi intoxicaţii. Este indicat ca atunci când foloseşti soluţii chimice pentru curăţenie să foloseşti mănuşi care să-ţi protejeze mâinile. Soluţiile parfumate nu sunt indicate persoanelor care suferă de alergii sau chiar de astm bronşic.

Avantaje: Curăţă în profunzime

Sunt concentrate şi au o eficienţă mult mai mare în curăţenie. Acest tip de produse este destinat pentru îndepărtarea petelor de arsură, a petelor de grăsime şi ulei. De asemenea, soluţiile concentrate se folosesc pentru curăţarea obiectelor sanitare, a cuptoarelor şi hotelor de bucătărie. În funcţie de cantitatea recipientului lor dar şi în funcţie de firma producătoare, aceste produse sunt mai ieftine sau mai scumpe.

Dezavantaje: Sunt foarte toxice

Produsele de curăţare concentrate sunt periculoase pentru sănătate: atacă pielea, căile respiratorii şi ochii. Acestea trebuie ţinute în locuri în care cei mici dar şi animalele tale de companie nu pot ajunge pentru că sunt extrem de toxice.

 

PRODUSELE ECO-BIO

Avantaje: Îţi proteajează sănătatea

Soluţiile de curăţare eco-bio sunt rapid şi complet biodegradabile şi sunt fabricate din ingrediente naturale: sapun natural, ceară de albine, extracte vegetale. Acestea nu conţin enzime, substanţe de origine petrol-chimică sau animală, coloranţi sau componente corozive. Substanţele din care sunt fabrcate au o mare toleranţă dermatologică – un mare avantaj pentru sănătatea ta şi a familiei tale.

Dezavantaje: Costă mai scump

Dezavantajul acestor produse eco-bio constă într-un preţ mai ridicat decât al soluţiilor de curăţare obişnuite.

1 COMENTARIU

  1. Fantastic cum nu reusim sa vedem mai departe de varful nasului nostru de homo sapiens sapiens arogant si distructiv!!! Dezavantajele produselor chimice sunt in primul rand atacurile asupra pielii si asupra sanatatii?? Dar cu toxicitatea extrema fata de mediu cum ramane? Cine se gandeste la pestii si plantele acvatice care mor din cauza deversarilor, printre altele si a produselor utilizate in gospodarii pentru a satisface obsesia de curatenie si de zero microbi a gospodinelor isterice? Nici nu ar trebui sa dam atentie produselor cu eticheta portocalie care spun ca sunt toxice! Ar trebui sa ramana acolo, in raion si sa folosim bicarbonat de sodiu sau otet, asa mai avem o sansa sa le lasam copiilor in care sa poata respira si manca natural!

Lasă un răspuns