Idei inedite pentru o baie modernă. Trenduri 2020

Idei inedite pentru o baie modernă. Trenduri 2020

Baie moderna lavoar
Stilul minimalist va conferi întotdeauna băii un aer proaspăt și modern

Baia ta are nevoie de o reamenajare? Simți nevoia unei schimbări? Iată câteva idei inedite pentru o baie modernă, care se încadrează perfect în tendințele anului 2020.

Încearcă efectul de marmură

Pe primul loc în top idei inedite pentru o baie modernă se numără montarea plăcilor de marmură care înlocuiesc clasica faianță. Acest material pretențios se află în topul tendințelor anului 2020 și va conferi încăperii un aer modern și rafinat. Marmura poate fi montată și pe jos, în locul gresei. Dacă ai o baie de dimensiuni mici, alege o culoare deschisă. O baie generoasă îți va oferi posibilitatea de a te jucacu nuanțele în fel și chip. De exemplu, un perete – poate chiar cel din dreptul dușului – poate fi într-o culoare închisă: gri, albastru, chiar negru. Dacă ai în plan o renovare cu buget mai redus, poți opta pentru faianță cu efect de marmură. Noi am găsit pe acest site produse de calitate, dar și în tendințele anului 2020.

Idei inedite pentru o baie modernă: adaugă o pată de culoare

Dacă îți dorești o baie cu adevărat modernă, uită de tot ce înseamnă clasic și tradițional și vino cu idei inovatoare. Specialiștii în design interior ne sfătuiesc să optăm pentru o pată de culoare – un perete zugrăvit într-o nuanță care să creeze contrast. Alege o zonă pe care dorești s-o scoți în evidență și decoreaz-o „altfel”. Poate fi peretele pe care este instalata cabiuna de duș sau peretele pe care se află lavoarul și oglinda. Anul acesta se poartă culorile îndrăznețe, închise. Într-o baie mare, de dimensiuni generoase, poți opta numai pentru culoarea neagră. Însă, ar fi bine ca în baie să existe un geam prin care să pătrundă lumină naturală.

Pereți de beton zugrăviți în culori reci

Anul acesta zugrăvește pereții în culori reci, care conferă băii un aer minimalist. Sau, poți monta blaturi în astfel de nuanțe închise. Betonul simplu, neșlefuit, este unul dintre trendurile anului 2020. Iar dacă baia ta nu are pereți din beton, montează panouri decorative care imită acest material sau plăci de faianță sau marmură.

Oglinzi cu forme inedite

Oglinda clasică montată deasupra lavoarului nu se mai află în tendințe în acest an. Acum, oglinda este mai mult un obiect de decorațiune interioară decât unul parctic și util. În 2020 se poartă oglinzile de forme și mărimi diferite, ieșite din tipare, îndrăznețe, inedite. O oglindă pe care este montată o altă oglindă, forme unduitoare, vălurite, triunghiulare, oglinzi cu forme neregulate, iată câteva idei care, dacă vor fi puse în practică, vor aduce un aer nou și proaspăt încăperii. Baia va suferi o transformare radicală.

Stilul minimalist

Stilul minimalist este noul clasic ce nu se demodează niciodată, iar în baie o astfel de abordare este mai mult decât recomandată. Motivul? În general, avem de-a face cu spații mici, care nu ar trebui „sufocate” cu prea multe obiecte de mobilier sau obiecte sanitare voluminoase. În ceea ce privește iluminatul băii, alege corpuri de iluminat moderne și evită tot ce înseamnă clasic și convențional. Și aici ne putem ghida după același stil minimalist și sofisticat. Optează pentru lampadare cu abajur sub formă sferică sau cubică, pentru benzi iluminatoare sau becuri neon de diferite forme geometrice.

Idei inedite pentru o baie modernă: Renunță la lavoarul cu picior

În top idei inedite pentru o baie modernă se numără și instalarea unui lavoar încastrat în perete, fără piciorde susținere. Pentru băile mici sunt recomandate lavoarele care se prind direct în perete sau sunt susținute de un stativ special care se fixează în cărămidă sau beton. În acest fel, vei avea spațiu sub chiuvetă. Iar în ceea ce privește obiectele sanitare, caută baterii de cadă moderne, de la firme cunoscute și de renume. Nu le lua din orice hypermarket pentru că sunt ieftine și la propriu, și la figurat. Într-o baie sofisticată, cu un aer rafinat nu putem aduce decât obiecte și decorațiuni de calitate.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns