În vacanță cu copiii? Uite tot ce trebuie să știi!

În vacanță cu copiii? Uite tot ce trebuie să știi!

0 1482

Se apropie Sărbătorile de Paște și, dacă vei pleca în vacanță împreună cu familia și copilul tău, va trebui încă de pe acum să-l pregătești pe cel mic pentru călătorie. Organizarea va trebui să fie minuțioasă așa că fă-ți dinainte un plan pe care să-l respecți întocmai. Mimi îți spune tot ce trebuie să știi despre călătoria împreună cu copilul și îți dă câteva sfaturi pe care, dacă le vei urma, vei avea o vacanță reușită. Ascult-o pe Mimi!

 

Să călătorești cu cel mic poate fi destul de stresant, atât pentru tine cât și pentru el. Uneori se plictisește, devine obosit, este agitat, plânge. Dar nici ție nu ți-e foarte ușor. Trebuie să stai mereu cu ochii pe el, să ai grijă să nu-i lipsească nimic, iar programul său obișnuit să nu fie dat peste cap. Copilul trebuie să mănânce la anumite ore, să doarmă, să aibă mereu o ocupație. Nu mai punem la socoteală faptul că, în graba pregătirilor pentru plecare, este foarte posibil să uiți acasă lucruri importante pentru el: hăinuțe de schimb, jucării etc. Uite cum să te organizezi!

 

Atenție la facilitățile pe care ți le oferă hotelul

Camera în care vei sta ar trebui să aibă frigider, pentru a păstra la rece mâncarea celui mic. Hotelul ar trebui să dispună de un loc de joacă pentru copii, eventual o piscină pentru cei mici. Poate îți dorești ca cel  mic să beneficieze de activități în aer liber: călărit, jocuri educaționale, mici activități sportive. Interesează-te dacă hotelul la care dorești să te cazezi oferă astfel de facilități.

 

Pregătește  bagajele!

După ce ai rezolvat problema cu cazarea, următoarea ta grijă ar trebui să fie să împachetezi lucrurile pe care le vei lua cu tine. Nu uita de pamperși, hăinuțe de schimb, hăinuțe subțiri și mai groase, pălăria de soare, ghetuțe și săndăluțe, trusa cu produse de igienă, medicamente pentru cel mic – în cazul în care răcește și jucării. Nu lua foarte multe jucării, s-ar putea să nu aibă timp să se joace cu toate. Lasă-l pe el să-și aleagă ce-și dorește dar nu uita de jucăria lui preferată: ursulețul de pluș, păpusa Barbie, cartea de colorat etc.

Nu lua cu tine mai mult decât e nevoie

Vacanța ta va fi scurtă, de doar câteva zile. Nu este cazul să cari tot dulapul după tine. În bagajul copilului tău trebuie să existe lucruri esențiale, pe care știi că le folosești zilnic. Nu te încărca cu foarte multe haine, s-ar putea ca cel mic să nu aibă timp să le îmbrace pe toate. Și nici foarte multe jucării. Interesează-te despre starea vremii din zona în care pleci în vacanță și ia hainele potrivite.

 

Atenție când ajungi la aeroport!

Aeroportul este un loc extrem de aglomerat, iar copilul tău se poate pierde, într-o clipă de neatenție. Îmbracă-l cu o hăinuță colorată și lasă într-un buzunar un bilețel pe care să scrii numărul tău de telefon. Dacă cel mic se pierde, persoana care îl va găsi va ști cum să ia legătura cu tine.

 

Stabilește reguli clare

Este jenant când, aflați în tren, autocar sau avion, copilul tău începe să plângă pentru că vrea o jucărie ascunsă în bagaje, ciocolată sau pentru că vrea să coboare din mijlocul de transport. Micile crize de personalitate pot fi evitate dacă, înainte de a porni la drum, stabilești câteva reguli pe care cel mic să le respecte. El trebuie să înțleagă și să știe ce are voie și ce nu și cum trebuie să se poarte în public.

COMENTARII

Lasă un răspuns