Îngrijirea tenului cu probleme. Ce reguli trebuie să respectăm vara

Îngrijirea tenului cu probleme. Ce reguli trebuie să respectăm vara

îngrijirea tenului cu probleme
Un ten cu probleme are nevoie de o îngrijire corectă, dar și constantă.

Îngrijirea tenului cu probleme poate fi dificilă dacă nu știi cu ce afecțiune te confrunți, cât de gravă este și care sunt regulile pe care trebuie să le urmezi. Poate crezi că totul va trece de la sine, dar s-ar putea să te înșeli, iar problema – la început minoră – ar putea să-ți dea mai bătăi de cap în viitor. Iată ce este de făcut!

Îngrijirea tenului cu probleme. Reguli de bază

Indiferent de afecțiunea cu care te confrunți, câteva lucruri sunt certe: tenul trebuie să fie cât mai curat, cât mai hidratat și ferit de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete. Apoi, în funcție de problemă, poți lua diferite alte măsuri. 

Tenul acneic și gras

Dacă ai acnee, cel mai probabil ai un ten gras sau mixt. Cel mai probabil, pentru că nu este o regulă. Și pe pielea uscată pot apărea nesuferitele coșuri! Ce trebuie să faci pentru a ține sub control această afecțiune? 

Folosește produse cosmetice destinate tipului tău de ten, menține pielea curată printr-o demachiere corectă, evită produsele cosmetice grase, uleioase, care nu se absorb în întregime și ferește-te de soare! 

Tenul acneic este foarte sensibil. Prin urmare, folosește produse care decongestioneaza porii, îi curăță în profunzime și lasă pielea să respire. Iar dacă nu știi ce să alegi, află că  dermatocosmeticele de la Bioderma sunt recunoscute pentru eficiența cu care tratează acneea. În același timp, trebui să știi că o curățare excesivă va duce la o secreție și mai abundentă de sebum. Deci, atenție, nu abuza!

Ca și produse naturiste, te poți baza pe miere și usturoi – sunt antibiotice naturale foarte puternice – zeamă de lămâie – conține vitamina C – castraveți și felii de roșii – sunt astringente – bicarbonat de sodiu cu care poți tampona fața. Evită gomajul, peelingul și produsele de curățare puternic abrazive. Nu vei face decât să înrăutățești situația. 

Acneea apare din mai multe motive: dezechilibre hormonale, o alimentație deficitară sau incorectă, o igienă precară sau chiar un nivel foarte ridicat de stres. Prin urmare, încearcă să elimini cauza și vei vedea că dispar și efectele!

Pielea uscată și iritată

Razele ultraviolete sunt cel mai mare dușman al tenului, iar acest lucru nu se întâmplă numai vara. În fiecare anotimp ar trebui să ne protejăm pielea de efectele nocive ale soarelui. Însă vara este sezonul cel mai periculos. Dacă ai tenul uscat, o expunere prelungită la soare fără a utiliza creme de protecție îl va deshidrata și mai tare. Iar odată deshidratată, pielea va deveni ridată, ternă și iritată. Te poți confrunta cu roșeață, usturimi și mâncărime. Ce e de făcut? Bea cât mai multă apă, hidratează bine organismul, evită consumul de cafea și alcool, folosește creme ușoare și evită cosmeticele pe bază de pudră. În schimb, cele pe bază de apă vor face adevărate minuni! Prin urmare, în zilele caniculare de vară pulverizează pe față apă termală și vei menține astfel un nivel optim de hidratare a pielii. 

Ca îngrijire cu produse naturiste, te vor ajuta mierea, uleiul de cocos și de măsline, untul de shea, măștile faciale pe bază de avocado etc.  Și încă un sfat: evită solarul, sauna și apa fierbinte. 

Ce faci dacă ai cuperoză

Tenul cuperozic are, de asemenea, nevoie de o îngrijire specială și de lungă durată, căci cuperoza este o afecțiune de care nu scapi. În cel mai fericit caz, o poți ține sub control sau ameliora. Dar, odată instalată, cuperoza te va afecta întreaga viață. Se manifestă prin apariția unor pete roșii sau roșeață în zona bărbiei, a pomeților și nasului. Iar motivul îl reprezintă o inflamație a capilarelor de sânge.

Din fericire, pe piață există o mulțime de produse destinate tenului cuperozic. Poți opta pentru dermatocosmeticele la Roche Posay, extrem de eficiente în tratarea cuperozei. Căci îngrijirea acestui tip de piele este esențială. 

În primul rând, ferește tenul de razele ultraviolete, de vânt și frig puternic. De asemenea, nu te expune la temperaturi ridicate, evită sauna, apa fierbinte și efortul fizic foarte solicitant. Nu exagera cu exfolierea tenului, căci acest procedeu, mai ales dacă folosești produse puternic abrazive, îți va înrăutăți și mai mult situația. 

Optează pentru produse cosmetice destinate acestei probleme, care acționează la nivelul vaselor de sânge, care reduc inflamațiile și roșeața. O atenție deosebită trebuie să o acorzi capilarelor care au nevoie de tratamente locale anticongestionante, care reduc presiunea și le tonifică.

Tenul cuperozic este foarte sensibil. Prin urmare, va fi afectat de o apă prea dură, care conține o cantitate mare de clor, va fi afectată de acțiunea săpunurilor și a noțiunilor de curățare a feței, de produsele abrazive, fie ele din comerț sau naturale.  

Ca regulă generală, o piele sănătoasă se menține printr-o îngrijire riguroasă, dar și un stil de viață sănătos. Acesta presupune o alimentație corectă, hidratare și cât mai multă mișcare.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns