Întrebări pe care să ți le pui înainte de a lua decizia...

Întrebări pe care să ți le pui înainte de a lua decizia de a te căsători

0 2243

Fiecare femeie își dorește să îmbrace rochia de mireasă, iar multe dintre noi de abia așteptăm momentul. Însă, uneori, ne cam grăbim și fortăm lucrurile. Iar rezultatul poate fi unul pe care să-l regretăm după o vreme. Ar trebui ca înainte de a lua decizia de a-ți întemeia o familie, să-ți pui câteva întrebări și să-ți răspunzi sincer.

De ce vrei să te căsătorești?

Pune-ți această simplă întrebare și caută adevăratele răspunsuri. Încearcă să nu te minți pe tine însăți, pentru că atunci pornești din start cu piciorul stâng în căsnicie. Motivele trebuie să fie foarte bine întemeiate, iar tu trebuie să fii foarte hotărâtă să faci acest pas. Vrei să te căsătorești pentru că vrei să iubești și să fii iubită pe termen lung? Sau poate vrei să devii, la un moment dat, mamă. Vrei să te căsătorești ca să ai pe cineva mereu lângă tine, să nu fii singură? Vrei să urmezi exemplul părinților tăi sau poate chiar lipa unui părinte te face acum să-ți dorești familia ta? Îți dorești siguranță financiară sau pur și simplu așa spunea lumea, iar tu trebuie să te conformezi? Mare atenție! Gândește-te în primul rând dacă și peste 30 de ani te vezi lângă același bărbat de acum. Dacă ai dubii că ai putea, la un moment dat, să nu-l mai iubești, nu te grăbi să spui DA.

nunta

Cu cine te măriți?

Odată ce ai motivele întemeiate pentru a face acest pas în viața ta, găsește pe cineva care poate să-ți ofere ceea ce-ți dorești. De exemplu, dacă tu vrei să ai copii, iar iubitul tău nici nu se gândește la așa ceva, s-ar putea să existe o mare problemă între voi, iar căsnicia, în cele din urmă, să se destrame.

Când vrei să te măriți?

Una este să găsești persoana potrivită și alta este să te și căsătorești. Aveți nevoie de timp pentru a vă cunoaște foarte bine, nu grăbi nimic din ceea ce este firesc să se întâmple. O căsătorie se presupune că este pe viață, nu poți divorța după doar câteva luni, iar apoi s-o iei de la capăt cu altă relație, altă căsătorie și tot așa. Ar fi foarte traumatizant.

Cum te vei căsători?

Mare atenție și la partea financiară pentru că o căsătorie presupune și o nuntă. Iar o nuntă te costă ceva bani în ziua de azi. Orice femeie își dorește să îmbrace rochia de mireasă, însă nu este obligatoriu ca la nunta voastră să fie invitat tot cartierul. Important este să ai lângă tine persoanele foarte apropiate, să te simți bine alături de cei dragi. Nu cheltui mai mult decât este cazul.

cuplu casatorie

Ce fel de căsnicie vei avea?

Nu încerca să-ți schimbi comportamentul față de proaspătul tău soț, fii în continuare tu, cea pe care el a cunoscut-o, de care s-a îndrăgostit și pe care o iubește. Să nu crezi că, odată ce te-ai căsătorit, rolul tău în cuplu va fi altul. Nu te va trimite nimeni la cratiță, dacă nu te „ceri” singură, nu-ți va impune nimeni un alt stil de viață, de îmbrăcăminte sau să renunți la job. Fii tu, așa cum ai fost mereu. Încearcă să înveți cât de mult poți de la partenerul tău, încearcă să-l faci să se simtă iubit în continuare, să simtă că cineva are grijă de el, că îți pasă de ce se întâmplă cu el. Odată ce te-ai căsătorit se presupune că îl iubești pe bîrbatul de lângă tine, că nu poți trăi fără el, că îl respecți foarte mult și îl admiri foarte mult. Fă-o în continuare și lasă-l să observe aceste lucruri.

COMENTARII

Lasă un răspuns