Îţi dăm 9 idei de coafuri pentru părul lung

Îţi dăm 9 idei de coafuri pentru părul lung

Dacă ai părul lung şi-ţi doreşti o schimbare de look, nu este obligatoriu să te tunzi. Poţi încerca câteva coafuri noi, care îţi vor reîmprospăta look-ul şi te vor face să te simţi perfect în pielea ta. În acest sezon rece se poartă buclele, dar şi părul perfect drept, coada de cal şi împletiturile, părul creponat şi diferite modele de cocuri, de la cele mai simple până la cele mai complexe. Este imposibil să nu-ţi găseşti stilul preferat!

bucle-rebeleBucle rebele şi păr voluminos

Dacă ai părul lung şi ondulat, te numeri printre cele mai norocoase femei, iar asta pentru că în acest sezon rece se poartă coafurile cât mai voluminoase. Buclele sunt cele mai importante tendinţe ale anotimpului însă, dacă ai părul drept, nu trebuie să disperi. Un ondulator te va ajuta în orice situaţie, mai ales atunci când îţi doreşti o schimbare de look. Aici vei găsi mai multe produse care te vor ajuta să obţii bucle impecabile şi o coafură perfectă.

par-cu-carae-pe-mijlocCărare pe mijloc

Cea mai simplă coafură pe care o poţi alege dacă ai părul lung este cărarea pe mijloc. Ştim, pare banală, însă o femeie care adoptă acest stil de coafură dă senzaţia unei femei puternice, încrezătoare în forţele sale dar şi puterea sa de seducţie. Ea nu trebuie să se chinuie prea mult pentru a fura inimile celor din jur. Este naturală şi atrage prin simplitate. Poţi purta părul foarte drept sau uşor ondulat.

par-creponatPăr „creponat” sau încreţit

În acest sezon au revenit la modă coafurile creponate sau mărunt încreţite, un trend cu care suntem obişnuite încă din anii trecuţi. Acest stil se numără printre cele mai importante trenduri pe care le-ai putea adopta şi tu cu uşurinţă. Nu ai nevoie decât de o placă pentru creponat părul, pe care o găseşti în orice magazin care comercializează produse de beauty şi îngrijire corporală. O idee ar fi să-ţi prinzi părul în coadă de cal şi să încreţeşti doar coada, pentru un plus de volum. O altă variantă, adoptată de Gucci, ar fi să porţi părul cu cărare pe mijloc şi să încreţeşti doar partea de sub urechi.

par-dreptSe poartă părul foarte drept  

Acest sezon este cel al contrastelor, deoarece în topuri se află atât buclele şi părul voluminos, cât şi părul extrem de drept şi de bine întins. Optează pentru o coafură cu cărare pe mijloc sau pentru produse de styling care dau senzaţia de păr umed: spumă, sprayuri fixative etc. Mai poţi purta părul dat după urechi sau lasă-l să-ţi încadreze obrajii. Ca şi accesorii, alege o eşarfă, deoarece vremea rece îţi permite acum să-ţi acoperi capul. Dacă nu ai părul drept de la natură, poţi obţine coafura dorită folosind o placă de întins părul. Alege produse de calitate, originale, de la firme cunoscute şi de renume precum cele de pe acest site. În acest fel, vei evita arderea firului de păr şi deteriorarea lui.

carare-intr-o-parteCărare într-o parte

Părul lung poate fi purtat cu cărare într-o parte, dar aceasta este foarte aproape de ureche. Iată un stil destul de exagerat, dar care va atrage atenţia şi privirile celor din jur. Cu alte cuvinte, vei fi imediat remarcată. Această coafură îţi va da aerul unei femei tinere, active, independente şi determinate. O femeie care ştie ce vrea de la viaţă. Poţi opta pentru un coc, având cărarea într-o parte, sau poţi prinde părul în coadă de cal.

impletituri-sofisticateÎmpletituri sofisticate

Părul lung poate fi purtat în împletituri dintre cele mai simple până la cele mai sofisticate. În acest sezon se poartă împletiturile stil coadă de peşte, dar şi cele foarte subţiri care încadrează obrajii sau sunt prinse la spate în coadă de cal. Modelele pe care le poţi alege sunt extrem de diverse şi de diferite, de la două sau mai multe cozi împletite, până la şuviţe sau cocuri prinse pe lateralele capului. Părul împletit îţi va da un aer delicat, discret şi sensibil. O astfel de coafură te întinereşte şi te transformă într-o femeie romantică, copilăroasă şi inocentă.

coc-balerinaCoc de balerină

Cocul stil balerină presupune ca părul să fie strâns la ceafă într-un mod cât mai simplu. Aici nu este loc pentru improvizaţii sau jocuri de imaginaţie. Pentru că ne referim la varianta clasică a acestei coafuri. În colecţia Christian Dior se observă părul răsucit de două ori la spate, în mici cocuri în zona cefei, în timp ce Valentino a optat pentru un coc strâns mult mai sus, spre creştetul capului.

coc-nodCoc sub formă de nod

O altă variantă pe care ai putea s-o încerci în această toamnă este cocul sub formă de nod – un stil rebel, ciufulit,  care dă senzaţia de neglijenţă. Însă, din fericire, vorbim despre o neglijenţă foarte atent studiată. Poţi realiza, pentru început, o coadă de cal pe care s-o răsuceşti apoi în coc lăsând mai multe şuviţe rebele. De asemenea, poţi alege să înnozi părul de mai multe ori.

coada-de-calCoadă de cal la ceafă

Coada de cal a fost în acest sezon reinventată, iar acum se poartă strânsă jos, la ceafă. Este o variantă simplă, dar extrem de elegantă care îţi conferă aerul unei femei delicate. Părul poate fi prins cu o eşarfă, cu accesorii metalice sau un elastic mascat discret cu o şuviţă de păr prinsă cu cleme. Coada nu este nici foarte strânsă, dar nici foarte lejeră.

COMENTARII

Lasă un răspuns