Îți dorești o căsnicie fericită? Iată 8 reguli pe care le poți încălca în cuplu
Căsnicia nu presupune ca viața ta întreagă să graviteze numai și numai în jurul bărbatului de lângă tine. Căsnicia înseamnă ca cei doi parteneri să-și respecte unul altuia dorințele, libertatea, să aibă încredere unul în celălalt, să se dezvolte împreună și să descopere noi și noi valențe ale iubirii. Există însă prejudecăți despre ce înseamnă o căsnicie fericită și reguli pe care ar trebui ca ambii parteneri să le încalce. Cu încredere. Pentru binele lor, pentru o viață de cuplu fericită și fără constrângeri. Mimi îți spune care sunt 8 dintre cele mai învechite norme ale unei căsnicii, norme pe care ar trebui să nu le băgați în seamă. Ascult-o pe Mimi!
1. Nu trebuie să dormiți întotdeauna împreună
Din ce în ce mai multe cupluri (soț-soție) dorm, uneori, separat, iar asta din mai multe motive care nu ar trebui deloc judecate. Însă, acest lucru nu înseamnă că nu se mai iubesc. Poate că el nu se poate odihni din pricina bebelușului care plânge noaptea, așa că preferă, câteodată, să se odihnească în altă cameră. Mai ales când a doua zi trebuie să se trezească la ora 6.00 să se ducă la serviciu. Sau poate el sforăie foarte tare și soția se mută în celălalt dormitor. Sunt situații în care unul dintre soți are gripă, iar cel bolnav doarme singur în cameră pentru a nu da virușii mai departe. Sau poate unul dintre soți lucrează până noaptea târziu și nu vrea să-și deranjeze partenerul când vine la culcare. Deci, poate dormi în altă cameră. Nu este o regulă să dormiți împreună tot timpul. Fiecare mai are nevoie, din când în când, de intimitate și spațiu.
2. Certurile nu duc mereu la divorț
Certurile pot fi constructive. Comunicarea este foarte importantă într-un cuplu. Ideal ar fi să nu ridicați vocea, dar se întâmplă și situații de genul asta, din păcate. Însă nu ar trebui să facem din asta un capăt de țară în sensul în care, dacă te cerți des cu partenerul tău, să te gândești la divorț. Este o mare greșeală pe care o poți face! Certurile pot fi evitate, dilemele și problemele rezolvate. Cu răbdare, tact și cu multă iubire.
3. Nu este obligatoriu să vă petreceți vacanțele mereu împreună
Te-ai gândit vreodată că poate soțul tău își dorește să petreacă mai multe zile cu prietenii la pescuit, dar nu are curaj să-ți spună? Poate că și tu, la rândul tău, ai vrea să petreci câteva zile într-un alt oraș, în vizită la o prietenă foarte bună. Dar nu ai curaj să-i spui lui pentru că te gândești că s-ar supăra. Este important ca cei doi parteneri de cuplu să își ofere reciproc libertate, să aibă acea independență care să-i facă să se respecte și să se iubească și mai mult.
4. Nu trebuie să aveți aceleași preocupări și plăceri
Se spune că două persoane se atrag pentru că, printre altele, împărtășesc aceleași valori, principii, plăceri sau hobby-uri. Poate fi adevărat, poate nu. Pentru că nu este o regulă ca celor doi să le placă aceleași lucruri. Gusturile diferă, știm cu toții asta. Dacă ție îți place la nebunie să gătești, nu-ți obliga soțul să stea cu tine în bucătărie. Pentru că nici el nu te obligă să te uiți la fotbal sau filme cu bătăi. În schimb, puteți vorbi despre plăcerile voastre, despre ce anume vă face să vă simțiți bine, împărtășiți-vă ideile și emoțiile trăite.
5. V-ați certat? Nu este obligatoriu să vă împăcați în aceeași zi
Este adevărat că un conflict trebuie rezolvat cât mai repede, însă nu este obligatoriu să vă împăcați în aceeași seară în care v-ați certat. Puteți merge la culcare și supărați. Pentru că noaptea este un sfetnic foarte bun. A doua zi dimineață vei fi mai relaxată, nu vei mai vedea lucrurile atât de negre, vei gândi altfel și vei avea o mai mare dispoziție pentru împăcare. Acest lucru este valabil și pentru soțul tău.
6. Nu trebuie să fii mereu sinceră
Asta nu înseamnă că trebuie să minți! Nici pe departe! Minciuna nu are ce să caute într-o relație de cuplu! Însă, uneori, sunt lucruri minore care nu ar trebui spuse. De exemplu, dacă tu ai plecat la coafor și te-ai întors acasă blondă, deși soțul tău te știe brunetă, asta da schimbare! Însă îți cade foarte prost dacă el îți spune că nu-ți stă bine. Sau invers, soțul tău s-a tuns însă frizura nu-ți place deloc. Nu e cazul să-i spui că nu arată ca un tocilar.
7. Nu mai există pasiune? Relația NU este pe ducă!
Dacă la început a fost pasiune, după un timp lucrurile se mai domolesc. Intervin obișnuința, rutina, stresul, grijile cotidiene. Nu te îngrijora dacă, uneori, soțul tău vine obosit seara de la serviciu și nu știe cum să adoarmă mai repede. Cu siguranță și ție ți se întâmplă să nu ai mereu chef de sex. Asta nu este o tragedie. Relația voastră a ajuns într-o altă etapă, în care iubirea se exprimă în mii de alte forme.
8. Nu fugi de bărbații din jurul tău care vor să-ți fie amici!
Pe vremuri, femeile erau privite foarte prost dacă se aflau în compania bărbaților-amici. Intervenea imediat gelozia soțului, cei din jur o judecau de cele mai multe ori mult prea aspru. Este absolut normal să ai prieteni bărbați. Fie că sunt amici comuni cu ai soțului tău, fie nu, unei femei nu trebuie să i se interzică să socializeze. La fel, și soțul tău poate avea prietene fără să te gândești că te-ar putea înșela.
Nu uita un lucru: când există iubire, există încredere. Iar când există încredre, ai tot ce-ți poți dori de la o relație.