Îţi faci singură manichiura? Uite cum să iasă perfect, ca la salon!

Îţi faci singură manichiura? Uite cum să iasă perfect, ca la salon!

0 1652

De multe ori, nu avem timp să mergem la salon pentru o manichiură profesionistă şi încercăm să ne îngrijim singure unghiile. Însă, oricât am încerca, nu ne iese perfect. Asta, pentru că sărim multe etape – fie nu le cunoaştem, fie din comoditate. Dacă îţi faci singură manichiura şi vrei să arate ca la salon, iată mai jos ce ai de făcut!

Curăţă unghiile!

O manichiură perfectă presupune, în primul rând, unghii foarte curate. Înainte de a le pili şi înainte de a îndepărta cuticulele, curăţă unghiile folosind o perie fină, cu peri moi. Foloseşte apă călduţă şi săpun. Dacă vrei să ai unghii perfect curate şi albe, după ce le-ai curăţat, înmoaie degetele în zeamă de lămâie, pentru 5 minute.

manichiura

Ce pilă de unghii foloseşti?

După ce ai curăţat unghiile, aşteaptă 30 de minute, iar apoi le poţi pili. Nu încerca această operaţiune imediat după ce le-ai curăţat, pentru că sunt moi, hidratate şi foarte sensibile. Nu se vor pili cum trebuie şi se pot rupe. Pila pe care o foloseşti trebuie să fie una foarte fină şi delicată, petru a nu distruge unghiile. De exemplu, nu le pili cu aceeaşi pilă pe care o foloseşti atunci când îţi faci pedichiura. Nu în ultimul rând, pileşte doar într-o singură direcţie, pentru a evita ruperea unghiilor.

Ce formă alegi?

Cea mai uzuală formă pe care o poţi da unghiilor tale este forma pătrată cu vârfurile rotunjite. Evită unghiile ascuţite sau rotunde. Unghiile pătrate sunt elegante, feminine, naturale şi foarte simplu de întreţinut.

Hidratează foarte bine

După ce ai pilit unghiile şi ai ales forma dorită, înmoaie degetele în apă călduţă pentru ca unghiile şi cuticulele să se înmoaie şi să se hidrateze. Aşteaptă 5-10 minute şi abia apoi încearcă să elimini cuticulele.

manichiura french

Îndepărtează cuticulele

De cele mai multe ori, când mergem la salon, manichiurista îndepărtează cuticulele cu forfecuţa. Află că acest lucru nu este deloc recomandat. Dacă îţi faci singură manichiura, în loc să tai cuticulele, încearcă să le împingi uşor către baza unghiei. În acst fel vei evita să te tai, să te înţepi şi nu vei risca nici o infecţie. Apoi, foloseşte o cremă uşor abrazivă şi masează cuticulele de la baza unghiei, pentru a îndepărta cât mai mult din surplus.

Foloseşte un base coat

Înainte de a folosi oja, unghiile trebuie protejate cu un base coat. Altfel, rişti ca unghiile să se păteze din cauza pigmenţilor de culoare care se regăsesc în ojă- stratul lor superior este poros şi absoarbe imediat orice nuanţă.

oja unghii

Alege culoarea ojei de unghii

La acest capitol, ai libertate deplină să alegi ce culoare îţi doreşti. Nu-ţi fie teamă să încerci culori vii, puternice – este primăvară şi ar trebui să renunţi la nuanţele închise pe care le-ai adoptat în sezonul rece. De asemenea, poţi alege o manichiură french. Totul ţine de tine!

Foloseşte un top coat

După ce ai aplicat cel de-al doilea strat de ojă, foloseşte un top coat care va da şi mai multă strălucire unghiilor tale. Îl poţi folosi din două în două zile, pentru a reîmpospăta manichiura. Apoi, aplică un lac de uscare rapidă.

COMENTARII

Lasă un răspuns