Îți faci singură manichiura? Uite unde greșești!

Îți faci singură manichiura? Uite unde greșești!

0 6594
femeie care isi face singura manichiura

Când nu ai timp să mergi la salon, preferi să-ți faci manichiura singură, la tine acasă. Deși ți se pare simplu, află că nu este deloc așa. Pentru o manichiură perfectă, care să dureze, trebuie să urmezi niște reguli stricte. Dacă nu le cunoști, unghiile tale vor avea de suferit. Uite care sunt cele mai dese greșeli pe care le faci!

 Nu te speli pe mâini înainte de a aplica lacul de unghii – Înainte de a începe manichiura, șterge unghiile cu dizolvant pentru ojă, chiar dacă sunt curate, iar apoi spală-te bine cu apă călduță și săpun. În acest fel, vei elimina sebumul depus pe unghii – acesta se transferă de pe piele, iar oja nu va avea aderență. Dacă nu procedezi așa, lacul de unghii nu va rezista în timp, se va crăpa și va sări chiar și după o zi de la aplicare. Vei crede că oja este de vină, însă greșeala îți aparține.

Pilești unghiile în toate direcțiile – Dacă îți pilești unghiile în toate direcțiile, riscul ca acestea să se fisureze, să crape și să se rupă este foarte mare. Unghia trebuie pilită folosind o pilă foarte fină și delicată, iar mișcarea pe care o faci trebuie să fie într-un singur sens. Trebuie să începi de la colțurile unghiei și să continui spre mijlocul acesteia.

Nu lustruiești unghiile – Există bureți speciali pentru lustruirea unghiilor. Prin acest procedeu vei îndepărta  uleiurile naturale care se regăsesc pe unghii dar mai ales vei elimina toate asperitățile. Unghiile vor fi mult mai curate, vor avea un aspect luminos, sănătos și tânăr.  Un astfel de burete special nu este foarte abraziv, dimpotrivă este fin și delicat. Așadar, atenție la produsele pe care le folosești!

Îndepărtezi greșit cuticulele – În primul rând, ar trebui să știi că acele mici pielițe care sunt atât de inestetice câteodată- cuticulele – nu se taie! Ele se împing spre baza unghiilor cu ajutorul unui bețigaș special din bambus, iar apoi, pentru îndepărtarea lor, se folosește un ulei special care funcționează ca un exfoliant. Multe femei fac greșeala de a condunda acest produs cu uleiul pentru hidratarea cuticulelor. Și, evident, rezultatul lasă de dorit.

Nu folosești un base coat – Înainte de a aplica oja  este obligatoriu să folosești un base coat – o soluție transparentă care protejează unghiile și previne pigmentarea acestora, mai ales când folosești ojă în culori închise sau puternice. Acest produs ajută lacul de unghii să adere perfect și, în acest fel, manichiura va dura mai mult timp. De asemenea, folosind un base coat unghiile tale vor fi mult mai rezistente și sănătoase deoarece vor fi protejate de agenții chimici care se regăsesc în lacul de unghii.

Nu folosești un base coat special pentru oja glitter – Dacă nu știai, îți spunem noi: în magazinele de specialitate, care comercializează produse de beauty, vei găsi un base coat special destinat ojei cu glitter. Știm că aceasta se îndepărtează destul de greu însă un produs special te va ajuta foarte mult. Dacă într-o seară mergi la o petrecere, iar unghiile tale sunt aurii sau argintii, probabil că nu-ți dorești ca a doua zi dimineață să mergi așa și la serviciu.

Folosești prea multă ojă – Mai mult de două straturi de ojă nu ar trebui să aplici pe unghii. În primul rând, lacul se va usca extrem de greu, iar riscul să-ți distrugi manichiura este foarte mare. În al doilea rând, oja va deveni foarte groasă și va sări de pe unghie foarte repede. Cum trebuie să procedezi? Trasează o linie pe mijlocul unghiei, apoi continuă în același fel pe o latură și pe cealaltă. Așteaptă două minute și aplică din nou, încă un strat.

Aplici lacul de unghii prea repede – După ce ai aplicat primul strat de ojă, specialișii recomandă să aștepți unul sau chiar două minute. Apoi, poți aplica și următorul strat. Dacă te grăbești, solvenții care se regăsesc în produs nu apucă să se evapore, iar asta îți poate afecta sănătatea unghiilor. Ele tind să devină uscate și casante. Mai mult, luciul și culoarea lacului nu vor rezista în timp.

Nu folosești top coat – Chiar dacă te grăbești foarte tare, nu trebuie să sari peste această etapă: aplicarea unui top coat. Produsul menține intact lacul de unghii, păstrând manichiura perfectă pentru mai multe zile. Oja nu se crapă și nu mai sare atât de repede.

Aplici top coat prea repede- Lasă oja să se usuce puțin înainte de a aplica top coat. Nu te grăbi pentru că există riscul să strici toată manichiura. Acest produs, în momentul în care se usucă, se strânge. Dacă lacul de unghii nu este cât de cât uscat, stratul protector se va strânge odată cu oja, iar pe unghiile tale vor apărea mici striații.

Ții mâinile în apă rece ca să se usuce oja – O mare greșeală pe care o poți face este să ții mânile în apă rece crezâd că, în acest fel, lacul de unghii se va usca mai repede. Află că nu se usucă deloc mai repede, dimpotrivă, încarcă și mai mult consistența lacului. O altă greșeală este aceea de a sufla peste unghii. Află că oja se usucă în contact cu oxigenul, însă tu expiri dioxid de carbon. Cel mai indicat ar fi să folosești un spray de uscare rapidă care se găsește în orice magazin de beauty.

Nu hidratezi cuticulele – Cuticulele, dacă nu sunt hidratate, devin foarte uscate și se crapă. Pentru a evita acest lucru folosește un un ulei special care le va înmuia și le va face aproape invizibile. Folosește acest tratament mai ales dacă ai pielea uscată sau te expui agenților chimici din detergenți.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns