Îți dorești un copil inteligent și creativ? Ai grijă la jucăriile pe...

Îți dorești un copil inteligent și creativ? Ai grijă la jucăriile pe care i le cumperi!

0 2845

Jucăriile nu îi ajută pe cei mici doar să se distreze, ci să-și dezvolte imaginația, inteligența, gândirea logică și creativitatea. Asta, cu condiția să știm ce anume să cumpărăm și cum să o facem corect. În primul rând, trebuie să alegem produse care sunt destinate grupei de vârstă potrivite, iar în al doilea rând trebuie să avem grijă ca cel mic să și învețe ceva constructiv și educativ. Iată ce ar trebui să știe orice părinte!

Jucăriile spun mereu o poveste celor mici și, de cele mai multe ori, în mintea copiilor, păpușile, figurinele, mașinuțele, animalele de pluș prind viață și devin cei mai buni camarazi în aventurile de zi cu zi. Cum ar fi însă dacă aceste jucării ar prinde și un altfel de contur, dezvoltând abilități și cunoștințe importante pentru prichindei? Iată ce contribuție pot aduce jucăriile în dezvoltarea cognitivă, fizică, psihică, senzorială și motorie a copilului tău!

copii care joaca puzzle

Jucăriile sunt importante în fiecare etapă de creștere a celui mic. Încă de la naștere până la vârsta maturității, jucăriile și jocurile sunt prezente în multe momente din viața lui. Tocmai de aceea, acestea nu trebuie percepute ca o modalitate de pierdere a timpului, ci ca o metodă de deprindere a noi cunoștințe și dezvoltare de noi abilități, în special cele cognitive. Dezvoltarea intelectuală și modelarea inteligenței sunt două dintre cele mai importante beneficii pe care Educlass – importator de jucării și jocuri educative – le-a identificat în cazul jucăriilor educative pentru dezvoltarea cognitivă. La o vârstă precoce, jucăriile acționează ca un stimul asupra percepției și identifiării obiectelor din jur. Totodată, ele sunt ideale pentru antrenarea imaginației, ceea ce duce, implicit, la modelarea inteligenței.

copil jucarii

Ajută la dezvoltarea limbajului – La vârsta de 3-7, jocurile educative prind deja contur și sunt special concepute pentru dezvoltarea limbajului și dezvoltarea intelectuală a celui mic. Mai exact, acestea aduc un bagaj de informații noi prin jocurile tematice, dar au și o influență destul de mare asupra gândirii analitice, logice și chiar trezesc interesul asupra anumitor domenii.

Antrenează inteligența – După vârsta de 7 ani, copiii au nevoie de jocuri care să le antreneze inteligența din ce în ce mai mult, iar cele mai multe dintre acestea ar trebui să fie de o complexitate mai mare. Dezvoltarea inteligenței matematice, logice și creative sunt trei sfere pe care le cuprinde un joc educativ la astfel de vârste, doar că la un nivel mai avansat. Ca părinte, poți încerca să cumperi, pentru început, o serie de jocuri simple, ridicând stacheta până la cele mai complexe precum cele de strategie.

5 categorii de jocuri care dezvoltă abilitățile cognitive ale copilului

  • Jocuri de strategie: șah, rummy, Comoara lui Piticot, Dixit;
  • Jocuri de asociere: puzzle, jocuri de memorie, jocuri de potrivire;
  • Jucării pentru dezvoltarea imaginației: domino, jocuri cu modele și șabloane, figurine, jocuri de construcție, jocuri de modelare etc;

joc-de-potrivire-familia-ursuletilor - educlass.ro

  • Jocuri de cultură generală: jocuri științifice, jocuri de cunoaștere a mediului, jocuri lingvistice, jocuri matematice, jocuri de logică etc;
  • Jocuri pentru dezvoltarea creativității: seturi de pictură, jocuri pentru lucru manual și de modelaj, jocuri de rol etc.

Joaca înseamnă învățare, iar Educlass pune la dispoziție o serie de jocuri benefice pentru dezvoltarea cognitivă a celor mici, acestea fiind structurate chiar pe grupe de vârstă.

COMENTARII

Lasă un răspuns