Leacuri cu ceapă. Ce afecţiuni vindecă şi cum să o foloseşti

Leacuri cu ceapă. Ce afecţiuni vindecă şi cum să o foloseşti

0 6538

Albă, galbenă sau roşie, ceapa este indispensabilă şi nelipsită din bucătărie. Este folosită la prepararea mâncărurilor gătite, la salate, supe, dar poate fi consumată şi ca atare, în stare proaspătă. Ceapa aduce numeroase beneficii pentru sănătate şi poate fi utilizată, printre altele, în procesul de detoxifiere a organismului, când ai gripă, eşti răcit sau când ai suferit o arsură minoră. Iată mai jos câtva leacuri cu ceapă!

Leacuri cu ceapă – Elimină toxinele din corp

Ceapa este bogată în aminoacizi care conţin o mare cantitate de sulf: metionina şi cistina sunt elemente utilizate în procesul de detoxifiere a organismului şi de eliminare a metalelor grele din corp. Ceapa coţine şi vitamina C, un antioxidant care elimină plumbul, cadmiul şi arsenicul din sânge. Ce trebuie să faci? Urmează o cură de 7 zile cu ceapă, timp în care consumi această legumă în stare proaspătă. O poţi folosi ca ingredient în salată sau o poţi mânca la micul dejun alături de brânză şi măsline.

femeie zambet cefacemimi.roLeacuri cu ceapă – Protejează sănătatea orală

Chiar dacă respiraţia ta nu va fi foarte plăcut mirositoare, ceapa va elimina bacteriile care se regăsesc în cavitatea bucală. Practic, îţi protejează dantura şi gingiile de eventuale infecţii, având grijă de sănătatea ta orală. Mestecă în fiecare zi ceapă proaspătă, timp de două minute, şi vei scăpa de aproape toţi germenii şi toate bacteriile.

femeie febra cefacemimi.roLeacuri cu ceapă – Scade temperatura corpului

Dacă ai febră mare, taie o ceapă rondele şi pune-le în şosete. Încalţă şosetele şi stai cu ele timp de 30 de minute sau mai mut. Febra va scădea, iar tu vei reuşi să pui cât de cât pe picioare. Un alt truc ar fi să foloseşti în acelaşi fel oţetul de mere: umezeşte şosetele, încalţă-le, iar apoi înveleşte picioarele în mai multe prosoape şi stai în pat, la căldură.

ceapa 2 cefacemimi.roLeacuri cu ceapă – Elimină natural ceara din urechi

În loc să foloseşti beţişoare pentru urechi, care pot fi foarte periculoase, apelează la un truc din bătrâni: scoate mizeul unei cepe, pune-l într-un tifon şi ţine-l în urechi peste noapte. Dimineaţa, spală urechile cu apă caldă. Ceara va fi eliminată în mod natural.

ceapa 1 cefacemimi.roLeacuri cu ceapă – Remediu pentru arsuri minore

Dacă te-ai ars cu apă fierbinte, cu fierul de călcat sau ai pus mâna pe un obiect încins, iar arsurile sunt minore, aplică pe zona afectată o ceapă tăiată pe jumătate sau o felie de ceapă. Aşteaptă să acţioneze pentru 2 minute. Ceapa va calma durerea şi usturimea, va ajuta la regenerarea rapidă pielii şi va grăbi vindecarea.

albina cefacemimi.roLeacuri cu ceapă – Remediu pentru înţepături de insecte

Inflamaţiile şi durerea produse de înţepătura de viespe, albină, paianjen sau alte insecte pot fi calmate dacă aplici pe zona afectată o felie de ceapă sau suc de ceapă. Repetă acest tratament de maimulte ori pe zi.

Alte leacuri cu ceapă

Diaree – Se face un decoct din foi de ceapa uscată, din care se bea câte o jumătăte de litru pe zi;

Reumatism şi gută – Se beau câte două căni de decoct de ceapă pe zi. Se iau două cepe întregi, cu tot cu coajă, de mărime medie, se spală şi se pun la fiert într-o cană şi jumătate de apă, timp de un sfert de oră. Se bea decoctul cald, îndulcit sau nu, pe stomacul gol.

Insomnie – Se mănâncă seara, înainte de culcare, ceapă crudă.

Gripă – Se face un macerat din ceapă, din care se bea câte un pahar la prânz şi unul seara.

Astenie şi surmenaj intelectual, litiază biliară – Se consumă ceapă crudă.

Diabet – Se iau 10-15 picături de tinctură de ceapă pe zi.

Degerături, arsuri şi negi – Se pun comprese cu suc de ceapă pe zona afectată. Tot pentru degerături, dar şi panariţiu şi furunculoză se foloseşte ceapă coaptă (se pune ceapa în cuptor, se lasă până se înmoaie şi se aplică apoi pe locul afectat).

Afecţiuni nervoase – O criză de nervi poate fi oprită dacă se inspiră puternic, de câteva ori, o ceapă tăiată în două.

Tuse – Se curăţă o ceapă şi se taie solzişori. Se adaugă o cană de apă şi două linguriţe de zahăr, apoi se pune la fiert. După ce dă în clocot, se trece prin sită şi se bea.

COMENTARII

Lasă un răspuns