Leacuri cu sare. Uite ce afecţiuni poţi trata rapid şi eficient!

Leacuri cu sare. Uite ce afecţiuni poţi trata rapid şi eficient!

0 4228

Sarea nu este doar cel mai folosit condiment, ci şi un remediu excelent împotriva multor afecţiuni. Tratează probleme dermatologice şi ginecologice, luptă împotriva răcelilor şi a gripei, ajută la eliminarea celulitei dar şi a pietrelor la rinichi. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care sarea le aduce organismului.

Utilizări interne

Sortimentele medicinale de sare au un gust specific, mai intens. Le administrezi intern în diverse feluri, în funcţie de simptome:

  • Dacă ai probleme digestive precum constipaţie ori suferi de osteoporoză, renunţă la sarea obişnuită şi condimentează mâncărurile doar cu sare gemă sau marină. Această soluţie este bună şi în cazul în care trebuie să acumulezi câteva kilograme sau dacă ai frecvent dureri musculare. Aceste tipuri de săruri conţin minerale care stimulează absorbţia calciului, contribuind astfel la diminuarea neplăcerilor amintite.
  • În afecţiunile inimii precum hipotensiunea sau aritmia cardiacă, se recomandă un vârf de cuţit cu sare dimineaţa, pe stomacul gol, timp de şase luni.
  • Tusea uscată nu mai trece? Pune pe limbă câteva granule de sare şi lasă-le până se dizolvă.

Utilizări externe:

bath accessoriesBăi cu apă sărată – De două ori pe săptămână, umple cada pe jumătate cu apă fierbinte, adaugă 1 kg de sare grunjoasă şi amestecă până la dizolvare. Stai 20 de minute în cada astfel pregătită. Acest remediu este eficient în tratarea reumatismului, a durerilor articulare şi musculare, dacă suferi de afecţiuni dermatologice, ca psoriazisul sau alte tipuri de exeme. Poţi face şi băi parţiale – băile de şezut calmează simptomele infecţiilor urinare (cinci linguri de sare la un litru de apă), iar cele la picioare sunt eficiente dacă eşti răcită (10 linguri de sare la un litru de apă fierbinte).

Spălături nazale – Rinita îţi face zile grele? Ai nasul tot timpul înfundat? Adaugă o linguriţă cu sare la un pahar cu apă caldă, amestecă bine, iar apoi fă spălături nazale cu ajutorul unei seringi fără ac, insistând în fiecare nară.

Gargară – Dacă te doare în gât, fă zilnic gargară cu apă sărată (două linguriţe cu sare la o cană cu apă). Sarea îţi va fi de mare ajutor, având efect dezinfectant şi calmant.

Comprese- Eşti obosită? Umple cu sare un săculeţ din pânză, încălzeşte-l şi aplică-l pe ceafă. Tuşeşti? Acelaşi săculeţ cu sare caldă trebuie folosit pe post de compresă pe piept. Şi durerile de rinichi se vor calma dacă foloseşti comprese calde cu sare.

Măşti şi masaj – Masajul intens cu sare grunjoasă în zonele afectate de celulită elimină celulele moarte şi activează circulaţia, înlăturând, în timp, aspectul inestetic de coajă de portocală. Iar ca să grăbeşti vindecarea leziunilor dermatologice, aplică local pastă obţinută din două linguriţe cu miere şi una cu sare.

COMENTARII

Lasă un răspuns