Mască cu polen pentru tenul sensibil şi cu probleme
Vrei să scapi de acnee, să elimini punctele negre, cicatricile, să calmezi iritaţiile şi roşeaţa? În locul tratamentelor cu creme, loţiuni şi geluri din comerţ, poţi folosi o mască din produse naturiste, pe bază de polen şi miere. Se prepară simplu şi rapid, iar efectele sale sunt uimitoare. Uite ce trebuie să faci!
Ingrediente: Un gălbenuş de ou, o lingură de miere, 2 linguriţe de granule de polen, 20 g propolis fără alcool
Mod de preparare: Sfărâmă granulele de polen până ajung o pudră fină. Într-un recipient pe care l-ai dezinfectat în prealabil cu alcool medicinal, mixează gălbenuşul de ou până când ajunge la o culoare deschisă. Adaugă mierea şi mixează în continuare până când compoziţia devine omogenă. Apoi, se adaugă polenul şi propolisul şi se mai amestecă un minut cu o spatulă din lemn.
Mod de utilizare: Aplică acestă compoziţie pe faţă şi insistă în zonele cu puncte negre, acnee, cicatrici, pete, iritaţii sau roşeaţă. Masează blând, cu mişcări circulare, timp de câteva minute, iar apoi lasă tratamentul să acţioneze pentru un sfert de oră. La sfârşit, clăteşte bine cu apă rece, pentru ca porii pielii să se închidă.
Proprietăţi: Foarte bogat în vitamine şi proteine, gălbenuşul hrăneşte în profunzime şi redă supleţea pielii uscate, cu aspect îmbătrânit. Polenul are în compoziţie aminoacizi esenţiali, proteine, lipide, vitamine, minerale, zaharuri, grăsimi, apă şi substanţe hormonale, dar şi pigmenţi vegetali de diferite tipuri. Conţine bioflavonoizi care îi conferă rol antibacterian şi antiinflamator. În compoziţia polenului se regăsesc toţi nutrienţii naturali necesari care hrănesc cu energie celulele musculare şi nervoase. Structura pielii este vizibil îmbunătăţită, polenul stimulnd producţia de colagen şi elastină.