Mască pentru eliminarea definitivă a punctelor negre

Mască pentru eliminarea definitivă a punctelor negre

0 2127

Dacă ai tenul gras, punctele negre sunt o mare problemă cu care te poţi confrunta. La fel şi acneea. Iar tu apelezi la o mulţime de tratamente care, din pacate, nu au un efect de durată. Însă nu este totul pierdut. Există remedii naturale care funcţionează de minune atunci când crezi că nimic nu te mai ajută. Totul este să le cunoşti şi să le încerci. Iată mai jos care este secretul și cum să procedezi!

Ingrediente: o linguriţă de suc de lămâie, o lingură de sare de mare, o linguriţă cu apă caldă

Mod de preparare: Într-un recipient se amestecă jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie cu o lingură de sare de mare şi o linguriţă de apă caldă. Apoi, înmoaie un şerveţel umed în această soluţie şi tamponează faţa, evitând conturul ochilor. Aplică o cantitate mai mare pe zonele în care ai multe puncte negre. Masează tenul, timp de cinci minute, cu mişcări circulare. Lasă tratamentul să acţioneze alte cinci minute, și, la sfârșit, clăteşte faţa cu apă foarte rece, pentru ca porii să se închidă. Pentru eliminarea în totalitate a punctelor nege, repetă acest tratament de două ori pe săptămână.

Cum funcţionează?

Sarea de mare este un agent antiseptic şi antibacterian, care ajută la curăţarea în profunzime a porilor pielii, eliminând impurităţile şi sebumul acumulat. Pentru că are propretăţi exfoliante, sarea de mare elimină stratul de celule moarte şi ajută la regenerarea rapidă a pielii. Acest ingredient se regăseşte în foarte multe produse cosmetice deoarece conţine minerale precum fier, calciu, zinc, potasiu şi iod. Mineralele purifică şi regenerează tenul, îi redau elasticitatea şi prospeţimea. Nu în ultimul rând, sarea de mare ajută la buna circulaţie a sângelui, iar prin masaj tenul se oxigenează.

lamaie cefacemimi.ro

Lămâia este cultivată de mai bine de 3000 de ani în India, China şi Grecia Antică. Foarte bogat în vitamina C, acest fruct are proprietăţi antioxidante, protejând tenul dar şi corpul împotriva radicalilor liberi. Medicii din Antichitate o foloseau ca remediu împotriva răcelilor şi a gripei, la fel cum este utilizată și în prezent. De asemenea, lămâia are proprietăţi antiseptice, purificatoare şi astringente. În urma unui studiu efectuat în anul 2011 de către specialişti englezi s-a constatat că sucul de lămâie omoară anumite bacterii şi anumiţi germeni, dezinfectând zonele pielii afectate de acnee şi puncte negre. Nu în ultimul rând, lămâia reduce secreţia de sebum şi ajută la închiderea porilor.

Apa caldă, în acest caz, permite deschiderea porilor pielii şi ajută sarea de mare şi lămâia să-şi facă efectul.

COMENTARII

Lasă un răspuns