8 motive pentru care ar trebui să divorțezi mâine

8 motive pentru care ar trebui să divorțezi mâine

0 3928
cuplu femeie si barbat care stau pe o banca si se cearta

E agresiv, dominant, posesiv, iar tu – doar un obiect de decor, care trebuie să tacă și să se execute. Ai auzit, probabil, despre cazuri de violență domestică și abuzuri. Ai auzit, probabil, și povești despre femei care au avut curajul să spună STOP și să facă pasul către o nouă viață. Ar trebui să te gândești și tu să faci la fel. Dacă ai  trăit vreodată spaima că vine din nou băut acasă, dacă noaptea, când te culci, o faci plângând sau dacă ai încercat să maschezi cu farduri urmele unei palme, atunci ar trebui să divorțezi mâine!

Nu te desparți de el pentru că îl iubești (cum ai putea iubi un om ca el, numai tu știi) și speri că se va schimba. Nu te desparți de el pentru că nu ai avea unde să te duci și nici din ce să te întreții: ați cumpărat o casă împreună, iar salariul nu ți-ar ajunge pentru o chirie, întreținerea ta și, eventual, a copiilor. Nu te desparți de el pentru că nu ai suporta reproșurile și judecata rudelor. Nu te desparți de el pentru că te-ai obișnuit pur și simplu să trăiești așa. Nu te desparți de el pentru că ți-e frică de reacția violentă pe care ar putea s-o aibă când îi spui că vrei să divorțezi. Motivele care te țin pe loc sunt foarte multe, de la caz la caz. Însă, plătești această alegere cu vârf și-ndesat în fiecare zi. Și nu se merită pentru nimic în lume. Iată 8 motive pentru care ar trebui să-l părăsești și să-ți vezi de viață. Departe de cuvinte grele, bătăi și umilințe. Departe de el.

1. Este agresiv verbal și fizic

Agresivitatea bărbatului de lângă tine este primul lucru care ar trebui să te facă să iei decizia de a divorța. Cuvintele grele, umilințele, jignirile și lacrimile nu au ce căuta într-o familie normală. Iar dacă, din când în când, sau poate chiar mai des, ridică mâna asupra ta și te lovește, lucrurile sunt clare. Bărbatul acesta trebuie să dispară din viața ta cât mai repede. Până nu este prea târziu. Poate că acum ți-a dat o palmă. Mâine, poate te va lovi cu pumnii. Iar într-o altă zi îți va pune în pericol viața.

2. Se poartă urât cu copiii

Dacă soțul tău devine deja un pericol pentru copii, când ei vor crește, te vor judeca foarte aspru. Și pe bună dreptate. Mai mult, este foarte posibil să procedeze la fel, în familiile lor, așa cum au vazut acasă că se poartă tata cu mama. Bătaia nu este ruptă din rai și nici pedepsele. Dacă el nu știe să fie tată, dacă nu știe să se poarte ca un tată, dacă cei mici sunt pentru el ca un ghimpe, atunci eliberează-l de această povară. Spune-i adio! Chiar dacă cei mici vor crește departe de el, nu-i vor duce niciodată dorul. Ai o responsabilitate față de tine, dar în primul rând față de ei. Și, mai presus de toate, nu-i vei mai auzi niciodată plângând.

3. Te jignește în public

Umilințele de acasă devin umilințe publice, de față cu toată lumea. Nu contează cine vă aude și nici unde sunteți: pe stradă, în vizită, la un restaurant sau terasă etc. El nu face decât să te jignească, să-ți vorbească urât, să se răstească sau chiar să te amenințe printre dinți: „Vezi tu acasă!” Te contrazice tot timpul, îți spune să taci că nu te pricepi, te trimite în glumă la cratiță, îți spune că te-ai îngrășat sau să nu te bagi în discuție că nu știi despre ce vorbești. Sunt doar câteva exemple…

4. Este gelos

Deși nu are absolut nici un motiv, este tot timpul gelos și te suspectează că-l înșeli. Se poartă ca și cum tu ai fi doar un obiect aflat în posesia lui. Ești a lui. Și viața ta este a lui. Așa că, ai mare grijă cum te îmbraci, cu ce bărbați vorbești, cum gesticulezi, cum te uiți, cum zâmbești pentru că…vezi tu acasă!

5. Te izolează de prieteni

Dacă ai o prietenă, sigur aia e o curvă care te învață la prostii. Deci, va trebui să renunți la a te mai vedea cu ea. Dacă ai mai multe prietene, cu atât mai rău. Va avea mereu ceva de comentat la adresa lor. Încet, încet te vei izola și vei ajunge să te simți singură pe lume. De la serviciu trebuie să vii direct acasă și la o anumită oră. Dacă întârzii…sigur te-ai văzut cum vreun bărbat. Ieșirile în oraș cu fetele sunt de domeniul trecutului. Acum, trebuie să fii doar a lui pentru că el este centrul universului tău.

6. Te îndepărtează de familie

Dominant și posesiv devine agresiv la adresa rudelor și a familiei tale. Nu-ți suportă părinții, surorile sau frații și te obligă să întrerupi legătura cu ei. Îi vei vizita din ce în ce mai rar, până când veți ajunge să vorbiți doar la telefon. Și asta uneori pe ascuns. Îi vei vedea doar de sărbători, dacă nu cumva el are alte planuri.

7. Tu nu ai voie să gândești

Nu poți face o mișcare fără acordul lui pentru că trebuie să-și dea cu părerea în absolut orice. Dacă vrei să cumperi ceva, de ce ai cumpărat fără să-l întrebi? Dacă ai planificat o ieșire undeva, de ce nu l-ai întrebat și pe el dacă e de acord? Dacă vrei să pleci într-o zi de weekend la părinți, la un curs, la shopping de ce nu i-ai cerut voie? Îți planifică viața pas cu pas și ajungi să trăieși ca într-o cușcă. Tu trebuie să te consulți cu el în absolut orice, pentru că el judecă mai bine decât tine, știe și cunoaște mai multe. Tu ești doar o femeie…

8. Știi că te înșeală

Poate are o amantă, poate doar relații ocazionale..nu contează, tu știi că te înșeală, iar el nici nu se mai ascunde. Tu taci și te prefaci că nu știi, ca să eviți un scandal. Iar el este mulțumit că proasta habar nu are.

 

Acestea sunt câteva dintre poveștile unor femei care au trăit alături de un monstru dar au ales să se elibereze. Poate ți se par exagerate, însă sunt cât se poate de reale. Te regăsești în vreun exemplu sau în mai multe? Îți regăsești și tu povestea aici? Știi ce ai de făcut! Ai știu întotdeauna. Nu-ți trebuie decât curaj să faci pasul către o nouă viață. Departe de umilințe, jigniri, suferință și lacrimi.

COMENTARII

Lasă un răspuns