Mug Cake: 3 rețete de prăjituri coapte la microunde

Mug Cake: 3 rețete de prăjituri coapte la microunde

0 3110
Mug cake
Mug cake sau prăjitura la cană se prepară foarte rapid la cuptorul cu microunde

Dacă nu ai auzit până acum de expresia „mug cake”, află că este vorba despre o prăjitură cu blat pufos, care se coace într-o cană la cuptorul cu microunde. Aspectul acestui desert este unul cu totul deosebit, mai ales dacă prăjitura e ornată cu fructe uscate sau fulgi de ciocolată. Iată trei rețete rapide pe care ai putea să le încerci. Totul se prepară în doar câteva minute!

Mug Cake: Prăjitură cu ciocolată albă și zmeură

Ingrediente: 30 de grame de unt, 30 de grame de ciocolată albă (6 pătrățele), un ou, două linguri de zahăr pudră, 5 linguri de făină, jumătate de linguriță  de praf de copt, jumătate de linguriță de praf de ceai verde, cinci fructe de zmeură.

Mod de preparare:  Pune untul și ciocolata albă într-o cană mai mare și topește ingredientele la microunde timp de 30 de secunde. Scoate apoi cana din cuptor, amestecă până când compoziția devine omogenă și las-o puțin la răcit. După ce s-a răcit, adaugă oul, zahărul, făina, praful de copt și pudra de ceai verde. Amestecă bine toate ingredientele, iar la sfârșit adaugă în interior zmeura. Pune cana din nou în cuptorul cu microunde și coace timp de 40 de secunde. Scoate cana din cuptor și decorează prăjitura cu fructe de zmeură. 

Prăjitură la cană cu ciocolată și caramel 

Ingrediente pentru prăjitură: 2 linguri de unt nesărat, 2 linguri de fulgi de ciocolată (jumătate amăruie, jumătate demidulce), un praf de sare, 2 linguri de făină, un sfert de linguriță de praf de copt, un ou mare, jumătate de linguriță de esență de vanilie, jumătate de linguriță de cafea instant pentru espresso, 2 linguri de zahăr, o lingură de cacao, un pătrățel de ciocolată neagră

Ingrediente pentru topping: caramel lichid, fulgi de ciocolată topiți, înghețată cu vanilie, miez de nucă pisat, frișcă

Mod de preparare: Pune untul și fulgii de ciocolată într-o cană de cafea și topește aceste două ingrediente la cuptorul cu microunde setat la o putere medie, timp de 45 de secunde. O dată la 15 secunde scoate cana și amestecă în compoziție. Într-un castron amestecă făina, praful de copt și sarea. În alt castron  amestecă oul, esența de vanilie și cafeaua instant pentru espresso. Apoi, după ce compoziția din cana de cafea a devenit lichidă, adaugă zahărul și pudra de cacao. Amestecă. Apoi, adaugă compoziția din ou. Amestecă. Apoi, adaugă compoziția din făină. Amestecă bine pentru a nu face cocoloașe.

Așază cana pe o farfurie, pune-o în cuptorul cu microunde setat la o putere medie și coace timp de 30 de secunde. Scoate cana, amestecă în compoziție și pune-o din nou în cuptor pentru alte 35 de secunde. În acest moment, vei observa că prăjitura va crește și se va revărsa din cană, dar nu te panica. După ce au trecut cele 35 de secunde, scoate prăjitura și pune în mijloc, în interior, pătrățelul de ciocolată. Fii atentă să nu sfărâmi prăjitura și să nu te frigi la degete. Pune cana din nou în cuptor și mai coace timp de 40 de secunde. Apoi, lasă prăjitura să se răcească timp de câteva minute, cât prepari toppingul.

Pentru prepararea toppingului, topește fulgii de ciocolată într-un recipient, la cuptorul cu microunde, timp de 20 de secunde. Peste prăjitura răcită pune o lingură mare de înghețată cu vanilie, toarnă sos de caramel, sos de ciocolată răcit, miez de nucă pisat și frișcă. 

Mug Cake: Prăjitură cu fulgi de ciocolată

Ingrediente: un ou, 3 linguri de zahăr brun, un sfert de ceașcă de făină, o lingură cu unt, 3,4 lingurițe de fulgi de ciocolată, înghețată

Mod de preparare: Sparge într-o cană oul și adaugă zahărul brun. Amestecă. Apoi, adaugă făina și untul. Amestecă. Apoi, adaugă fulgii de ciocolată. Amestecă din nou ingredientele și pune cana în cuptorul cu microunde. Coace prăjitura timp de un minut jumătate sau două minute. Apoi, după ce este gata, se lasă la răcit și se servește cu înghețată deasupra.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns