Mușchi de vită aromatică pe pat de legume sote

Mușchi de vită aromatică pe pat de legume sote

Mușchi de vită aromatică pe pat de legume sote

O rețetă culinară delicioasă, sănătoasă care va fi, cu siguranță, vedeta meniului de prânz. Mușchi de vită aromatizată pe pat de legume sote se prepară simplu și rapid, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Dacă vrei să încerci o mâncare mediteraneană de care te bucuri, de obicei, la restaurant, iată ce ai de făcut!

Ingrediente: mușchi de vită 200 g, roșii cherry 100 g, dovlecel 70 g, ardei gras 30 g, ciuperci 40 g, ulei de măsline 50 ml, ardei iute, usturoi, rozmarin, vin alb demisec 100 ml, unt 30 g, sare, piper.

Mușchi de vită aromatică pe pat de legume sote

Mod de preparare:

Dovlecelul, ciupercile și ardeiul gras se taie în bucăți mari și se pun la călit în ulei de măsline. Se adaugă roșiile cherry întregi și se lasă până ce se rumenesc ușor. Separat, se taie mușchiul de vită felii și se pune la prăjit în puțin ulei de măsline. După ce carnea s-a rumenit, se adaugă o crenguță de rozmarin, puțin usturoi, o roșie cherry și un ardei iute. Se stinge totul cu vin alb și se lasă pe foc până ce clocotește și se evaporă vinul.

Mușchi de vită aromatică pe pat de legume sote

Mod de servire: Se pun legumele călite pe o farfurie, se adaugă carnea și sosul, ornându-se totul cu o crenguță de busuioc.

Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenția de relații publice Russenart Communications, în perioada februarie-decembrie 2015. În aprilie este promovată bucătăria mediteraneană, iar restaurantul partener al proiectului în această lună este La Senna.

Rețeta mediteraneană „Mușchi de vită aromatică pe pat de legume sote” a fost oferită și preparată de La Senna și poate fi degustată zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr 33, sector 1 București.

Restaurantul gazdă:

La Senna este un loc al curajului, al explorării, al libertăţii şi purităţii întocmai calului al cărui nume îl poartă. Aici, explorarea gusturilor şi a preparatelor se îmbină armonios cu relaxarea şi căldura unei convivialităţi puternice în compania prietenilor dragi, alături de care te bucuri de experienţele ce ţi se aştern în faţă. Un cal pur sânge se îngrijeşte şi se preţuieşte. De aceeaşi grijă beneficiază şi preparatele culinare, detaliile şi atmosfera la care eşti invitat să fii părtaş.

COMENTARII

Lasă un răspuns