Reţetă italiană: Muşchi de vită cu sos de trufe şi cartofi cu...

Reţetă italiană: Muşchi de vită cu sos de trufe şi cartofi cu rozmarin

0 1689

Un preparat culinar tradiţional cum numai în Italia poţi savura…şi, bineînţeles, şi în restaurantele cu specific italian de la noi. Însă, dacă vrei să prepari chiar la tine acasă o mâncare fină, aromată şi gustoasă, încearcă muşchiul de vită cu sos de trufe şi cartofi cu rozmarin! Mimi îţi spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

Ingrediente:

200 grame muşchi de vită; 50 ml ulei de măsline Arpis; 50 grame cremă de trufe; 50 grame unt; 60 ml smântână; 20 ml coniac; 200 grame cartofi;10 g rozmarin

 

 

Mod de preparare:

Uleiul se pune la încins într-o tigaie. Se adaugă muşchiul de vită şi se găteşte pe toate părţile timp de 10 minute. După acest interval, se adaugă crema de trufe, smântâna, sarea şi piperul. După două-trei minute se flambează cu coniacul. La sfârşit se adaugă 20 de grame de unt şi se amestecă până se omogenizează. Într-o altă tigaie se pune untul rămas, cartofii tăiaţi rondele şi rozmarinul şi se lasă la prăjit până capătă o culoare aurie.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină din grâu, griş, oţet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul gazdă

În luna martie, programul de educaţie culinară este sprijinit de restaurantul italian Il Corso. Restaurantul Il Corso te invită într-un decor deosebit pentru a cunoaşte tradiţia artei culinare italiene. Lumina naturală, care scaldă plăcut mesele, spaţiul vitrat larg dar şi culorile calde şi deschise te întâmpină din momentul în care păşeşti în incinta restaurantului. Decorul este simplu cu uşoare accente de design minimalist. Programul de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este iniţiat de agenţia de relaţii publice Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis.

COMENTARII

Lasă un răspuns